دویچه وله: ایران از اروپا پیشنهادهای معقول انتظار دارد
تصویری از یکی از نشست های کمیسیون مشترک برجام

تهران - ایرنا - شبکه دویچه وله آلمان، انتظار ایران از نشست کمیسیون مشترک برجام در وین را شنیدن پیشنهادهای معقول طرف های اروپایی برای حفظ توافق هسته ای دانست.

کمیسیون مشترک برجام قرار است روز یکشنبه (ششم مرداد) با حضور معاونان وزیران خارجه کشورهای باقی مانده در برجام و با هدف زمینه سازی نشست وزیران خارجه این کشورها با موضوع نجات برجام برگزار شود.
شبکه دویچه وله با اشاره به این نشست گزارش داد: با تاکید سخنگوی وزارت خارجه ایران، این دیدار ربطی به نشست آتی در سطح وزیران خارجه ندارد و بیشتر قرار است فرصتی برای آماده سازی آن دیدار باشد. عباس موسوی پیش‌تر گفته بود که سیاست جمهوری اسلامی در عدم اجرای برخی تعهدات برجامی‌اش، نتایج عملی و عینی داشته است.
نشست اضطراری وین به درخواست شرکای اروپایی ایران در برجام و برای بحث پیرامون "وضعیت جدید" برگزار می‌شود؛ وضعیتی که ناشی از اعلام عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی‌ است.
رئیس جمهوری امریکا 18اردیبهشت ماه سال 97 این کشور را از برجام خارج و اعلام کرد که تمامی تحریم ها را برمی گرداند.این اقدام با محکومیت سایر کشورهای عضو این توافق روبرو شد و آنها بویژه کشورهای اروپایی اعلام کردند که سازوکار مالی را برای گسترش و ادامه تجارت شرکت ها و کشورها با ایران راه اندازی می کنند.این سازوکار تاکنون خروجی مورد نظر وحداقلی ایران را نیز نداشته است و در پی آن تهران برخی تعهدات برجامی خود طبق این توافق کاهش داد.
به نوشته این شبکه آلمانی، ایران انتظار دارد که اروپا پیشنهادهای معقولی برای ادامه پایبندی به برجام ارائه دهد.
قرار بود در برجام، ایران به ازای محدود شدن برخی نامه های اتمی‌اش از شر تحریم‌ها نجات یابد؛ اما با خروج آمریکا از این توافق، هیچ مزیت اقتصادی متوجه ایران نشده است.
ایران در اردیبهشت ماه اعلام کرد که بخشی از تعهدات برجامی خود را در پاسخ به فشارهای آمریکا زیرپا می‌گذارد. تهران از سایر شرکای برجام، به ویژه از آلمان، فرانسه و بریتانیا نیز گله‌مند است که از بیم واشنگتن، به وظایف خود در این توافق و تعهدات خود عمل نمی‌کنند. در نخستین هفته ماه ژوئن، تهران خبر داد که غلظت مجاز ۶۷/ ۳درصدی در غنی‌سازی اورانیوم را زیر پا گذاشته است.
به نوشته دویچه وله ایران کوشید با این گام شرکای اروپایی خود در توافق اتمی را برای مطالبات اقتصادی‌اش زیر فشار بگذارد و آنها را به تامین خواست‌های این کشور در حوزه نفتی و بانکی وادارد.
در همین ارتباط سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: اگر کشورهای باقی مانده به ویژه اروپایی‌ها به تعهدات‌شان عمل نکنند و به گفتاردرمانی و حرف ادامه دهند، گام بعدی را ظرف ۶۰ روز بر خواهیم داشت.
بر این اساس منظور ایران از گام‌های بعدی، می‌تواند برگرداندن نیروگاه آب سنگین اراک به وضعیت سابق باشد. مطابق برجام، این نیروگاه باید به شکلی تغییر باید که قادر به تولید پلوتونیوم نباشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha