تارنمای "بولتن دانشمندان اتمی آمریکا" در ادامه این مطلب می افزاید ، تصمیم دولت آمریکا مبنی بر خروج یکجانبه از توافق هسته ای با ایران موسوم به "برجام"، تنش ها در خاورمیانه را به طور فزاینده ای افزایش داده است.
واشنگتن پس از خروج از برجام، کمپین "فشار حداکثری" بر ایران را که شامل تحریم های اقتصادی و ایجاد محدودیت تجاری برای شرکت های آمریکایی و دیگر امضا کنندگان برجام است را آغاز کرد.
این کمپین تاثیرات منفی بر اقتصاد ایران داشته است و باعث واکنش متقابل تهران از جمله افزایش سطح غنی سازی اورانیوم، سرنگونی پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکش بریتانیایی که پاسخی به توقیف نفتکش های ایرانی توسط انگلیس بود، شده است.
با توجه به شرایط موجود، ایالات متحده خواستار آغاز مذاکرات جدید در مورد برنامه هسته ای و موشک های بالستیک ایران و فعالیت هایی که به ادعای مقامات آمریکایی صلح در خاورمیانه را تضعیف می کنند، هستند.
نمایندگان ایران و پنج کشور باقی مانده در برجام (انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) روز یکشنبه 28 ژوئیه (6 مرداد) در شهر وین پایتخت اتریش دیدار کرده و متعهد به تلاش برای حفظ این توافقنامه شدند.
«سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران و «هلگا اشمید» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ریاست این نشست را برعهده داشتند.
عراقچی در مصاحبه با خبرنگاران، فضای حاکم بر نشست را "سازنده" خواند و گفت: «بحثهای خوبی صورت گرفت و هر طرف منطق خود را ارئه کرد.»
وی افزود: «نمیتوان گفت که همه مشکلات در این نشست "حل شده است" اما همه طرفها هنوز "به تعهدات خودشان در برجام" برای ادامه این توافق و حفظ آن پایبند هستند.»
«فو کانگ» مدیر بخش کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه چین نیز پس از پایان نشست به خبرنگاران گفت: «همه طرف های حاضر در اجلاس وین نسبت به حفظ برجام پایبند هستند و به اجرای این توافق بین المللی به نحوی متوازن ادامه می دهند و همچنین با تصمیم آمریکا مبنی بر بازگرداندن یکجانبه تحریم ها علیه تهران، قویاً مخالفت می کنند.»
تحلیلگر " بولتن دانشمندان اتمی آمریکا " در این باره می گوید: « من از متخصصان ارشد از کشورهای مختلف با دیدگاه های گوناگون درخواست کردم که نظرات واقع بینانه خود را برای خروج ایران و آمریکا از این بن بست اعلام کنند تا جنگی که نه واشنگتن و نه ایران تمایلی به آغاز آن ندارند، رخ ندهد.»
در پی تلاش آمریکا برای خروج از برجام،ایالات متحده در روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ رسما به صورت یکجانبه از این معاهده خارج شد و تحریم ها علیه ایران از جمله محدودیت صادرات نفت این کشور، از سر گرفته شد که باعث تشدید تنش ها میان این دو کشور شد.
بولتن دانشمندان اتمی آمریکا یکی از منابع آماری است که از سال ۱۹۴۵ میلادی توسط گروهی از متخصصان با هدف هشدار در باره خطرات بمب اتم در ایالات متحده راهاندازی شد. جان مکلین روزنامه نگار و رمان نویس است و در حال حاضر این تارنما ماهانه 230 هزار بازدید کننده دارد.
نظر شما