رئیس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح در حوزههای آبخیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۹۸ و طرح بوم سازگان زاگرس در روستاهایی اجرا می شود که دارای طرح های مرتعداری مصوب و مطالعات آبخیزداری هستند.
بختیار مرادی با اشاره به اینکه اجرای این طرح ها با مشارکت بهرهبرداران محلی انجام می شود، افزود: عملیات های بیولوژیک آبخیزداری با هزینه ۲۵ میلیارد ریالی در سطح مناطق استان بر اساس فهرست بها انجام می شود که شامل خرید آبشخور، بذرپاشی، بذرکاری، کپه کاری، تبدیل دیمزارهای کم بازده، حفاظت و قرق مراتع با تأمین نهاده است.
وی اضافه کرد: با توجه به حجم بالای عملیات بیولوژیک آب
خیزداری و تخصصی بودن اجرای آن در ستاد استانی، پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری صندوق توسعه استان و دبیرخانه بوم سازگان زاگرس، انجام پروژه های بیولوژیک آبخیزداری توسط معاونت فنی با نظارت کارشناسان اداره مرتع انجام می شود.
مرادی یادآور شد: در این زمینه از توانمندی کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استفاده خواهد شد.
رئیس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: در عملیات بیولوژیک آبخیزداری از گونههای بومی و دارویی مانند اسپرس، یونجه، جاشیر، کما، آگروپاپیرون، آویشن، ختمی و کاسنی در اراضی ملی استفاده می شود.
مرادی تاکید کرد: اکثر بذرهای مورد نظر توسط جوامع محلی و از عرصههای منابع طبیعی استان تهیه و در اختیار اداره کل منابع طبیعی قرار می گیرد.
وی افزود: پارسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی عملیات های بیولوژیک آبخیزداری مانند تبدیل دیمزارهای کم بازده، کنتور فارو، بذرپاشی، بذرکاری و کپه کاری با ۱۰۰ درصد پیشرفت کاری در ۹ هزار و ۹۶۰ هکتار از مراتع انجام شد.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگلهای این استان که جزو جنگلهای زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، تواناییهای اکوتوریستی و ارزشهای زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگلهای این استان که بخشی از جنگلهای غرب کشور را تشکیل میدهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگلهای شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
۹۹۳۷/۹۱۰۲
نظر شما