علیرضا رزم حسینی روز سه شنبه در نشست کارگروه ستاد باز آفرینی استان با موضوع حاشیه شهر پس از شنیدن سخنان شهردار مشهد و مسئولان شهرستان طرقبه - شاندیز گفت: با توجه به زمان بر بودن اعلام نتیجه برای رفع اختلافات محدوده دو شهرستان، شهرداری مشهد به عنوان عامل برای حل مشکلات محدوده یاد شده وارد عمل شود.
شهردار مشهد در این نشست گفت: ترافیک آزاردهنده بلوار وکیل آباد به سمت شهرستان طرقبه - شاندیز به خصوص در روزهای پایانی هفته موجب معطلی مردم و مایه تاسف و خجالت است.
محمد رضا کلایی به مشکلات احتمالی که ممکن است به لحاظ مسایل امنیتی در ترافیک سنگین این محدوده ایجادشود اشاره کرد و افزود: این مشکل به دلیل اختلاف و عدم اصلاح تقسیمات کشوری در محدوده شهرستان بینالود و حریم شهر مشهد ایجاد شده است.
وی ادامه داد: برای برطرف کردن این مشکل مساله فنی و عمرانی نداریم و شهرداری آماده است مشکل را در سه بخش پنج کیلومتر اول جاده مشهد- چناران، سه راهی طرقبه - شاندیز و انتهای خیابان مهدیه حل کند.
شهردار مشهد گفت: فارغ از اینکه چه تصمیمی برای تعیین حدود یاد شده اتخاد میشود و چه نهادی بر این محدوده حاکم خواهد شد مساله حل ترافیک سنگین این محدوده از سوی یک نهاد بالادستی استانی پیگیری و دستور داده شود و شهرداری برای اجرا و حل این مشکل اعلام آمادگی میکند.
کلایی پس از پایان این نشست نیز در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از جمله اقداماتی که قرار است برای حل این گره ترافیکی انجام شود ایجاد یک تقاطع غیر همسطح در محدوده نمایشگاه بین المللی مشهد است که تا ۱۰ روز آینده اقدامات اجرایی آن شروع میشود.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مذاکراتی برای تعیین و انطباق محدوده حریم در طرح جامع مشهد و تقسیمات کشوری محدوده شهرستان بینالود در حال انجام است.
وحید قربانی با اشاره به سابقه ۱۲ ساله این اختلاف افزود: به سرانجام رسیدن این مورد اختلافی به هماهنگیهای استانی و کشوری در بُعد تقسیمات کشوری و طرح جامع شهر مشهد نیازمند است.
راه اندازی ۶۶ دفتر تسهیل گری در مناطق حاشیه شهر مشهد
همچنین در این جلسه مقرر شد شهرداری مشهد با همکاری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تا مهر ماه امسال ۶۶ دفتر تسهیل گری در مناطق حاشیه شهر برای غربالگری اطلاعات و مداخله اجتماعی در محلات حاشیه شهر مشهد راه اندازی کنند.
شهردار مشهد با اشاره به طرحهای بازآفرینی شهری در شمال شهر نیز گفت: پروژههای کسب و کار برای شمال مشهد نیازمند زمین است که مساعدت اداره کل اوقاف و آستان قدس رضوی را میطلبد.
بر این اساس قرار شد شهرداری مشهد و اداره کل راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری پیشنهادات خود در خصوص مکان و نوع زمینهای مورد نیاز به آستان قدس رضوی ارائه دهند تا این آستان در جهت همکاری اقدام کند.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در جمع خبرنگاران گفت: برای حل مساله حاشیه نشینی در شهر مشهد سه دسته سیاست و راهبرد توسط مسئولان پیگری میشود که ساخت واحدهای ارزان توسط شهرداری، توسعه دهندگان و نهادهای مرتبط در قالب طرح بازآفرینی شهری یکی از این رویکردهاست.
وحید قربانی افزود: پرداختن به مسایل حوزه آسیبهای اجتماعی نیز در سطح ۶۶ محله با راه اندازی دفاتر تسهیل گری و غربالگری اجتماعی پیگری می شود.
وی به جمعیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفری حاشیه شهر مشهد اشاره و بیان کرد: مقرر شد شش محله به عنوان الگو و به صورت آزمایشی در قالب طر ح های مداخله اجتماعی مورد بررسی قرار گیرند.
قربانی راهبرد سوم در مقوله حاشیه شهر را ارائه خدمات زیربنایی و رفاهی به ساکنان عنوان کرد و گفت: اداره کل راه و شهرسازی برای ارائه خدمات رفاهی و زیربنایی در این مناطق موفق به جذب ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار و ارائه خدمات عمرانی به ساکنان شده است.
۳۲۲۱/۱۹۲۲
نظر شما