۲ مرداد ۱۳۹۸، ۴:۱۴
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 83409084
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا سازوکار بین المللی را برای حل بحران فلسطین بیهوده دانست

نیویورک- ایرنا- نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات بین المللی، سازوکارهای بین المللی برای حل بحران فلسطین را بیهوده دانست و تنها راه حل این بحران را مذاکرات سازش نامید.

جیسون گرینبلات روز سه شنبه در نشست شورای امنیت که با موضوع خاورمیانه و فلسطین برگزار شد، به طرح موسوم به معامله قرن اشاره کرد و افزود: می دانم که بسیاری از شما از اینکه جزئیات طرح خود را ارائه نمی کنیم، ناامید شده اید، ما این را درک می کنیم.

وی بدون اشاره به دلایل این پنهان کاری در صورت وجود طرحی دقیق و عملیاتی، ادامه داد: ما امیدواریم در زمان مناسب این اقدام انجام شود و این ناامیدی از بین برود.

نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات بین المللی با انتقاد از اینکه حل بحران در سرزمین های اشغالی و بهبود زندگی و آنچه چالش های امنیتی برای این رژیم دانست، پیشرفتی نداشته است، اضافه کرد: امیدواریم که این ناامیدی با یک درک متقابل جایگزین شود که چشم انداز ما یک فرصت منحصر به فرد برای کمک به دو طرف و همسایگان آن برای رسیدن یک توافق جامع صلح است.

گرینبلات با قدردانی از بحرین برای برگزاری نشست منامه، اظهار کرد: این نشست، یک کارگاه بسیار موفقیت آمیز صلح بود که بیش از ۳۰۰ دولت، بخش خصوصی و رهبران جامعه مدنی برای نشان دادن تعهد بین المللی برای بهبود زندگی فلسطینیان، با هم متحد شدند.

وی با تاکید بر اینکه دیدگاه اقتصادی تنها در صورت حل و فصل اختلافات سیاسی میان طرف ها مفید خواهد بود، تاکید کرد: این یک صلح اقتصادی نیست. بدون راه حل سیاسی، رفاه اقتصادی وجود نخواهد داشت و هیچیک از راه حل های سیاسی هم بدون یک برنامه اقتصادی به خوبی توسعه یافته، موفق نخواهد شد.

دستیار ترامپ مدعی شد رئیس جمهوری ترامپ تا به حال تصمیم نگرفته است که بخش سیاسی این طرح را منتشر کنیم و امیدواریم که این تصمیم را به زودی اتخاذ کند.

گرینبلات در ادامه این اظهارات به زیر سوال بردن سازوکار طولانی مدت شورای امنیت برای حل این بحران پرداخت و گفت: اکنون زمانی است که ما با یکدیگر حرف بزنیم، نه اینکه در شعارهای قدیمی و اشاره به نکات آن متوقف شویم.

وی با این ادعا که در مورد درگیری های اسرائیل و فلسطین، اجماع بین المللی وجود ندارد، افزود: کسانی که همچنان خواستار اجماع بین المللی در مورد این درگیری هستند، هیچ اقدامی برای تشویق طرف ها به نشستن در میز مذاکره برای صلح انجام نداده اند. در حقیقت، آنها با مخالفت خود، به مردم اجازه می دهند که پشت کلماتی پنهان شوند که به هیچ وجه معنی ندارد.

نماینده ترامپ در مذاکرات بین المللی ادامه داد: اجماع بین المللی اغلب چیزی بیش از یک ماسک برای بی عدالتی نیست. بیایید فراموش نکنیم که سازمان ملل متحد حتی نمی تواند راهی برای ایجاد یک اجماع بین المللی در پشت این حقیقت ایجاد کند که حماس یک سازمان تروریستی است که بی وقفه با بالن، موشک ها، تونل ها و دیگر ابزارها به محله های مسکونی پر از خانواده های فلسطینی حمله می کند.

اشاره گرینبلات به ناکامی آمریکا در ۲ سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل است که نتوانست در محکومیت حماس و شناسایی آن به عنوان یک گروه تروریستی ره به جایی ببرد.

وی مدعی شد "حماس، یک سازمان تروریستی وحشیانه است که چیزی جز بدبختی و رنج و عذاب برای فلسطینی ها و اسرائیلی ها نداشته است"، سازمانی است که همچنان متعهد است که اسرائیل را نابود کند. این شکست عمیقاً شرم آور است. اگر ما حتی نمی توانستیم یک اجماع بین المللی در رابطه با حماس پیدا کنیم، آیا این یک اجماع بین المللی است که بتواند جنگ را پایان دهد؟

دستیار رئیس جمهوری آمریکا که در ۲ سال گذشته بدون توجه به مقررات بین المللی و چند جانبه گرایی، به طور یکجانبه درباره قدس و بلندی های اشغالی جولان تصمیم گرفته است، اظهار کرد: اجماع بین المللی حقوق بین الملل نیست. پس بیایید خودمان را گول نزنیم اگر یک توافق به اصطلاح بین المللی قادر به حل منازعات اسرائیل و فلسطین بود، آن را ده ها سال پیش انجام می داد.

گرینبلات افزود: حقوق بین الملل در رابطه با این درگیری، یک موضوع پیچیده است که می تواند برای سال ها بحث و جدل داشته باشد. بنابراین سالها و سالها می توانیم بحث کنیم که قانون چیست، آیا قابل اجرا است و رنج های مداوم ادامه یابد یا می توانیم پوچی این رویکرد را تصدیق کنیم.

وی با این ادعا که این درگیری با صدها قطعنامه سازمان ملل متحد در مورد این موضوع حل و فصل نخواهد شد، ادامه داد: تفسیر یکی از قطعنامه های اغلب نقل شده - قطعنامه ۲۴۲ - در نیم قرن گذشته مورد بحث جدی قرار گرفته است. این بحث ما را به یک صلح پایدار و جامع نزدیک نکرده است.

نماینده آمریکا در مذاکرات بین المللی اضافه کرد: قطعنامه ۲۴۲ و دیگر قطعنامه ها ممکن است در تلاش واقعی برای ریشه کن کردن رنج هایی که همه طرف های این درگیری متحمل شده اند، تدوین و تصویب شده باشند اما باید اذعان کرد که آنها موفق نشده اند. صلح جامع و پایدار به وسیله قانون بین المللی یا قطعنامه های بسیار مبهم و نامعلوم ایجاد نخواهد شد.

گرینبلات با تکرار تصمیم غیرقانونی دولت ترامپ مدعی شد: همین امر مربوط به وضعیت بیت المقدس است. هیچ توافقی بین المللی وجود ندارد. هیچ توافق بین المللی یا تفسیر قوانین بین المللی، ایالات متحده یا اسرائیل را متقاعد نخواهد کرد. یک شهری که یهودیان در حدود سه هزار سال در آن زندگی کرده اند و ۷۰ سال پایتخت کشور یهودی بوده است، امروز و برای همیشه - پایتخت اسرائیل خواهد بود.

وی یادآور شد: درست است که سازمان آزادیبخش فلسطین و مقامات فلسطین همچنان ادعا می کنند که قدس شرقی باید پایتخت فلسطینی ها باشد اما به یاد داشته باشیم یک آرزو، حق نیست.

دستیار ترامپ که در شورای امنیت، اظهاراتی خلاف تمام قطعنامه های این شورا را مطرح می کرد، ادامه داد: آرمان ها متعلق به میز مذاکره هستند و تنها مذاکرات مستقیم میان اسرائیل و فلسطینیان می تواند مساله قدس را حل کند، اگر بتواند حل شود. این امر در این اتاق، در این موسسه یا در هر سرزمین دیگری در سراسر جهان حل نخواهد شد.

گرینبلات اضافه کرد: این بدان معنا نیست که فلسطینی ها نمی توانند آرزوی داشتن پایتخت در قدس شرقی با راه حل های خلاقانه در تلاش برای احترام به سه دینی که در این شهر رواج دارند، داشته باشند. اما اگر چنین راه حلی وجود داشته باشد، تنها طرفین می توانند از طریق مذاکرات مستقیم، به آن برسند.

وی با انتقاد از اعضای شورای امنیت که واژه "اشغالگر" را برای این رژیم به کار برده بودند، در حالی که خود و نماینده رژیم صهیونیستی، طرف دیگر را تروریست می نامید، گفت: این ادبیات، یک گفت وگوی مولد نیست. اختلاف در قلمرو یک مساله است که تنها می تواند در زمینه مذاکرات مستقیم بین طرفین حل شود.

نماینده آمریکا در مذاکرات بین المللی با بیان اینکه برای آوردن طرفین به میز مذاکره در حال برنامه ریزی است، گفت: کسانی که واژه "اشغال" را برای انتقاد از اسرائیل استفاده کرده اند، هیچ کاری برای حل و فصل این درگیری انجام نداده اند. در حقیقت، آنها به شدت به شانس صلح و بهبود زندگی فلسطینی ها و اسرائیلی ها آسیب می رسانند.

گرینبلات افزود: ما از هر یک از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد و هر کشوری که واقعاً مایل به کمک به اسرائیلی ها و فلسطینی ها برای دستیابی به یک توافق جامع صلح هستند، می خواهیم تا آنها را به میز مذاکره دعوت کنند.

وی با این ادعا که "بر خلاف بسیاری از قطعنامه های شورای امنیت، چشم انداز صلح مورد نظر آنها مبهم نخواهد بود"، گفت: گام های یک جانبه و چند جانبه در مجامع بین المللی برای حل این مناقشات کارایی ندارد، بیایید با خودمان و طرف های درگیری و منطقه صادق باشیم که تنها راه پیش روی، مذاکرات مستقیم میان اسرائیل و فلسطین است.

دستیار ترامپ همچنین به اختلاف حماس و فتح اشاره کرد و افزود: یک مساله جدی است که باید برای پیشرفت حل شود. بیایید یک بحث جدید و واقعی را شروع کنیم. ما باید به آینده نگاه کنیم به جای اینکه در گذشته بمانیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha