۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۳
کد خبرنگار: 2391
کد خبر: 83414974
T T
۰ نفر
رئیس حزب حرکت ملی ترکیه: نداشتن اف-۳۵ پایان دنیا نیست

آنکارا- ایرنا- رئیس حزب حرکت ملی ترکیه دلیل خرید سامانه اس-۴۰۰ روسی را تامین امنیت کشورش دانست و گفت که نداشتن اف-۳۵ پایان دنیا نیست.

به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز یکشنبه، دولت باغچه‌لی رئیس حزب حرکت ملی ترکیه  طی سخنانی در همایشی در استان آماسیای کشور اظهار داشت: "دلیل آنکارا برای خرید سامانه اس-۴۰۰ تامین امنیت کشور است. هدف ترکیه که خواهان تاسیس منطقه امن در شمال سوریه است، تضمین حاکمیت خود است".

وی درباره اخراج ترکیه از پروژه تولید جنگنده های اف-۳۵ گفت: " نداشتن اف-۳۵ پایان دنیا نیست".

باغچه‌لی در ادامه همچنین اظهار داشت: "همانطور که در گذشته سرنوشت خود را تعیین کرده‌ایم، باز هم می‌توانیم موفق شویم، چون ما ملت ترکیه هستیم".

رئیس حزب حرکت ملی ترکیه همچنین با تاکید بر اینکه جهان عبارت از آمریکا نیست، گفت: "همه بدانند که نمی‌توانند به یکپارچگی خاک ترکیه آسیب برسانند".

چند روز پیش منابع خبری به نقل از مقام های ارشد نظامی ترکیه گزارش دادند: اولین محموله از سامانه موشکی و دفاعی اس- ۴۰۰ روسیه به طور کامل تحویل ترکیه شده و آنکارا در حال برنامه ریزی برای دریافت دومین محموله از این موشک ها است.

واشنگتن  در واکنش به تحویل موشک های روسی به ترکیه هشدار داده ، این کشور را به دلیل نگرانی های امنیتی از برنامه خرید جت های جنگنده F-۳۵  تعلیق کرده است، اما آنکارا تاکنون به این هشدارها توجهی نکرده است.

این اقدام ترکیه سبب ایجاد تنش در روابط این کشور با متحدانش در سازمان ناتو به ویژه آمریکا شده است. آنکارا همچنان سرگرم گفت وگو با مقام های آمریکایی برای تهیه سامانه دفاعی پاتریوت است که واشنگتن آن را سامانه ای قابل جایگزین برای سامانه دفاعی اس- ۴۰۰ معرفی کرده است.

این مقام های ترکیه همچنین گفتند که ترکیه از یک سامانه دفاعی فرانسه موسوم به SAMP-T battery  که یک سامانه دفاعی موشکی است، در نوار مرزی جنوبی خود استفاده خواهد کرد.

روسیه الیوم پیش تر گزارش داده بود که روسیه نخستین سری از قطعات اس ۴۰۰ را را در روز ۲۱ تیرماه به ترکیه تحویل داد.

قرارداد فروش سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه به ترکیه در سال ۲۰۱۷میلادی میان دو کشور امضا شد. تحویل این سامانه به ترکیه با انتقاد شدید آمریکا روبه روست. واشنگتن آنکارا را تهدید کرد که در صورت خرید این سامانه در فهرست سیاه آمریکا قرار خواهد گرفت و تحریم می شود.

براساس اعلام رسانه های آمریکایی، احتمالاً واشنگتن، ۱۲ نوع تحریم را بر آنکارا اعمال کند.

آمریکا پیش از این نیز تهدید کرده بود که در صورت ادامه اصرار آنکارا برای خرید این سامانه‌ها، فناوری تولید جنگنده‌های اف -۳۵ را از این کشور خارج خواهند کرد؛ تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه نیز متوقف شده و تولیدکنندگان ترکیه‌ای از برنامه تولید مشترک این جنگنده‌ها حذف خواهند شد.

آمریکا مدعی است که استقرار سامانه دفاعی اس- ۴۰۰ در ترکیه، با ساختار دفاعی غرب همخوانی ندارد و تهدید برای جنگنده‌های اف -۳۵ خواهد بود.

طبق گزارش رسانه های روسی، تحویل سامانه های پدافند هوایی اس -۴۰۰ به ترکیه در سه مرحله انجام خواهد شد.

بنابر اعلام رسانه های ترکیه، ۴۵ درصد هزینه خرید این سامانه ها به صورت روبل به روسیه پرداخت شده است و ۵۵ درصد باقی مانده به صورت وام از سوی روسیه در اختیار ترکیه قرار گرفته است.

ترکیه که از سال ۱۹۵۲ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، از سامانه های پدافند هوایی این سازمان برای پوشش هوایی استفاده می کرد، اما با خروج سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آمریکا و آلمان از ترکیه در سال ۲۰۱۵، آنکارا خرید سامانه های پدافند موشکی اس .۴۰۰ را در اولویت قرار داد.

رئیس جمهوری ترکیه  نیز  در هفته جاری گفت که تهدید به تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم، این کشور را از تلاش برای دستیابی به اهداف به‌حق خود منصرف نخواهد کرد.

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه طی پیامی به مناسبت نود و ششمین سالروز امضای معاهده صلح لوزان اعلام کرد که این کشور قدرت و اراده لازم برای رفع هرگونه تهدید علیه استقلال، بقا و امنیت شهروندان خود را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha