مدیرکل محیط زیست استان اردبیل روز سهشنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: این اتفاق زمانی روی داد که ماموران یگان حفاظت این اداره در جریان زندهگیری و نگهداری غیرمجاز پرندگان شکاری در روستای شاوون بخش مرکزی شهرستان گرمی قرار گرفته و به این محل مراجعه کردند.
محمد خداپرست گفت: محیط بانانان و ماموران ضابط قضایی در مراجعه به محل مورد نظر با مقاومت عاملین نگهداری غیرمجاز پرندگان شکاری قرار گرفتند.
او اظهار داشت: این افراد با ماموران و ضابطان قضایی درگیر شده و از عودت پرندگان شکاری به اجتناب کرده و محیطبان یگان حفاظت محیط زیست را از ناحیه پا مجروح کردند.
خداپرست گفت: با مقاومت و اقدام ماموران یک بهله شاهین و یک بهله دلیجه از شکارچیان متخلف کشف شد.
مدیرکل محیط زیست استان اردبیل افزود: پرندگان شکاری بالابان و دلیجه جزو گونههای در معرض خطر انقراض و حمایت شده میباشند و به استناد ماده ۱۳ قانون شکار و صید متخلفانی که اقدام به شکار و صید و زندهگیری پرندگان شکاری کنند به سه ماه تا سه سال حبس محکوم می شوند.
وی اظهار داشت: جریمه ضرر و زیان در نظر گرفته شده برای پرنده شکاری بالابان ۶۰۰ میلیون ریال و برای دلیجه ۲۰۰ میلیون ریال میباشد و پیگیریهای لازم برای مجازات این افراد از طریق مقام قضایی انجام خواهد شد.
دلیجه از جمله پرندگان شکاری در ایران است که گونههای متنوعی از این پرندگان در استان اردبیل وجود دارد و بر اساس قانون شکار و صید هرگونه زندهگیری، شکار، صید، عرضه، فروش و نگهداری پرندگان شکاری ممنوع و غیرقانونی است.
زندهگیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیجفارس، نسل این گونههای ارزشمند را در آستانه انقراض قرار داده است.
دلیجه از پرندگان شکاری و از تیره شاهینیان در زمره پرندگان حمایت شده است که معمولاً پستانداران کوچک، مارمولکها، نرمتنان، موشها، قورباغهها یا حشرات بزرگ را شکار می کند و به این ترتیب نقش مهمی در کنترل بیولوژیکی آفات دارند. این پرنده در مناطق باز و حاشیه تالاب زندگی میکند.
شاهین پرندهای است فرخنده و خجسته و در توانایی و شکوه سرآمد پرندگان است، این پرنده هوشیار و چالاک در بیشهزارها و مناطق کوهستانی دیده میشود و ایران هم نشیمنگاه این پرنده بوده و هست.
شاهین دارای ۱۵ مهرههای گردنی میباشد و میتواند گردن خود را ۱۸۰ درجه بچرخاند. او تنها به دلیل جایگیری چشمهایش دارای شعاع دید حدود ۲۲۰ درجه بدون گردش گردن هست.
شاهین معمولی با داشتن سرعت ۳۸۹ کیلومتر در ساعت سریعترین حیوان زمین میباشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست از همیاران و دوستداران محیط زیست و حیات وحش خواست هرگونه شکار، زندهگیری و نگهداری غیرمجاز حیات وحش و پرندگان شکاری را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا با شماره تماس ۳۳۷۴۰۰۸۵ به یگان حفاظت محیط زیست اطلاع دهند.
۶۱۳۰/۶۰۱۶
نظر شما