به گزارش روز یکشنبه اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی، «علی اکبر صالحی» در این جلسه، مهمترین عامل اختلافات غرب با ایران را در تفاوت دیدگاه سیاسی و ایدئولوژیک و خارج شدن ایران از مدار غرب دانست و گفت: به طور کلی حتی اگر ایران موضوع هستهای را نیز حذف کند، باز هم مشکل غرب با ایران حل نمیشود و ادامهدار خواهد بود و در بیان علت این موضوع به این مساله اشاره کرد که غربیها با ایران مشکل سیاسی و ایدئولوژیک دارند.
وی صنعت هستهای و تعلق این صنعت به نسلهای آینده را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: هنگامی که ذخایر فسیلی تمام شود، انرژی هستهای نقش خود را ایفا میکند.
صالحی افزود: صنعت هستهای باعث اقتدار علمی، فناوری و صنعتی میشود که نتیجه آن اقتدار و غرور ملی است.
معاون رئیسجمهوری با اشاره به سهم انرژی هستهای در سبد انرژی و اینکه این سهم قابل توجه خواهد بود، تصریح کرد: هر یک هزار مگاوات برق هستهای، باعث صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی به میزان ۱۱ میلیون بشکه نفت در سال است و سبب عدم انتشار حداقل هفت میلیون تن گازهای آلاینده خواهد شد.
نگرانی صالحی از سوءاستفاده برخی افراد از عدم اطلاع کافی مردم نسبت به ابعاد تکنولوژیکی صنعت هستهای کشور محور دیگر سخنان وی را در برمیگرفت که وی در این زمینه خاطرنشان کرد: برخی با ارائه عمدی اطلاعات غلط اهداف سیاسی خود را دنبال میکنند که این کار باعث تشویش و نگرانی افکارعمومی میشود.
در ادامه سخنرانی، رئیس سازمان انرژی اتمی گزارشی از پیشرفتهای کشور در حوزههای مختلف هستهای مانند اکتشاف، بیمارستانهای یوندرمانی، بیمارستانهای هستهای، غنیسازی و تولید و توسعه ماشینهای پیشرفته به اطلاع نمایندگان رساند و در ادامه تاریخچهای از صنعت هستهای ایران از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون و اهمیت این صنعت در حوزههای مختلف انرژی را برای نمایندگان فراکسیون مستقل مجلس به تفصیل بیان کرد.
صالحی به بحث غنیسازی اورانیوم پس از برجام و توافق هستهای پرداخت و ابراز داشت: ایران بعد از برجام ۳۰۰ کیلو اورانیوم را غنیسازی نکرد، بلکه بعد از توافق هستهای ۲۴ تن اورانیوم را غنیسازی کرده است.
وی ادامه داد: هر نیروگاه فسیلی، گاز آلاینده فسیلی تولید میکند و به همین جهت است که باید به سمت انرژیهای پاک، تجدیدپذیر و هستهای برویم و از روشهای فسیلی باید خارج شویم.
نظر شما