منوچهر متکی روز یکشنبه در جمع دانشجویان حاضر در همایش «زبر الحدید» در حمایت از شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه افزود: به عنوان وظیفه اسلامی و انسانی باید این مطالبه گری وجود داشته باشد تا در دادگاه فردا دوشنبه دولت نیجریه تصمیمی منطقی و درست در مورد رهبر شیعیان نیجریه اتخاذ کند.
وی ادامه داد: دولت نیجریه شیعیان این کشور را محدود کرده است ولی در برخورد با «بوکوحرام» که جلوه آفریقایی داعش است هیچ نگرانی ندارد.
معاون سابق امور بین الملل مجمع تقریب مذاهب اسلامی به شخصیت این فقیه اشاره کرد و گفت: شیخ ابراهیم زکزاکی به گونه ای عمل می کرد که اختلاف بین اهل تسنن و تشیع به کمترین سطح خود در نیجریه رسید و به واقع می توان او را " شیخ تقریب " نام برد چون به این امر اعتقاد داشت که مسلمانان باید متحد باشند.
متکی افزود: او همانند رفتار پیامبر که قلب دیگران را تسخیر می کرد و باعث تحول جامعه می شد بر مردم کشورش تاثیر گذاشت و آنها را به اسلام جذب کرد.
او گفت: آمریکایی ها معتقد هستند که منطقشان قدرتشان است و چون قدرت را در دست خود دارند پس باید منطقشان نیز توسط دیگران پذیرفته شود ولی امام راحل(ره) این نظر را قبول نداشتند و اعتقاد داشتند هر کجا که حق و باطل با هم رو در رو شوند پیروزی از آن حق خواهد بود.
متکی افزود: هم اکنون کشور عربستان با نفوذی که در سازمان کنفرانس اسلامی و دبیر کل آن دارد خود یک ضلع اسلام آمریکایی به شمار می رود و به همین دلیل درمقابله با ظلم بر رهبر شیعیان نیجریه کاری انجام نمی شود.
حفاظت از شیخ زکزاکی دلیل حبس
مسئول کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن هم که از طریق ارتباط اینترنتی در این همایش شرکت کرده بود گفت: دادگاه عالی فدرال در کشور نیجریه سال گذشته اعلام کرد که هیچ مدرکی علیه فعالیت های رهبر شیعیان نیجریه پیدا نکرده است و باید او و خانواده اش سریع آزاد شوند و خسارتهای آنها را دولت پرداخت کند ولی دولت و ارتش نیجریه علیه این حکم ایستاده اند و اعلام کرده اند که برای حفاظت از شیخ زکزاکی آنها را در حبس نگه داشته اند.
مسعود شجره افزود: کاری که شیخ زکزاکی در طول ۳۵ سال گذشته انجام داده است بی نظیر است و در کشور نیجریه هم اکنون نزدیک ۲۰ میلیون شیعه وجود دارد.
وی ادامه داد: ارتش نیجریه با برنامه ریزی انجام شده در سالروز شهادت امام رضا (ع) در ۲۱ آذر ۱۳۹۴ به حسینیه بقیه الله شهر زاریای نیجریه حمله و آنجا را تخریب کرد که بر اثر این حمله و به اعتراف خودشان در طول ۴۵ ساعت نزدیک به ۴۵۰ نفر به شهادت رسیدند ولی شواهد حاکی از آن است که نزدیک به هزار نفر را به خاک و خون کشیده شده اند.
مسئول کمیسیون حقوق بشر اسلامی در لندن با اشاره به معاینه دو ماه پیش یک تیم پزشکی از شیخ زکزاکی گفت: در حادثه حمله به حسینیه زاریا تیری از نزدیکی چشم ایشان رد شد که باعث از بین رفتن بینایی چشم راست و همچنین کاهش بینایی چشم چپ در حدود ۲۰ درصد شده است و همچنین در بدن همسر ایشان تکه هایی از گلوله مانده است و بر همین اساس از نظر جسمی آنها نیاز به عمل و مراقبت پزشکی دارند و در معاینات انجام شده مقدار سرب موجود در بدن آنها حدود هفت برابر استاندارد اعلام شده است که وضعیت خطرناکی را به وجودآورده است.
شجره افزود: حدود چهار هزار و ۵۰۰ تن تاکنون در این درگیریها شهید شده اند و بنابر اعلام رسمی دولت نیجریه تعداد سه گور دسته جمعی وجود دارد که مردم تعداد آنها را هفت گور اعلام کرده اند.
طبق قوانین کشور نیجریه بازداشت شیخ زکزاکی ممنوع است
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان خراسان رضوی گفت: اقدام غیر قانونی دولت نیجریه در بازداشت شیخ زکزاکی طبق قوانین کشور خودشان ممنوع است.
احمد فدوی افزود: بر طبق قانون اساسی کشور نیجریه، افراد در ایالت های مختلف هیچ برتری بر یکدیگر ندارند و اگر شخصی مذهبی را اختیار کرده باشد و بخواهد بر طبق آن مراسم مذهبی خود را برگزار نماید نباید توسط دولت نقض گردد و همچنین براساس بندی دیگر شخص، حتی به صرف محکوم و متهم بودن اجازه حیات دارد و نباید او را از حق حیات خود محروم کرد.
وی با اشاره به نحوه بررسی قوانین بین المللی و قوانین داخلی کشور نیجریه در مورد شیخ ابراهیم زکزاکی ادامه داد: در این مواجهه اولویت با قوانین داخلی کشور نیجریه است که حق داشتن امنیت را از وظایف دولت برای آحاد مردم ذکر کرده است که این مورد در مورد رهبر شیعیان نیجریه رعایت نشده است.
رئیس سازمان بسیج حقوقدانان خراسان رضوی گفت: ازدیدگاه قوانین بین المللی نیز حقوق رهبر شیعیان نیجریه نقض شده است زیرا در اعلامیه جهانی حقوق بشر هر کس حق آزادی و امنیت شخصی دارد و هیچ کس را نمی توان خودسرانه دستگیر کرد و در صورت دستگیری، باید اطلاعات کافی در مورد علت بازداشت در اختیار او قرار داده شود ولی شیخ زکزاکی بدون هیچ دلیلی که چرا متهم شده است توسط دولت نیجریه حبس شده است.
فدوی افزود: همچنین طبق قوانین بین المللی هر کس به هر اتهامی دستگیر شود باید در مدت زمان معقول علت دستگیری اش توسط مقام قضائی مورد بررسی قرار گیرد ولی اکنون بیش از پنج سال از حبس رهبر شیعیان نیجریه می گذرد و علت دستگیری اعلام نشده است.
وی تاکید کرد: اگر این مدارک را در کنار هم بگذاریم مسئولیت دولت نیجریه در این مورد قابل توجه می شود.
کشتار شیعیان نیجریه مصداق حمایت از خشونت دولتی است
معاون حقوقی موسسه صلح زیبا نیز در این نشست گفت: کشتار شیعیان نیجریه مصداق حمایت از خشونت دولتی است که هیچ واکنش جدّی علیه آن دیده نشده است.
سکینه السادات پاد با انتقاد از ضعف مواضع دیپلماسی کشورمان در این مدت افزود: در طول این زمان دستگاه دیپلماسی خارجی کشورمان موضع گیری مناسبی نداشته است و حتی درسال ۹۶ رهبر انقلاب از مسئولان دستگاه قضایی کشور خواستند تا در این مورد موضع گیری شفافی داشته باشند ولی تاکنون برخورد خاصی صورت نگرفته است.
این وکیل پایه یک دادگستری گفت: سازمان کنفرانس اسلامی بعد از سازمان ملل بیشترین تعداد عضو را دارد ولی این سازمان نیز تاکنون حتی یک نشست ویژه و اضطراری برگزار نکرده است و متاسفانه وقتی خود کشورهای اسلامی کاری انجام نداده اند چه انتظاری از سازمان ملل می توان داشت.
سکوت معنی دار بین المللی
رئیس اداره زائران غیرایرانی آستان قدس رضوی هم در این نشست گفت: برگزاری این نشست ها در مجامع علمی باید به گونه ای باشد که ندای حق طلبی آزادگان سراسر جهان و شیعیان نیجریه به گوش جهانیان رسانده شود و در مقابل سکوت معنی دار جامعه جهانی منعکس شود.
حسین غلامپور افزود: پس از رشد تعداد شیعیان در کشور نیجریه شاهد معاندت ها توسط دولت دست نشانده نیجریه و تلاش های خبیثانه رژیم صهیونیستی و دولت انگلستان در حبس شیخ ابراهیم زکزاکی هستیم.
وی حضور زائران خارجی در حرم مطهر رضوی را فرصت و ظرفیت ویژه ای برای طرح مسائل جهان اسلام با آنها دانست و گفت: باید از این موقعیت ویژه استفاده کرد تا این زائران غیر ایرانی به عنوان سفیران امام رضا (ع) به کشور خود مراجعه کنند.
۲۰۳۰/۱۹۲۲
نظر شما