۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۵۷
کد خبرنگار: 834
کد خبر: 83416387
T T
۰ نفر
مالیات ستانی بهترین جایگزین درآمدهای نفتی

تهران- ایرنا- «مالیات گرفتن از چه کسانی تشدید می‌شود؟»، «از پروژه ۸ماهه حذف فردوسی‌پور تا ضرورت شفافیت صداوسیما درباره بودجه‌اش»، «فتحی: دامنه اختیارات وزیر امور خارجه را مشخص کنید» و «بازار ارز هنوز یک بازار هیجانی است» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول  شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.

مالیات گرفتن از چه کسانی تشدید می‌شود؟

پایگاه خبری فرارو در گفت وگو با افشین پروین پور، علی دینی ترکمانی، محمدعلی دهقان دهنوی، وحید شقاقی شهری و بایزید مردوخی کارشناسان اقتصادی در خصوص اخذ مالیات آورده است: تحریم‌ها فرصتی در اختیار اقتصاد ایران قرار داده تا تغییرات بنیادین صورت گیرد، یکی از این موارد سختگیری‌های مالیاتی به شمار می‌رود که قرار است اجرایی شود و پایه‌های جدید مالیاتی از قبیل: مالیات بر مجموع درآمد، مسکن و فعالیت‌های اختلال زا اقتصادی اضافه شود که هدف آن مالیات ستانی از افراد پردرآمد و ثروتمند خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که باید از آن مالیات گرفته شود، اما در حال حاضر این کار صورت نمی‌گیرد، مالیات بر خانه‌هاخالی است؛ که باید هرچه سریعتر این اقدام از سوی دولت انجام گیرد.

در همین رابطه افشین پروین پور کارشناس اقتصاد مسکن به فرارو می گوید: «سلاطین مسکن با توجه به تعداد زیادی که خانه دارند، پایه قیمتی را تعیین کرده و با معامله بین خود، رونق کاذب ایجاد کرده و قیمت‌ها را بالا می‌برند، این در حالی است که در هیچ کجا دنیای این طور نیست و دولت‌ها با استفاده از ابزار مالیاتی قیمت مسکن را کنترل می‌کنند.»

پایه جدید مالیاتی

همچنین مالیات بر درآمد افراد نیز یکی از این پایه‌های جدید مالیاتی است که باید اجرایی شود، در همین راستا علی دینی ترکمانی کارشناس مسائل اقتصادی به فرارو می‌گوید: «فقدان وجود نظام مالیاتی پیشرفته به شدت احساس می‌شود، اگر چنین چیزی وجود داشت، زمانی که یک فرد حقوق بالا دریافت می‌کند، طبعا مالیات دریافتی از او نیز به صورت تصاعدی بالا می‌رود و خالص دریافتی آن مدیر که بسیار مهم است، منطقی و معقول می‌شود.» «در چنین وضعیتی که نظام مالیاتی قوی وجود ندارد، این شکاف حقوق و دستمزد میان مدیران و افراد عادی جامعه روز به روز بیشتر می‌شود و مبارزه با آن سخت‌تر می‌شود.»

این در حالیست که محمدعلی دهقان دهنوی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به طرح‌های مالیاتی سه گانه وزارت اقتصاد، سازمان مالیاتی و برنامه و بودجه گفت: «برای مالیات‌ستانی از فعالیت‌های اختلال‌زای اقتصادی بایستی ابتدا یک‌سری تغییرات ساختاری در اقتصاد اجرا شود.» «سازمان امور مالیاتی طرح مالیات بر مجموع درآمد اشخاص را پیگیری می‌کند که در صورت تهیه این طرح شاهد یک تحول در حوزه مالیات‌ستانی خواهیم بود.»

مالیات ستانی بهترین جایگزین درآمدهای نفتی

وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه مهم‌ترین و بهترین ابزار برای جایگزینی درآمدهای نفتی، مالیات است، اظهار داشت: «یگانه راه تامین درآمدهای پایدار استفاده از مالیات است، در حال حاضر ۳۰ تا ۴۰ درصد بودجه کشور از طریق مالیات تامین می‌شود، این در حالیست که در کشورهای دیگر مالیات تامین کننده بیش از ۹۰ درصد بودجه آن‌هاست.»

وی با بیان اینکه دولت در گذشته از تولیدکننده واقعی، کارگر و کارمند مالیات می‌گرفت، ولی حالا زمان آن رسیده این سیاست را اصلاح کند، گفت: «باید از اقشار ثروتمند و پردرآمد و کسانیکه فرار مالیاتی دارند، مالیات گرفت، بنابراین باید به صورت دقیق میزان دارایی‌های این قشر را استخراج کرد، که این امر تنها در سایه ایجاد شفافیت در صحنه اقتصادی کشور محقق خواهد شد.»

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه در کشور ۴۰ پایه مالیاتی ذیل ۷ سرفصل وجود دارد، گفت:، «اما در کشورهای دیگر بیش از ۵۰۰ پایه مالیاتی ایجاد شده که در کشورما جای خالی آن‌ها به شدت احساس می‌شود.» «مالیات بر عایدی سرمایه، مصرف، خانه‌های خالی، ثروت و... از جمله پایه‌های مالیاتی هستند که باید در اصلاح نظام مالیاتی به آن‌ها توجه ویژه‌ای صورت گیرد.»

کسب درآمد پایدار از طریق اخذ مالیات

بایزید مردوخی کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه سیاست‌های جدید دولت در حوزه مالیات بسیار آگاهانه اتخاذ شده است، گفت: «چند سالی است که به دلیل کمبود بودجه، منابع برای پروژه‌های عمرانی تخصیص داده نمی‌شود، حال با توجه به این درآمدهای مالیاتی می‌توان، پروژه‌های نیمه تمام را به سرانجام رساند.»

این استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه درحال حاضر مالیات بهترین جایگزین برای درآمدهای نفتی است، بیان کرد: «در اکثر کشورهای جهان، مالیات بزرگ‌ترین منبع درآمدهای دولت‌ها به شمار می‌رود.» «دولت باید با برنامه و جدیت تمام اصلاح نظام مالیاتی را پیگیری کند تا از این طریق از بخش تولید واقعی، کارمند و کارگر تنها مالیات گرفته نشود و دهک‌های بالای درآمدی نیز سهم خود در این حوزه را بدهند.»

از پروژه ۸ماهه حذف فردوسی‌پور تا ضرورت شفافیت صداوسیما درباره بودجه‌اش

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت‌وگو با حشمت‌الله فلاحت‌پیشه درباره پاسخگو نبودن رسانه ملی آورده است: این روزها صداوسیما جنجال تازه‌ای به پیدا کرده است و آن هم ادعایی بی‌اساس مبنی بر قطع بودجه شش ماهه دوم سال این سازمان توسط دولت است، ادعایی که مانند تمامی موضع‌گیری‌های پیشین صداوسیما تنها فراری رو به جلو و به نوعی فرافکنی است. چرا که چنین تصمیمی از اساس دروغ است و این مسئله همان بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد است که در سایر سازمان‌ها و نهادهای کشور هم در حال اجراست.

اما صداوسیما گویا به مانند گذشته میلی به پذیرش قانون و عملکرد براساس آن ندارد و نمی‌خواهد در زمینه خط مشی خود و رویکردی که دنبال می‌کند، پاسخگو باشد و تن به شفافیت بدهد، البته بخشی از این اتفاق هم به نبود قانونی که خط مشی این سازمان را برای عملکردش تعیین کند، باز می‌گردد. به همین بهانه درباره شفاف نبودن صداوسیما در زمینه بودجه دریافتی و عملکردش و همچنین پاسخگو نبودن این سازمان با حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی گفت‌وگویی کرده‌ایم.

شفافیت در نظام بودجه زمینه‌ساز رصد کردن فعالیت‌هاست

صداوسیما در این سال‌ها بدون قانون اداره شده است و زمانیکه حرف از بودجه ریزی براساس عملکرد می‌شود، از آن به عنوان ممانعت دولت از پرداخت بودجه‌اش، یاد می‌کند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در ابتدای گفت وگو نظر خود را در اینباره اینطور بیان کرد: «من پای ثابت تلفیق هستم، چه در برنامه و چه در بودجه، اعتقاد من بر این است که وقتی شفافیت در نظام بودجه وجود داشته باشد، بسیاری از مسایل در کشور ما حداقل قابلیت رصد دارد و به تبع آن قابلیت پاسخگویی.»

او در پاسخ به این پرسش که صداوسیما پس از این همه سال همچنان بدون قانونی مدون اداره می‌شود، گفت: «همین مسئله قانون اداره صداوسیما که هنوز هیچکس زیر بار آن نرفته است، اگر مسلما تصویب و اجرا شود بسیار خوب است. من از ۲۵ سالگی در گزارش هفتگی صداوسیما حضور پیدا کردم و چند روز پیش هم با شورای خبر صحبتی داشتم، بیش‌ترین آسیب را هم از این سازمان خوردم و گاهی اوقات برخی از مجریان مسایلی را علیه من مطرح می‌کنند، توهین می کنند، خبرسازی می‌کنند و ... کاری هم از دست بنده بر نمی آید. پس اگر قانونی در زمینه اداره صداوسیما و همچنین بودجه‌ این سازمان باشد بسیار خوب است.»

این نماینده مجلس در پی اختلافی که این روزها بر سر مسئله بودجه بین دولت و صداوسیما ایجاد شده است، توضیح داد: «اما با توجه به موضوع اخیر و اختلافی که میان دولت و صداوسیما ایجاد شد، به نظرم بخشی از مسئله هم به آقای رییس جمهور باز می گردد، چرا ایشان پس از پخش سریال «گاندو» مسئله تخصیص بودجه براساس عملکرد را مطرح کرد؟ از ابتدا می‌بایست این کار صورت می‌گرفت و من هم معتقدم که این اتفاق باید عملی شود. اما چون رسانه ملی است و آقای علی عسگری هم باید در جلسات هیات دولت حضور پیدا کند من معتقدم که این موضوع باید در قالب یک قانون تبدیل به یک رویه قانونی کنند و سپس به آن عمل کنند.»

فلاحت پیشه درباره اینکه چرا تاکنون هر گونه تحقیق درباره عملکرد صداوسیما بی نتیجه مانده است، گفت: «تحقیق و تفحص در سازمان‌ها و نهادهای زیر نظر رهبری را باید با اذن ایشان صورت بگیرد، من از دوره هفتم مجلس تا به امروز که بودم تنها یک مورد را سراغ دارم و آن هم تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه بود که با اذن رهبری آغاز شد اما مانند خیلی از تحقیق و تفحص های دیگر به نتیجه نرسید. صداوسیما هم اینطور است و اگر اذن ایشان باشد هیچ مشکلی برای تحقیق در زمینه عملکرد سازمان وجود ندارد.»

فتحی: دامنه اختیارات وزیر امور خارجه را مشخص کنید؛ تعیین سیاست خارجی وظیفه امام جمعه نیست!

پایگاه خبری تابناک در گفت و گو با محمد جواد فتحی عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، آورده است: گفته می‌شود، اخیرا به دنبال پخش سریال «گاندو» که در آن تصویر نادرستی از وزیر و مجموعه وزارت خارجه نشان داده شد، «محمدجواد ظریف» در نامه‌ای به رهبرمعظم انقلاب از موج توهین‌ها و تهمت‌ها گلایه کرده و نوشته است: «حتی اگر بخشی از این حجم تخریب درست باشد، ادامه خدمت در سمت وزارت امورخارجه شرعا جایز نیست.»

آن طور که «محمد مهاجری» نقل کرده، شنیده شده که حضرت آیت الله خامنه ای در پاسخ ظریف فرموده اند: من مطلقا راضی نیستم که به شخص شما کمترین اهانتی بشود. حالا یکی از نمایندگان اصلاح طلب و عضو فراکسیون امید مجلس در همین زمینه اظهارنظر کرده و خواهان تعیین سطح اختیارات وزیر امور خارجه شده است.

«محمد جواد فتحی» در خصوص نقش وزیر امور خارجه با توجه به تنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اظهار داشت: به نظر من، در سطح کلان کشور، باید وظایف و اختیارات وزارت خارجه تعیین شود. نمی شود که ما از وزیر خارجه انتظار داشته باشیم سیاست های دیپلماتیک و سیاست خارجی را کنترل و نظارت کند و در عین حال اختیاری نداشته باشد.

وی گفت: این موضوعات با اختیاراتی که وزیر دارد، قابل جمع نیستند و باید تعیین تکلیف شود. وزارت امور خارجه در ساختار نظام جمهوری اسلامی باید مشخص شود که چکاره است و چه حدود و وظایف و چه میزان از اختیارات را باید داشته باشد. من نمی گویم که اختیار وزیر خارجه کم است، ولی می گویم که باید وظایف مشخص شود.

این نماینده اصلاح طلب افزود: اکنون برای ما این وظایف مشخص نیست، به عبارت دیگر حدود وظایف وزیر خارجه ما در ساختار جمهوری اسلامی مشخص نیست. خیلی از امور را ما به مراجع دیگر ارجاع می دهیم؛ از شورای عالی امنیت ملی گرفته تا مجلس و حتی نهادهای نظامی و امنیتی در آن ورود می کنند.

فتحی افزود: متأسفانه در کشور ما هم اکنون یک امام جمعه سیاست خارجه را مشخص و تعیین تکلیف می کند؛ بنابراین باید این ایراد در کنار ایرادات ساختاری دیگری که در کشور وجود دارد اصلاح شود.

پروژه‌ای که این بار با مزدک میرزایی تکرار شد؛ ضدانقلاب و فاسدسازی از چهره بریده از وطن به نفع کشور است!؟

تارنمای خبری تحلیلی تابناک گزارش داد: با وجود آنکه مزدک میرزایی، مجری و گزارشگر تلویزیون ایران، هنوز تحرک مشخصی در خارج از کشورمان نداشته و حتی اقدام عملی علیه منافع ملی انجام نداده، برخی در اقدامی شتابزده، اقدام به ضدانقلاب و فاسدسازی این چهره نزد افکارعمومی رفته‌اند؛ اقدامی که تبعات آن بسته شدن مرزهای بازگشت برای میرزایی و ایجاد شرایط دشواری است که عملاً او و امثال او را به نقطه بدون بازگشت هُل می‌دهد.

مزدک میرزایی از جمله سرشناس‌ترین گزارشگرهایی است که حضورش روی آنتن تلویزیون کمرنگ و در نهایت اکنون مشخص شد به شبکه سعودی ایران اینترنشنال پیوسته است. درباره اقدام این گزارشگر و مجری تلویزیون مطابق با رویه معمول نقدهای فراوانی مطرح شد و اکنون با قوت گرفتن پیوستنش به این شبکه، این نقدها تشدید شده است. سوای اینکه چه گروهی باعث شدند تا طیفی از بهترین گزارشگران و مجریان تلویزیون به حاشیه رانده شوند و از میان آنها، میرزایی نتواند فشار را تحمل و ترک وطن کند، نقدها نسبت به او در روزهای اخیر شدید و شدیدتر شده است.

شاید برخی تصور می‌کنند باید چهره یک سلبریتی پیش از آنکه علیه کشور استفاده شد، نزد افکارعمومی تخریب شود و حداکثر بهره برداری را بتوان از آن برد؛ اما اگر قرار باشد در این زمینه اخلاقی برخورد کرد، نباید چنین اقدامی کرد و حتی سوای مباحث اخلاقی، منطق نیز ایجاب می‌کند یک چهره را پیش از آنکه دست به اقدام خلاف مصالح کشور به شکل علنی نزد و هزینه‌ای برای کشور انجام نداد، به نقد نکشید و اگر قرار بر نقد شد، این نقد نسبتی با اقدام آن چهره داشته باشد.

این رویکرد اساساً مسیر بازگشت برای هر چهره‌ای را می‌بندد و چه بسا برخی چهره‌ها را با چنین فضایی مواجه می‌سازد که امکان بازگشت ندارند. شاید اگر بی‌تدبیری در قبال برخی چهره‌ها از جمله یکی از بازیگران زن اتفاق نیفتاده بود، این اشخاص اساساً اکنون در فضای رسمی داخلی فعالیت می‌کردند و جنجال‌هایی رخ نمی‌داد و هزینه‌های تبلیغاتی علیه کشور به وجود نمی‌آمد؛ بنابراین، حتی اگر چهره‌ای اقدامی انجام داد، باید واکنش به آن به همان نسبت باشد و به گونه‌ای عمل نکرد که آن چهره را به اقدامات عجیب‌تر هل داد. این عقلانیت و تدبیر در برخورد با چنین مسائلی، جزو مسائل مهمی است که مدیران خبره و باتجربه باید در قبال آن تعیین رویکرد نمایند.

چرا ۸۰ درصد نمایندگان مجلس دهم رأی نخواهند آورد؟؛ مجلس یازدهم اصولگراست یا اصلاح‌طلب!؟

وبسایت خبری تابناک در این گزارش آورده است: رقابت‌های انتخابات مجلس یازدهم بین گروه‌های سیاسی رفته رفته گرم و گرم‌تر می‌شود. اصولگرایان و اصلاح طلبان این بار به واسطه عملکردی که در مجلس دهم بر جای گذاشته اند، کار سختی برای اینکه بتوانند مردم و حتی بدنه اجتماعی شان را راضی به رأی دادن به خود بکنند، دارند. «محمدرضا باهنر» دلیل عملکرد نامطلوب مجلس دهم و چهره‌های سیاسی و حتی شناخته شده حاضر در آن را نبود، یک فراکسیون اکثریت می‌داند و تأکید دارد «در دنیا مجالس و دولت‌های ائتلافی ضعیف ظاهر می‌شوند. وقتی فراکسیون اکثریت نباشد، عملکرد مجلس را ضعیف جلوه می‌دهد.»

باهنر پس از تصدی عنوان ریاست جبهه پیروان خط امام و رهبری که متشکل از احزاب قرار گرفته در دایره اصولگرایان سنتی محسوب می‌شود، بیش از قبل راه و رسم سیاست در پیش گرفت و ترجیح داد کمتر در انتخاباتی به عنوان کاندیدا حاضر شود و تلاش کند در این راه بیشتر مدیریت کند. او بر همین اساس حاضر نشد در انتخابات مجلس دهم کاندیدا شود که بسیاری این تصمیم او را برآمده از پیش بینی اش از شکست استقلال دانستند.

اما نقطه عطف سخنان انتخاباتی رئیس جبهه پیروان خط امام رهبری به پیش بینی او از ترکیب مجلس یازدهم در قیاس با مجلس دهم بر می‌گردد؛ جایی که او همچون بسیاری از پیش بینی کنندگان و تحلیلگران سیاسی گفته است که «ما اطلاعات دوره گذشته برایمان مهم است، در هر دوره ۶۰ درصد از نمایندگان دوره قبل رأی نمی‌آورند و این دوره پیش‌بینی می‌کنم ۸۰ درصد نمایندگان رأی نیاورند، اما این به‌معنای عوض شدن جریان سیاسی حاکم بر مجلس نیست.»

باهنر در عین حال با تأکید بر اینکه بالای ۸۰ درصد از نامزدهای مجلس نمی‌دانند وکالت مجلس چیست و حتی رأی دهندگان هم نمی‌دانند جنس کار مجلس چیست و عموما از اختیارات نماینده خبر ندارند، عنوان کرده است: «برخی نماینده‌ها حتی بعد از انتخاب پشیمان می‌شوند و سال آخر که می‌شود یا تکلیف شرعی‌شان جنب و جوش پیدا می‌کند یا اطرافیان اصرار و مجددا ثبت‌نام می‌کنند و از این افراد بالای ۶۰ درصد رأی نمی‌آورند.»

یکی از راهکارهایی که می‌تواند مردم، جامعه و بدنه اجتماعی حامی دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا را نسبت به عملکرد نمایندگان عضو این دو جریان در مجلس روشن کند، ارائه گزارش عملکرد و پاسخگو بودن در قبال اقداماتی است که آن‌ها انجام داده اند و پرسش هایی است که مردم در خصوص کم کاری‌های این افراد در قوه مقننه دارند؛ بنابراین، اصل پاسخگویی شاید از شدت این ریزش‌ها بکاهد.

واکنش غرویان به اظهارات جنجالی حجت الاسلام پناهیان: زننده بود؛ به جای این حرف ها، دنبال تربیت نیروهایی باشید که به رای مردم احترام بگذارند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب در گفت و گو با آیت الله محسن غرویان، استاد حوزه علمیه قم، آوره است: حجت الاسلام پناهیان از شاگردان آیت الله مصباح اخیرا گفته «باید نیروها را برای پول‌دار شدن و رئیس شدن تربیت کنیم ... اگر در انجام امور مالی، اقتصادی و سیاسی با هم اتحاد نداشته باشیم در زمان ظهور دچار مشکل می‌شویم». این اظهارات بازتاب فراوانی در فضای مجازی و سیاسی کشور داشت و منجر به واکنش هایی شد.

غرویان که خود نیز از شاگردان آیت الله مصباح به شمار می رود و چندین سال است از حلقه نزدیکان او جدا شده، در گفت وگو با «انتخاب» ‌ اظهار داشت: این سخنان اقای پناهیان که ما باید نیروها را برای پولدار شدن تربیت کنیم، در نظر مردم صورت خوشی ندارد؛ اینکه همان اشراف طلبی و ثروت طلبی می شود که بحثی مذموم است. در روایات دینی و اخلاق دینی ما هم مذمت شده که دنبال پول و ثروت باشیم؛ به جای این سخنان، باید دنبال تربیت افراد خدمتگذار و مدبر باشیم که هم عالم باشند و هم برخوردار از بینش اجتماعی. باید چهره ها و نیروهایی تربیت شوند که مردمی باشند و به رای مردم، انتخاب مردم و سلیقه مردم احترام بگذارند و دنبال رفاه ملت باشند.

غرویان با بیان اینکه این آقایان تعبیر خوبی به کار نبرده اند و از مردم نمره منفی می گیرند، اظهار داشت: این روزها، مردم به برخی از گروه ها و احزاب منفی شده که ناشی از اختلاس های اخیر است؛ الان پدیده شاندیز را می بینید؛ مردم به اینها به خاطر عناوینی که بر پیشانی خود تحت عنوان مذهبی و دینی داشتند، ‌ اعتماد کردند، اما کلاه ملت را برداشتند و امروز مردم اعتمادشان را به برخی چهره ها از دست داده اند.

غرویان ضمن انتقاد مجدد از اظهارات پناهیان که آن را «زننده» توصیف کرده، گفت: فکر می کنم این شعارها و حرف ها برای انتخابات مجلس است؛ می خواهند با این شعارهای فریبنده، افراد و نمایندگانی را جذب کنند و به مردم بگویند اینها پولساز هستند و رفاه می آورند.

پلیس در جست‌وجوی «شاخ‌های اینستاگرام»

وب سایت خبری فرارو در این گزارش آورده است: پلیس می‌گوید «شاخ‌های اینستاگرام» را شناسایی و رصد می‌کند. سردار وحید مجید رییس پلیس فتا درباره فعالیت برخی از صفحات پرطرفدار اینستاگرامی گفت: "سال گذشته طرحی را در پلیس فتا آغاز کردیم که در جریان آن رصد و تذکرات لازم به این افراد داده شده و مواردی را به آنان مطرح کردیم. او افزود: «امسال هم چنین طرح‌هایی ادامه داشته و اقدامات آنان مورد رصد پلیس خواهد بود و با تخلفات احتمالی آنان نیز برخورد خواهد شد»

سال گذشته نیز سرهنگ تورج کاظمی، رئیس پلیس سایبری تهران، گفت که پلیس با «شاخ‌های اینستاگرام» برخورد می‌کند. کاظمی افزود: «وقتی صفحات شاخ‌های اینستاگرام توسط پلیس فتا شناسایی می‌شوند، مدیران این صفحات در هر کدام از استان‌ها که باشند به آن استان اعلام می‌شود.»

 در سال‌های اخیر، اینستاگرام به ابزاری برای تبلیغ محصولات، رستوران‌ها و فروشگاه‌ها بدل شده است و نقشی پراهمیت در زندگی اقتصادی جوانانی یافته که از این طریق کسب درآمد می‌کنند. در ابتدا تعداد این جوانان معدود بود و تحت عنوان «واینر» در اینستاگرام و یوتیوب با ساخت کلیپ‌های طنز و از طریق تبلیغات کسب درآمد می‌کردند. اما به‌ تدریج برخی نیز برای اینکه بتوانند از فضای مجازی کسب درآمد کنند به شیوه دیگری خود را در شبکه‌های اجتماعی مطرح کردند تا بتوانند فالوئرهای خود را افزایش دهند. به این جوانان «شاخ‌های اینستاگرام» گفته می‌شود، دلیل این نام گذاری شکل ظاهری این جوانان است، اکثریت آن‌ها دارای جراحی‌های زیبایی و آرایش‌های غلیظ هستند و پوشش‌های آزاد و مورد علاقه خودشان را دارند.

هر ساله پلیس درباره فعالیت این افراد هشدار می دهد.   سال گذشته هشدار پلیس به «شاخ‌های اینستاگرام» پس از موج فعالیت آن‌ها در فضای مجازی با انتشار ویدئوهایی رقص بالا گرفت. در همین راستا چند صفحه اینستاگرامی محبوب که ویدئوهایی از رقص صاحبان حساب منتشر می‌کردند، مسدود شدند.

پلیس البته راه دیگری نیز برای کنترل این فضا آزمایش کرد. این راه تلاش برای تغییر رفتار «شاخ‌های اینستاگرامی» بود. در همین رابطه عده‌ای را احضار کرد و تذکرهایی را به آن‌ها داد. پس از آن تعدادی از این چهره‌های مشهور ظاهرشان، ادبیات و عملکردشان به شکل عجیبی تغییر کرد. آن‌ها به شکل ناگهانی و هم‌زمان تمامی عکس‌ها و ویدیوهای بی‌حجاب خود را پاک و اعلام کردند که با رضایت قلبی به طرح «سالم‌سازی فضای مجازی» پیوستند.

دوست ندارم بیت‌کوینی باشم که در ایران متولد می‌شود

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با محمدرضا جمالی، کارشناس ابزارهای پرداخت در خصوص ارزهای دیجیتالی توضیح داد: معرفی محمدرضا جمالی کار چندان ساده‌ای نیست. کارشناس و متخصص در حوزه بانکداری و ابزارهای پرداخت است که اتفاقا مدیریت شرکتی فعال در حوزه فناوری‌های قانونگذاری را نیز عهده دار است اما نکته مهم احاطه و آگاهی وی در خصوص ابزارهای نوین پرداخت در جهان و نگاه ۳۶۰ درجه ای به فناوری های جدید است که می‌تواند گفته هایش را جذاب و شنیدنی کند.

محمدرضا جمالی برای توضیح در خصوص آنچه در جهان می‌گذرد از مثال‌های ویژه بهره می‌گیرد. شاید این جمله وی برای خوانندگان در ابتدا گنگ به نظر برسد اما وقتی می‌خواهد از شرایط استخراج بیت کوین در ایران بگوید، این عبارت را به کار می‌گیرد که «دوست ندارم بیت کوینی باشم که در ایران متولد می‌شود.»

 آیا جهان با به کارگیری نوعی تازه از پول در حال ورود به دوران جدیدی است؟

ببینید ماهیت ارز دیجیتال همان ماهیت پول است. در حقیقت «پول» با سه مفهوم سر و کار دارد. یک: دفتر کل، دو ارزش و سوم روش تبادل، در پول‌های رایج، مولفه اول یعنی دفتر کل در اختیار بانک مرکزی است، در مورد مولفه دوم نیز ارزش داشتن و قابل تبادل بودن اهمیت دارد، بدان معنی که باید قدرت نقدشوندگی پول بالا باشد و پشتوانه ارز آن نیز گاهی طلا و نقره است و گاهی تولید ناخالص داخلی کشورها و تضمین دولت  و موارد دیگر است. سوم ابزار تبادل که در حقیقت همان سکه و اسکناس‌هایی است که مبادله می‌شوند و در سال‌ های اخیر پول الکترونیکی هم مشاهده می کنیم.

حالا ببینیم در دنیای جدید چه اتفاقی رخ داده است. تکنولوژی به ما این امکان را داده است که با استفاده از فناوری‌هایی مانند «بلاک چین»، همزمان چندین دفتر کل در اختیار داشته باشیم. همین اتفاق در بانک‌های مرکزی با توجه به تحت نفوذ بودن و یا فساد آن‌ها رخ می دهد و پول بدون پشتوانه باعث کاهش ارزش پول می‌شود. اینجا حتی دولت‌ها هم ممکن است امانت داری نکنند و یک جاهایی هم مثل دولت‌های قدرتمند که ارز آن‌ها حالت جهان شمول پیدا می‌کند مثل ایالات متحده به نوعی به عنوان ابزار فشار و تحریم هم از ارز قوی مثل دلار استفاده کند.

حال فرض کنید فناوری این امکان را به ما بدهد که این دفتر کل‌ها یک جا نباشد و همه ذینفعان بتوانند این دفتر کل‌ها و میزان پول و تراکنش‌های رد و بدل شده را مشاهده کنند. فناوری «بلاک چین» چنین امکانی را فراهم می‌کند که دفتر کل‌ها به صورت غیر متمرکز وجود داشته باشد. تراکنش‌ها به صورت الکترونیکی انجام شود و پشتوانه پول هم می‌تواند یک ارز، طلا و یا حتی مثل بیت کوین زحمت کاوش آن باشد.

شما با ابزاری به نام کارتخوان طرف هستی که می‌توان با آن از صد تومان تا ۵۰ میلیون تومان مبادله انجام داد. این ابزار به راحتی برای پول‌شویی به کار می رود و به راحتی درتبادلات ارزی در کشورهای همسایه و حتی کشورهایی مانند کانادا استفاده می‌شود و به نوعی مشکلات زیادی را در حوزه ارزی برای کشور ایجاد می‌کند. خوب طبیعتا اینجا دیگر امکان دخل و تصرف نهادهایی مانند بانک مرکزی که دفتر کل در شیوه مرسوم کنونی را در اختیار دارند، فراهم نیست.

همین طور است. ببینید بانک‌های مرکزی و بانک ها در حال حاضر چه می‌کنند و پیش‌تر چه می‌کردند؟ با خلق پول به صورت برون‌زا توسط بانک مرکزی که معمولا به خاطر فشار دولت و کسر بودجه اتفاق می‌افتد؛ باعث کاهش ارزش پول می‌شوند و یا با نظارت نامناسب و اتخاذ سیاست‌های غلط  بانکی، تولید نقدینگی به صورت درون‌زا توسط بانک‌ها رخ می‌دهد که این اتفاق هم باعث کاهش  ارزش پول کاهش می‌شود.   حالا در حوزه ارزهای دیجیتال این اتفاق می‌تواند رخ ندهد.

این بازار برای دور زدن تحریم کارایی دارد؟

متاسفانه برخی بزرگنمایی می کنند، می‌گویند که دور زدن تحریم با استفاده از این ابزارها صورت می گیرد. در این فضا صدای کارشناسان هم شنیده نمی‌شود. این حرف کلا نادرست است. م در بهترین حالت ۱۵ درصد باقیمانده را در اختیار بگیریم، می‌شود به قیمت امروز ۴ تا ۵ میلیارد دلار. پس می‌بینید برای کشوری چون ایران این حجم بسیار اندک است در حالی که ما در سال ده ها میلیارد دلار صادرات نفتی داریم. برای پرداخت خرد می تواند ابزار مناسبی باشد ولی در کلان در نهایت یک جایی باید این پول تبدیل به ارزهای فیات شود که فرایندهای KYC یا همان شناخت مشتری سنگینی توسط صرافی ها برای مبالغ بالا صورت می گیرد.

در ضمن ما هزینه مشخص در قبال درآمد نامشخص داریم. قیمت بیت کوین قیمت ثابت و قابل پیش بینی نیست. هر ارز رمزنگاری شده دیگر هم همین وضعیت را دارد و کاوش حداقل روشی برای دور زدن نیست اگر چه استفاده از ارزهای رمز نگاری شده می تواند باشد.

 به این ترتیب محورهای مهمی که در این مساله باید در نظر گرفته شود، یکی رشد ناپایدار در این حوزه است که اگر قانون گذاری درست صورت نگیرد آسیب زننده خواهد بود. بحث های زیست محیطی آن است که با توجه به برق آلاینده ای که ما داریم توجیه ندارد. مساله دیگر هم بحث اشتغال منفی و تورم با مدل کسب و کار کنونی است که وقتی مقیاس بزرگ شود اثرات آن مشهود خواهد شد.

شوک بزرگی که به هواداران پرسپولیس وارد می شود چیست؟

به گزارش وب سایت خبری پارسینه؛ پرسپولیس تهران که اردوی ده روزه ای را در کشور ترکیه و در نزدیکی استابول برگزار کرد به دلیل لغو هر سه مسابقه دوستانه خود رضایت کالدرون را جلب نکرد. به همین دلیل با حضور در جام شهدا به طور نسبی ترکیب اولیه مدنظر سرمربی بدست آمد.

کالدرون در دیدار نخست جام شهدا ترکیب دوم و جوانی را وارد زمین کرد که با حساب دو بر صفر مقابل سایپا شکست خورد اما در دیدار دوم و رده بندی با تیمی کامل مقابل نیروی زمینی قرار گرفت و با فوتبالی هجومی با حساب چهار بر صفر از سد این تیم گذشت. فوتبال شناور در دیدار دوم بخشی از نگرانی هواداران را برطرف کرد اما مشکل گلزنی پرسپولیسی ها در این مسابقه نیز کاملا مشهود بود. به همین دلیل کالدرون سخت به دنبال جذب مهاجم خارجی است تا بخشی از مشکلات خط حمله برای تیمش را برطرف کند. وحید امیری و مهدی ترابی دو بازیکنی هستند که می توانند در پست وینگر بازی کنند اما نظر کالدرون بیشتر جذب بازیکن پست شماره نه یا همان مهاجم نوک است تا تیمش بیش از پیش در خط حمله درخشش داشته باشد. بیش از کسب پیروزی چهار بر صفر، غیبت دو سه بازیکن سرخ ها جلب نظر کرد.

اولین غایب این مسابقه، علیرضا بیرانوند بود که به دلیل مسایل دانشگاه در این مسابقه حضور نداشت. اما شایعات اینطور مطرح شده که پیشنهاد جدی از تورینو ایتالیا دارد و به زودی از پرسپولیس جدا خواهد شد. در صورت جدایی بیرانوند و انتقال به لیگ ایتالیا، رادوشویچ بعد از سه فصل حضور در پرسپولیس به عنوان دروازه بان شماره یک برای لیگ آینده حضور خواهد داشت.

اما مورد بعدی که می تواند ضربه بدی را به پرسپولیس بزند جدایی علیپور از این تیم است. با توجه به اینکه سرخپوشان هنوز نتوانستند بازیکنی را جذب کنند در صورت جدایی علیپور مهاجم تخصصی در این پست نخواهند داشت و باید منتظر روزهای آتی بود که مدیریت این باشگاه می تواند بازیکنی را در پست شماره نه جذب کند یا خیر.

باتوجه به جدایی سروش رفیعی و شایان مصلح، اگر بیرانوند و علیپور هم از این تیم جدا شوند کالدرون با اشتباهات محاسبات جدی رو به رو خواهد شد!

نشنال اینترست: حملهٔ آمریکا به ایران نتیجهٔ عکس خواهد داد

جامعه خبری تحلیلی الف در گزارشی می آورد: نشریه نشنال اینترست (منافع ملی) با بیان آنکه هرگونه حمله نظامی آمریکا به ایران، نتیجه عکس خواهد داشت، نوشت چنین حمله ای برنامه های هسته ای و حتی تسلیحات اتمی را برای دفاع مقابل آمریکا، مشروع خواهد کرد.

به گزارش الف این دو ماهنامه  آمریکایی با اشاره به خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران افزود، تهران به جای دادن امتیاز با اقداماتی نظیر  توقیف نفتکش ها، سرنگون کردن پهباد آمریکایی و فراتر رفتن از سطح تعهدات خود در غنی سازی اورانیوم دربرجام، به این اقدمات پاسخ داده است.

نشنال اینترست افزود برخی در آمریکا از حمله نظامی به ایران حمایت می کنند اما چنین حمله ای نتیجه عکس خواهد داشت. تاریخ ایران نشان داده است که به توان هسته ای به عنوان سیاست تضمین و عامل امتیاز گیری می نگرد، و نه ابزار تهاجم. هرگاه تلاش های دیپلماتیک شکست خورده، ایران تلاش هایش را برای توسعه ی هسته ای افزایش داده است، به امید آنکه از توانمندی های هسته ای به عنوان ابزار نفوذ در مذاکرات آتی بهره گیرد.

بلندپروازی‌های ژنرال آمریکایی برای خلیج فارس؛  رویایی که تعبیر نمی‌شود

وب سایت خبری الف گزارش داد: بعد از آنکه ژنرال ژوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از لزوم ایجاد نیرویی بین المللی برای تضمین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز و باب المندب سخن گفت، کشورهای اروپایی نیز پیرو درخواست انگلیس، از تشکیل ناوگان اروپایی دم می زنند. اما ایران به شدت نسبت به چنین اقداماتی واکنش نشان داده و با آن مخالفت کرده است.

به گزارش الف، مقامات دولت آمریکا از چند هفته قبل در موضع گیری های جداگانه از لزوم تضمین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه‌های هرمز و باب المندب سخن گفته اند.

بهانه آمریکایی ها برای تشکیل ائتلاف بین المللی دریایی، وقوع اتفاقاتی در خلیج فارس بود. حمله به بندر الفجیره امارات در ۲۲ اردیبهشت، حمله به دو نفتکش در دریای عمان در تاریخ ۲۳ خرداد(که یکی از آنها ژاپنی بود و این اقدام همزمان با سفر شینزو آبه به ایران صورت گرفته بود) از جمله این اتفاقات بود.

بعد از این حوادث موضوع تشکیل ائتلاف بین المللی دریایی به آرامی در سخنان مقامات آمریکایی پدیدار شد. اولین بار ژوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز ۱۹ تیرماه در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد آمریکا در پی این است که برای تضمین امنیت کشتیرانی و مقابله با آنچه تهدیدهای ایران نامید ائتلافی بین المللی تشکیل دهد. رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مدعی شد با رایزنی های واشنگتن با تعدادی از کشورها ظرف چند هفته آینده مشخص خواهد شد چه دولت هایی در این ائتلاف حضور خواهند داشت.

بر اساس گفته های ژوزف دانفورد قرار است در این ائتلاف، ارتش آمریکا وظیفه شناسایی و مراقبت را برعهده گیرد و نفتکش های هر کشوری توسط نیروی دریایی همان کشور همراهی و محافظت شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه نیز از حضور احتمالی بیست کشور در این ائتلاف خبر داده بود و این که عربستان و امارات متحده در ائتلاف شرکت خواهند کرد. دونالد ترامپ نیز طبق معمول گفته بود که آمریکا نباید هزینه این ائتلاف را پرداخت کند و به همین دلیل عملیات آن باید توسط کشورهای مختلف انجام شود.

 دانفورد اخیراً هم اعلام کرد آمریکا تمایل دارد این ائتلاف را با تعدادی محدودی از کشورها آغاز کند تا در ادامه کشورهای دیگری به آن ملحق شوند.

برخی تحلیل گران معتقدند سیاست جدید دولت آمریکا راهبردی برای حضور گسترده در خلیج فارس، بدست گرفتن کنترل تنگه هرمز جهت تضمین محاصره دریایی ایران و یارگیری جهت فشار حداکثری و به صفر رساندن صادرات نفت است.

باهنر : شورای وحدت علی لاریجانی را دعوت نکرد/ نسبت به این تصمیمشان نقد داریم

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت و گوی تفصیلی با محمدرضا باهنر دبیرکل جبهه پیروان؛ نوشت: عزم اصولگرایان بر وحدت در انتخابات مجلس شورای اسلامی است اما به نظر می رسد سه پرچم در این اردوگاه برای همگرایی برافراشته شدند. با محمدرضا باهنر درباره مکانیزم اصلی نیروهای جریان اصولگرایی برای همگرایی به گفتگو نشستیم.

اخیرا می بینیم که سه علم وحدت در اصولگرایی بلند شده، یک محور وحدت شاجا، محور دوم ترکیب «جامعه روحانیت، جبهه پیروان و آقای لاریجانی» و محور سوم جبهه پایداری است. ماجرای این سه قطب وحدت چیست؟

ببینید! ما در غیبت چند حزب قدرتمند فراگیر و پاسخگو و در چارچوب نظام، متاسفانه جریان های سیاسی در انتخابات با همدیگر رقابت می کنند. جریان ها هم متشکل از یکسری آدمهای حقیقی و حقوقی هستند. حالا اگر جریان اصولگرایی را در نظر بگیرید ما همواره به انتخابات که نزدیک می شویم تلاش می کنیم که یک وحدت حداکثری بین اصولگرایان بوجود بیاوریم  و البته این خیلی انرژی می برد. چون اگر حزب بود و ساختارش مشخص و روشن بود، مشکلی نداشت اما الان چون حزب نیست ما همواره نزدیک به انتخابات که می شویم، گفتگوهای زیادی انجام می شود. مجموعه های بزرگ حقوقی وجود دارند که احزاب هستند، جریانات هستند، تشکلها هستند و یکسری هم اشخاص حقیقی که ممکن است حزب نداشته باشند اما بالاخره فعال اند و تلاش خودشان را می کنند. اگر بخواهم پاسخ شما را در یک جمله بگویم «شاجا» شورای ائتلاف جریان اصولگرایی الان محور کار است و هدفش هم وحدت صددرصدی است. چشم اندازش این است. اما تجربه در دوره های مختلف نشان داده که نهایتا ۸۰ درصد موفق می شویم، تلاشمان این است که همه همیشه زیر یک چتر باشیم. جبهه پایداری را نمی دانم چگونه و چه اعلام کرده است اما قاعدتا محور وحدت نمی تواند باشد. البته از این مجموعه هم دعوت کرده اند اما تا آنجا که من اطلاع دارم به شاجا نپیوسته ولی اگر تلاش کنند و بیایند ما تشکر و استقبال می کنیم. اینکه جامعه روحانیت یا ما یا آقای لاریجانی دنبال یک جریانی هستیم، اینطوری هم نیست. واقعیت قضیه ممکن است اختلاف نظراتی وجود داشته باشد، جامعه روحانیت که با خود سخنگوی جامعه روحانیت و با دبیرکل جامعه روحانیت می توانید مذاکره و صحبت کنید. تا آنجا که ما صحبت کرده ایم، آنها می گویند «فقط می خواهیم به وحدت اصولگرایی کمک کنیم». اینکه بخواهند یک جریان جدید و مقابلی راه بیندازند، کلا گفته اند ما این اراده را نداریم اما اگر جریان اصولگرایی، همین جریان حاضر باشند که ما برای وحدت بیشتر و وحدت حداکثری کمکشان کنیم، این تلاش را خواهیم کرد.

شاجا یعنی چی؟

این اسم را از بیرون گذاشته اند. من گفتم جریان اصولگرایی در همه انتخابات تلاش می کند که یک وحدت حداکثری بوجود بیاورد. یک روز می شود شورای اتفاق، یک روز شورای وفاق و یک روز جمنا می شود. این همه آنها است، هیچکدام از آنها هم نیست. یعنی چون این مجموعه یک مجموعه بزرگ جریان اصولگرایی است و با همدیگر یک حزب ندارند، همواره این مذاکرات انجام می شود. یکی می آید، سهم خواهی هست، یکی می گوید شما تندید! کندها به تندها می گویند تندید! تندها به کندها می گویند کندید! این اختلافات در درون وجود دارد ولی نهایتا بالاخره به یک جمع بندی می رسد. یعنی شاید در طول ۱۰ مجلس گذشته عموما دو لیست بیشتر در تهران مطرح نیست. یک لیست اصولگرایی است و یک لیست اصلاح طلبی. یک موقع اسمشان چپ و راست و یک موقع لیبرال و دموکرات است. هر روز یک اسمی می گذارند. این یک اسم است ولی محتوا همان مجموعه جریان اصولگرایی است.

نماینده شما در شاجا کیست؟

بالاخره الان در خانه احزاب حدود ۳۲ حزب داریم که خودشان اعلام کرده اند ما اصولگرایم. این دفعه که با قانون جدید احزاب کار جلو رفت، حدود یکصد حزب توانسته اند از وزارت کشور مجوز بگیرند. خانه احزاب که می خواست تشکیل شود، وزارت کشور خواستار خوداظهاری شان شد که بگویند اصلاح طلب هستند، اصولگرا هستند و یا مستقل اند، در واقع سه گروه شدند. آنها که اعلام کردند اصولگرایند، حدود ۳۲ تا هستند که ۱۵، ۱۶ تا جبهه خط امام و پیروان رهبری هستند. جبهه ایستادگی است و مجموعه های دیگر. این گروهی که آمدند و از جبهه پیروان رهبری دو، سه نفر را دعوت کردند. از احزاب دیگر هم دعوت کردند، مجموعا سعی کردند پوشش دهند البته یک پوشش کامل نتوانستد بدهند.

هدایت الله خادمی: احیای کارت سوخت از قاچاق آن جلوگیری می کند؛  سامانه هوشمند سوخت به روزرسانی شود

پایگاه خبری و اطلاع رسانی شفقنا در گفت و گو با هدایت الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس نوشت: هدایت الله خادمی با اشاره به اجرای طرح استفاده از کارت سوخت اظهار کرد: یک بار با کارت سوخت و سامانه هوشمند توانستیم اقدامات خوبی انجام دهیم که تا حدودی باعث شفاف سازی و کاهش میزان مصرف شد و کشور را از بحران سوخت نجات داد.

او در ادامه افزود: عده ای نظرشان این بود که کارت سوخت فساد می آورد و به دنبال حذف آن بودند. دولت فعلی لایحه ای به مجلس فرستاد تا ارایه کارت سوخت متوقف شود اما مجلس با آن مخالفت کرد و افرادی که معتقد بودند کارت سوخت فساد آور است و به دنبال حذف آن بودند الان با دستپاچگی به دنبال انتشار دوباره‌ی آن هستند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: سامانه هوشمند سوخت تجربه موفقی در حوزه مدیریت نفت و انرژی است و از جمله مزایای راه اندازی این سامانه علاوه بر کنترل مصرف بنزین و گازوئیل، شفاف سازی در نظام توزیع سوخت، کاهش واردات بنزین و به حداقل رساندن قاچاق سوخت است.

خادمی در رابطه با ضرورت مقابله با قاچاق سوخت گفت: سازمان ها و نهادهای مربوط به حوزه سوخت چطور متوجه قاچاق آن نمی شوند؟ وقتی می‌دانید میزان سوخت در جایگاه و یا در مسیری کاهش پیدا می کند چرا پیگیری نمی کنید؟ متاسفانه فساد در کشور سازمان یافته است و معمولا بخشی از قاچاقچیان سوخت توسط افرادی در نهادهای مختلف کشور حمایت می شوند.

توصیه‌ وکیلی به ملی پوشان والیبال جوانان؛ این تیم سه سال پیش برای چهارمی در آسیا گریه کرد!

وب سایت خبری جماران در گفت و گو با محمد وکیلی، کاشف ستاره های والیبال؛ آورده است: تیم والیبالی که قهرمان جوانان جهان شد، ساخته و پرداخته دست محمد وکیلی است. مربی که آن‌ها را از میان هفتاد هشتاد بازیکن نونهال انتخاب و تیم نوجوانان را تشکیل داد. تیمی که در سال ۲۰۱۷ قهرمان نوجوانان جهان شد و حالا هم با کمی تغییر بر سکوی قهرمانی جوانان جهان ایستاده است.

وکیلی درباره حریفان ایران و تفاوت شرایط شان در دو سال گذشته اظهار کرد: «از روسیه که در فینال ۲۰۱۷ با آن‌ها بازی کردیم شروع می کنیم. آن‌ها در جوانان هم یکی از بهترین ها بودند و در مرحله اول هم ایران را شکست دادند و در ادامه به نیمه‌نهایی رسیدند. با این حال تجربه نشان داده که آن‌ها با اولین باخت به هم می‌ریزند و در نهایت هم دیدیم که با باخت سه بر صفر برابر برزیل چهارم شدند. برزیلی‌ها به نسبت رده نوجوانان تیم خیلی بهتری داشتند اما به نظر می‌رسد ارزیابی‌شان از این تورنمنت درست نبود و تیم خیلی قدرتمندی را به رقابت‌ها نیاورده بودند. ایتالیا اما رشد چشمگیری داشت و تیم قهرمان یعنی ایران را هم یک بار برد و در فینال هم به سختی مغلوب شد. ایتالیا هم مانند ایران تعداد قابل توجهی از بازیکنان نوجوانش را در قالب یک تیم در لیگ شرکت داده و به همین خاطر چنین رشدی داشته است. مشخص است که آن ها در رده‌های های پایه به سختی فعالیت می کنند و حضور ولاسکو در این تیم هم گواهی بر این مدعاست.»

گریه این تیم به خاطر چهارمی در آسیا!

سرمربی تیم والیبال نوجوانان درباره این نسل از والیبال ایران و امکان ادامه قهرمانی در رده بزرگسالان گفت: «چرا که نه! این بازیکنان روزی در رقابت‌های ۲۰۱۶ قهرمانی آسیا چهارم شدند و به شدت گریه می کردند. یادم می‌آید یکی یکی از زمین بلندشان کردم و خیلی طول کشید تا از لحاظ روحی آماده شان کنم. با این حال آنقدر خوب بودند که شش – هفت ماه بعد در نوجوانان جهان قهرمان شوند. پس از آن هم که به تیم بزرگسالان رسیدند و حالا هم قهرمانی جوانان جهان. این تیم قطعا لیاقت و توانایی رسیدن به بهترین‌ها را دارد اما باید رسیدگی شود و بهترین امکانات در اختیارش قرار گیرد تا روند رشدش متوقف نشود.»

او ادامه داد: «این قهرمانی نشان داد که والیبال ایران پویا شده و آینده خوبی دارد. با این حال باید یادمان نرود که اگر به دنبال کار بزرگ هستیم، باید آینده دور را نگاه کنیم. بسیاری از کشورها حالا برای المپیک ۲۰۲۸ برنامه ریزی می‌کنند. هر کار بزرگی پروسه زمانی قبل توجهی نیاز دارد. پشت همین قهرمانی ۲۰ سال کار با برنامه خوابیده که باید ادامه پیدا کند.»

عطایی: با استراتژی خاصی قهرمان شدیم؛ آرمات: نباید نگران آینده والیبال بود

پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران در گفت و گو با بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال جوانان، نوشت: تیم ملی والیبال جوانان ایران با غلبه بر ایتالیا برای نخستین بار در تاریخ قهرمان جهان شد. این قهرمانی زمانی ارزش بیشتری پیدا می کند که بدانیم این قهرمانی با یک کادر ایرانی به دست آمده است. بهروز عطایی به عنوان سرمربی و مسعود آرمات به عنوان مربی در کادرفنی تیم ملی حاضر هستند.

بهروز عطایی سرمربی تیم ملی والیبال جوانان ایران در این گفت وگو درباره قهرمانی تیمش در جهان گفت: مهم ترین هدف برای ما بالارفتن پرچم ایران در این مسابقات در بحرین بود که خوشبختانه رخ داد. بازیکنان مزد زحماتشان را گرفتند و بازها می گویم که افتخار می کنم سرمربی این تیم را برعهده داشتم. واقعا این جوانان سختی های زیادی کشیدند.

عطایی سرمربی تیم ملی والیبال جوانان ادامه داد: بسیاری از آن ها در این سن از سرگرمی و اوقات فراغت خود زدند و با جدیت در تمرینات حاضر شدند و امروز جواب تلاششان را گرفتند. من شاهد سختی های که این بازیکنان کشیدند بودم و از ته دل می گویم که حق شان بود.

سرمربی تیم ملی درباره عملکرد تیم در رقابت های جهانی گفت: ما با استراتژی خاصی رقابت ها را پیگیری کردیم. شاید زمانی که باختیم برخی نسبت به تیم تردید داشتند اما ما می دانستیم که چه راهی می رویم و چه چیزی از مسابقه ها می خواهیم.

او در پایان گفت: این افتخار برای تمام مربیان ایرانی و خانواده والیبال است. همه این بازیکنان زیر نظر مربیان ایرانی رشد کردند و اگر آن ها نبودند موفقیت امروز هم به دست نمی آمد.

مسعود آرمات مربی تیم ملی نیز در این گفت وگو درباره قهرمانی تیم ملی والیبال جوانان گفت: بازیکنان تیم ملی نام جوان را یدک می کشند اما بازیکنانی هستند که شرایط را به خوبی درک می کنند و از ابتدا می دانستند باید مسابقه ها را جدی بگیرند و این اتفاق هم افتاد.

مربی تیم ملی والیبال جوانان گفت: در نیمه نهایی برابر برزیل بدون اینکه از نام این تیم بترسیم به میدان رفتیم و اقتدار کامل را در این بازی از سوی بازیکنان ایران شاهد بودیم. برزیل توان نفس کشیدن جلوی ایران را نداشت اما این به معنای ضعیف بودن این تیم نبود. همان طور که دیدید برزیل سوم شد پس تیم قوی بود. اینکه ما این تیم را با اقتدار بردیم به معنای راحت بودن بازی نبود بلکه تیم ایران خیلی خوب کار کرد.

آرمات در پایان گفت: والیبال ایران در حال حاضر به نقطه ای رسیده که تمام دنیا روی آن حساب می کند. جوانان ایران ثابت کردند که نباید نگران آینده والیبال بود و آن ها به زودی در تیم بزرگسالان جانشینان شایسته ای برای بازیکنان فعلی خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha