لقمان خسروپور روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: ساخت موزه مفاخر بوکان به صورت امانی از آبان ماه سال گذشته شروع شد و هم اکنون مرحله مقاوم و با سازی قرار دارد و تا ۲هفته آینده پوشش سقفی آن به اتمام می رسد و وارد مرحله نازکاری می شود.
وی قدمت منزل مسکونی ماموستا حقیقی را ۷۰ سال عنوان کرد و افزود: منزل این شاعر بوکانی توسط شهرداری تملک شده و از ورثه آن مرحوم خریداری و در اختیار میراث فرهنگی صنایع دستی. گردشگری قرار می گیرد تا به عنوان موزه مفاخر شهرستان مورد استفاده قرار گیرد.
خسروپور با بیان اینکه موزه مخاخر بوکان در زمینی به مساحت ۲۲۰ و زیربنا ۱۲۰ مترمربع مرمت و بازسازی میشود ادامه داد: مدتی قبل با انتشار فراخوانی تعدادی آثار و وسایل شخصی شاعران، نویسندگان، هنرمندان، علماء و دانشمندان شهرستان بوکان را جمع آوری کردهایم اما برای تجهیز موزه نیاز به حمایت میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانغربی داریم.
سرپرست فرمانداری بوکان اضافه کرد: طرح محتوایی موزه مفاخر بوکان توسط اداره کل موزهها و اموال منقول تاریخی باید تایید شود و تجیهز موزه بر اساس این طرح محتوایی صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: بعد از تایید طرح محتوایی، میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانغربی با تامین اعتبار، تجهیز این موزه را انجام خواهد داد.
به گزارش ایرنا، ماموستا عباس حقیقی درسال ۱۲۸۱ در روستای به نام «قره داغ» در شهر بوکان متولد شد وی دوران کودکی و نوجوانیش را نزد روحانیون منطقه فراگرفته و سپس موفق به اخذ مدرک دیپلم شد و در اداره دخانیات بوکان استخدام و مشغول به کار شد.
وی در کنار فعالیت در حوزهٔ کاری خود مشغول به سرودن شعر و ترجمه اشعار شاعران نامی ایران همچون سعدی و حافظ هم بود و اشعار زیادی را از زبان فارسی به زبان کُردی ترجمه کردهاست.
این استاد با بیش از ۵۰ سال سابقه فعالیت در زمینه ادبیات و سرودن اشعار کردی و فارسی سرانجام در سال ۱۳۷۵ در سن ۹۴ سالگی در شهر بوکان درگذشت.
از آثار وی میتوان به دیوان شعر، «کولهکه زیرینه» و «شهونم» اشاره کرد.
۷۵۱۰/ ۳۰۲۰
نظر شما