علی وحدت روز چهارشنبه در نشست روسای پارکهای علم و فناوری اظهار کرد: رویکردهای صندوق شعاری نیست و بند بند آن در حال اجرا است.
وی در صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: همکاریهای پارک و صندوق تسهیلات و گرنت فناوری است که تدوین شده و در این همکاریهای صندوق پتانسیل تمامی فعالان دولتی و غیر دولتی در نظر گرفته شده است.
وحدت عنوان کرد: پارکها در حوزه فناوری نهاد قدیمی و ریشهداری که شکل گرفت، نقش خیلی جدی داشته و اعضای فعال اکوسیستم هستند که با گسترهی جغرافیایی بالا در کشور منشا خیلی از فعالیتها هستند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: در این زیست بوم شاخصههای جدیدی باید از طرف بخش خصوصی و دولتی شکل میگرفت تا همکاری مطلوب ایجاد شود و تکامل پیدا کند.
وی اضافه کرد: صندوق نوآوری در حوزه منابع مالی صندوقهای پژوهش و فناوری پتانسیل خوبی بود و مواردی که نیاز به اصلاح داشت با حمایت انجام شده است. همچنین بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان درآمد و هزار خط اعتباری برای تسهیلات در نظر گرفته شده است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی عنوان کرد: این تسهیلات به صندوقهای پژوهش و نوآوری برای استفاده استارتاپها و شرکتهای فناورانه و دانشبنیان داده میشود و شرکتهایی که از این تسهیلات استفاده میکنند باید در بازه زمانی معین بیش از ۶۰ درصد عملکرد داشته باشند وگرنه مبلغ پول را برمیگردانند و روشهای تشویق نیز برای بهبود عملکرد توسط صندوق وجود دارد.
وحدت تصریح کرد: در مواردی که ترس در سرمایهگذاری وجود دارد، باید با بازیگران خصوصی همکاری کرد. ۲۰۰ میلیارد تومان برای تاسیس صندوقهای جدید و یا پروژهها توسط صندوق و ۸۰۰ میلیارد تومان نیز بخش خصوصی وارد سیستم میکند.
گرنت فناوری باعث تجاری سازی میشود
همچنین مهدی کشمیری قائم مقام معاون پژوهشی وزارت علوم نیز عنوان کرد: وزارت علوم جایگاه مطلوبی در صندوق نوآوری شکوفایی پیدا کرده است. نگاه توسعهای و فعالانه صندوق فضایی برای بهرهبرداری حوزه علم و فناوری فراهم کرده که یکی از آنها گرنت فناوری و توافق با صندوق است.
وی ادامه داد: در گذشته ما اگر قصد داشتیم از ظرفیتهای صندوق بیرون از شرکتهای دانشبنیان استفاده کنیم، شدنی نبود و به همین دلیل صندوقهای پژوهش و فناوری ایجاد شد و مبلغ تسهیلات از ۱۰ میلیارد به ۴۰۰ میلیارد رسید. همچنین ارائه تسهیلات و امکان استفاده شرکتهای بیرون صندوق، رویکرد جدید صندوق است.
کشمیری افزود: شرکای راهبردی صندوق در ماموریتها صندوقهای پژوهش و فناوری و پارکهای علم و فناوری است و نیاز است پارکها نیز در برنامههای صندوق مشارکت کنند و پیشنهاد دهنده باشند. اعطای گرنت فناوری با رویکرد توانمندکردن شرکتهای دانشبنیان در حوزه تحقیق و توسعه است و یک سرفصل کاری جدید در برنامههای صندوق ایجاد کرده است.
این مقام مسئول در وزارت علوم عنوان کرد: نیاز است با گام دیگری شرایط برای اخذ مجوزهای شرکتهای فناوری و دانشبنیان ایجاد کنیم. قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان با دو منبع مالی برای صندوق طبق برنامه ششم توسعه ۳ هزار میلیارد تومان و نیم درصد اعتبارات عمومی است که به منبع صندوق اضافه میشود و قابل توجه است. همچنین گرنت فناوری برای توسعه و تجاری سازی موسسات و شرکتهای فناور استفاده میشود.
در نشست روسای پارکهای علم و فناوری کشور با حضور وزیر علوم، مقرر شد سه هزار هکتار از اراضی دانشگاه هرمزگان به پارک علم و فناوری هرمزگان اعطا شود.
در این مراسم همچنین از بسته همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با پارکهای علم و فناوری رونمایی شد.
نظر شما