مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان در نشست با هنرمندان و صاحب نظران حوزه موسیقی، موسیقی را بخش جدایی ناپذیر از فرهنگ استان دانست و با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص ویژگیهای یک اثر فرهنگی (اجماع و اتفاق نظر نخبگان، درگیر کردن عامه مردم و سوق دادن جامعه به سمت کمال) افزود: موسیقی سطوح مختلفی از عامه تا نخبگان را در بر میگیرد و غذای روح است و تمامی افراد جامعه به آن نیاز دارند.
جفر عبدالملکی تاکید کرد: در شبکه استانی سعی بر آن است که موسیقیهای تولیدی وجه دار، هدفمند، عامهگرا و نخبه محور باشند به گونهای که منجر به تعالی جامعه و رشد و توسعه استان شود.
وی با اشاره به تنوع و تکثر فرهنگی موجود در استان گفت: ذائقه شناسی و ذائقه سازی ۲ مؤلفه مهم در کار رسانهای بویژه تولید و پخش موسیقی است و سعی میشود جغرافیای فرهنگی استان در موسیقی نیز انعکاس یابد.
دبیر شورای اندیشه ورزی مرکز کردستان نیز با نگاهی پژوهشمحور به تولید موسیقی و سایر برنامههای شبکه اظهار داشت: در دوره مدیریتی جدید، با نگاهی باز و علمی پذیرای دیدگاهها، پیشنهادها و انتقادات صاحبنظران حوزه موسیقی خواهیم بود.
امید کریمی افزود: در این راه هیچگونه محدودیتی قائل نمیشویم اما انتظار میرود محدودیتها، خط قرمزها و چارچوبهای سازمانی در تولید و پخش موسیقی در نظر گرفته شود.
فرشید حسامی رئیس انجمن موسیقی کردستان هم به نقش صدا و سیما در ارائه و عرضه موسیقیهای فاخر اشاره کرد و گفت: صدا و سیما تغذیه خوبی باید داشته باشد تا بتواند نیاز مخاطبان را اقناع کند.
وی با بیان اینکه صدا و سیما دارای امکانات سخت افزاری خیلی خوبی است و کمتر کسی در قالب فعالیت خصوصی میتواند این امکانات را تهیه کند، گفت: افرادی هستند که توانایی تولید موسیقی دارند ولی امکان ضبط ندارند لذا پیشنهاد میشود صدا و سیما این امکانات را در اختیار هنرمندان بگذارد تا علاوه بر تعهدات خود، آثار دیگری نیز در مرکز تولید شود.
یدالله پروا از موسیقیدانان کردستانی هم در این جلسه ترویج موسیقی سطح پایین و موسیقی غیر ایرانی یکی از ایرادهای سازمان صدا و سیما دانست و یادآور شد: موزیسین باید باعث تغییر باشد و موسیقی نباید صرفاً جنبه سرگرمی داشته باشد.
یدالله پروا افزود: فردی که در رأس موسیقی و سرود صدا و سیما قرار میگیرد باید از تمام ظرفیتها استفاده کند و صدا و سیما هم به جنبه آموزشی موسیقی بپردازد.
پژوهشگر عرصه موسیقی و رهبر ارکستر فیلارمونیک کردستان برنامههای شناختی موسیقی نیز در مقابل برنامههای سرگرمی، موسیقی را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: درصد ناچیزی از برنامههای شبکه کردستان به صورت تحلیلی راجع به موسیقی به طور علمی صحبت کرده بنابراین پیشنهاد میشود سهم برنامههای تخصصی موسیقی افزایش یابد.
مهدی احمدی اضافه کرد: استفاده از سازهای غربی همچون کیبورد یک آسیب بزرگ در صدا و سیما است و با اینکه نشان دادن ساز در برنامهها قدم بزرگی بود اما امیدواریم مدیر کل جدید قدمهای بزرگتری بردارد و در این دوره بیشتر به محتوا توجه شود.
وی گفت: این همه افسانههای عاشقانه وجود دارد و اگر صدا و سیما که به موسیقی عاشقانه توجه نکند، بازنده است.
رئیس ارکستر فیلارمونیک کردستان اقتصاد هنر را موضوع بسیار مهمی در پیشرفت وضعیت موسیقی دانست و افزود: حق مالکیت معنوی بسیار ارزشمند است و امید است شبکه استانی به تولید موسیقی بهای بیشتری دهد.
احمدی از صنعت تبلیغات به عنوان یکی از راههای در آمدزایی و حتی تأتیرگذار فرهنگی نام برد و پیشنهاد کرد در موسیقی تبلیغات تلویزیون از موسیقی کردی استفاده شود.
موزیسین و کارشناس موسیقی نیز در این جلسه به معایب پخش برنامههای موسیقی محور همچون چریکه شهو در شبکه استانی پرداخت و گفت: در سالهای اخیر فعالیت بسیار زیادی در زمینه ارائه موسیقی به مخاطب شده است که کمرنگ شدن جایگاه واقعی موسیقی و آثار فاخر و به دنبال آن کم رنگ شدن جایگاه نوازندگان و آهنگسازان و خوانندگانی که به صورت حرفهای و اصولی آثار موسیقایی تولید میکنند را در بر داشته است.
آذر میرزاپور با تاکید بر اینکه در قدم اول باید ارتباط نگرفتن متخصصین موسیقی با صدا و سیما ریشه یابی شود، افزود: از پتانسیل موسیقی دیگر شهرهای استان برای بالا بردن تنوع تولیدات و جذب سلایق مختلف استفاده کرد.
حسین مجیدزاده کارشناس حوزه صدا و موسیقی نیز در این جلسه گفت: موسیقی رسانه باید، دارای پیام باشد و از حداقلهای تاکتیکی و فنی برخوردار باشد.
۹۹۳۷/9102
نظر شما