۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۱۲
کد خبر: 83413507
T T
۰ نفر

کشف ژنی برای درمان موثر سرطان ریه

۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۱۲
کد خبر: 83413507
کشف ژنی برای درمان موثر سرطان ریه

تهران- ایرنا- مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد با هدف قرار دادن یک ژن می‌توان به درمان‌های موثری برای سرطان ریه مرگبار دست یافت.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، سرطان ریه سلول غیر کوچک یا NSCLC مرگبارترین نوع سرطان ریه است؛ چراکه تا مراحل پیشرفته تشخیص داده نمی‌شود و امکان جراحی و درمان را در اختیار پزشک قرار نمی‌دهد.
بر اساس مطالعات بیشتر موارد این نوع سرطان کشنده شامل یک ژن جهش‌یافته به نام LKB۱ هستند. محققان موسسه تحقیقاتی سالک در کالیفرنیا نشان می‌دهد غیرفعال‌شدن ژن LKB۱ می‌تواند به توسعه سرطان منجر شود. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که LKB۱ از طریق تعامل با دو آنزیم، منجر به سرکوب التهاب شده و از رشد تومور جلوگیری می‌کند. این مطالعه برای اولین بار است که نقش التهاب در رشد تومورهای ریه را نشان می‌دهد.
بر اساس این مطالعه با هدف‌ قرار دادن ژن LKB۱ می‌توان به درمان‌های موثری برای سرطان ریه دست یافت.
سرطان ریه، کشنده‌ترین نوع سرطان است و تعداد قربانیان آن از مجموع سرطان‌های سینه و پروستات بیشتر است. سالانه حدود ۱.۸ میلیون مورد سرطان ریه در سراسر جهان تشخیص داده می‌شود که از این میان ۱.۵ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. از هر چهار مرگ ناشی از سرطان، یک مورد به دلیل سرطان ریه است. مطالعات نشان می‌دهد تشخیص و درمان سریع بیماری موثرترین روش در افزایش طول عمر بیمار است.
سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می‌شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای ۶۵ سال سن دارند و کمتر از دو درصد مبتلایان کمتر از ۴۵ سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان ۷۰ سال است. از هر ۱۴ مرد، یک نفر به سرطان ریه مبتلا می‌شود و این آمار در میان زنان، یک از ۱۷ زن است.
نتایج این مطالعه در نشریه Cancer Discovery منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha