۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۱۶
کد خبر: 83409623
T T
۰ نفر
تغییرات اقلیمی، عامل پیدایش یک عفونت قارچی کُشنده

تهران- ایرنا- محققان طی یک مطالعه جدید تغییرات اقلیمی را به عنوان عامل ایجاد یک بیماری قارچی شایع، مرگبار و مقاوم به دارو معرفی کردند.

به گزارش پایگاه خبری «هیل»، مراکز مدیریت و پیشگیری بیماری آمریکا در ماه مارس (فروردین-اردیبهشت) ۵۸۷ مورد از ابتلا به عفونت قارچی کاندیدا آریس را تأیید کرد. آن طور که این آژانس می‌گوید، عفونت مذکور در مقابل داروهای ضد قارچ مقاوم است.

نخستین مورد از این عفونت در سال ۲۰۰۹ و در کشور ژاپن مشاهده شد و در اواسط سال ۲۰۱۵ میلادی بود که نخستین مورد از ابتلا به این بیماری در آمریکا گزارش شد.

محققان برای بررسی تأثیر بالقوه تغییرات اقلیمی بر ظهور این عفونت، حساسیت کاندیدا آریس در برابر گرما را با قارچ‌های هم‌خانواده آن مقایسه کردند. بررسی‌ها نشان داد که هر چه هوا گرم شود، این قارچ خود را با دمای جدید تطبیق می‌دهد. با توجه به اینکه اغلب قارچ‌ها نمی‌توانند در دمای بالای بدن انسان به رشد خود ادامه دهند، چنین پدیده‌ای انسان را در برابر عفونت‌های قارچی مرگبار آسیب‌پذیر می‌کند.

آرتورا کاسادوال مدیر بخش میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ جان هاپکینز و از مؤلفان این پژوهش می‌گوید: «استدلال ما بر پایه مقایسه (کاندیدا آریس) با قارچ‌های هم‌خانواده خود این است که با گرم شدن هوا به مرور زمان، برخی از این ارگانیسم‌ها از جمله کاندیدا آریس خود را با دماهای بالاتر تطبیق داده‌اند و هم‌زمان با این سازگاری دماهایی را که محافظ بدن انسان هستند، تاب می‌آورند.»

به گفته کاسادوال تغییرات اقلیمی می‌تواند به بروز بیماری‌های قارچی جدیدی بینجامد که در حال حاضر حتی روحمان هم از آنها خبر ندارد.

کاندیدا آریس نسبت به داروی ضد قارچ متعدد مقاوم است و می‌تواند با انتقال بین بیماران بستری در یک بیمارستان یا دیگر مراکز درمانی، همه‌گیر شود. این قارچ می‌تواند به بروز عفونت در خون، قلب و مغز منجر شود و بنابر نتایج به دست آمده از مطالعات اولیه، در ۳۰ تا ۶۰ درصد بیماران مرگبار است.

جزئیات این پژوهش در مجله American Society for Microbiology منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha