به گزارش ایرنا، محمدرضا پورمحمدی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۴ طرح عمرانی یاد شده شامل طرح مهم سد حاجیلار چای، بهره برداری از آب ارس که ۷۰۰ هکتار را زیر کشت می برد، سد خداآفرین و نیروگاه گازی ۵۰۰ مگاواتی هریس است که در مجموع با ۱۰۱۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری و ۲۴۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی به بهره برداری می رسند.
وی با اشاره به اینکه در سایر حوزه های عمرانی و زیرساختی نیز ۳۷۰ طرح به ارزش ۱۳۰۰ میلیارد تومان آماده افتتاح و بهره برداری هستند، گفت: در سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی هشت طرح شرکت پالایش نفت تبریز به ارزش ۴۷۹۰ میلیارد تومان افتتاح می شود.
پورمحمدی افزود: ۷۱۳ میلیارد تومان طرح اقتصادی نیز در حوزه های جهادکشاورزی و صنعت و معدن آماده افتتاح می باشد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اینکه سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی نسبت به سفرهای قبلی تفاوت داشته و از ویژگی خاصی برخوردار است، گفت: سومین حضور رییس جمهوری در استان،، سفر استانی به مفهوم مرسوم همیشگی نیست بلکه سفر پروژه ای بوده و طرح های اصلی برای بازدید و بر این اساس افتتاح طرح آب های مرزی محسوب می شود و اغلب به استان های مرزی که آب ها مرزی دارند سفر می کنند.
پورمحمدی ادامه داد: در این سفر طرح سد حاجیلار با ۱۵۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری به بهره برداری می رسد که مانع خروج آب های مرزی می شود و به برکت این سد وسعت زیادی از اراضی مرزی زیر کشت می رود و در برنامه های توسعه ای پیش بینی شده تا حدود یکهزار هکتار کشت گلخانه ای در شهرستان ورزقان انجام شود.
وی افزود: در دیگر طرح این سفر با بهره برداری از آب ارس نیز ۷۰۰ هکتار از اراضی با ۶ ایستگاه پمپاژ زیر کشت می رود و در مرحله بعدی با مساعدت و کمک آقای رییس جمهوری، ادامه این طرح که انتقال آب ارس به تبریز است، تحقق می یابد.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه سد خداآفرین نیز به بهره برداری می رسد، گفت: دیدار مردمی رییس جمهور در این سفر وجود ندارد و بر این اساس امکان افتتاح نیروگاه گازی ۵۰۰ مگا واتی سیکل ترکیبی هریس در مرحله اول با ظرفیت ۳۱۰ مگاوات توسط رییس جمهوری مهیاست که از جنبه تامین بخشی از انرژی استان دارای اهمیت است.
پورمحمدی با بیان اینکه آذربایجان شرقی جزو کم مصرف ترین استان ها در بخش انرژی می باشد، اظهار کرد: با توجه به اینکه تنها دو سوم انرژی مورد نیاز در استان تامین می شود،این طرح در تامین آن بسیار موثر است.
وی اعتبار هزینه شده در این طرح را ۲۱۰ میلیارد تومان و ۲۴۰ میلیون یورو و در مجموع پنج هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین افزود: طرح های نیروگاهی دیگر هم برای گلنگ زنی وزیر نیرو آماده شده است و حدود ۳۷۰ طرح نیز در استان وجود دارد که ۱۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است و در حد ممکن این طرح ها در سفر رییس جمهوری افتتاح و بقیه در هفته دولت به بهره برداری می رسند.
پورمحمدی با اشاره به اینکه در سفر رییس جمهوری به آذربایجان شرقی تعدادی از اعضای هیات دولت مثل وزیر نیرو، جهادکشاورزی، دفاع، فن آوری و اطلاعات، بهداشت، صنعت، معدن و تجارت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی حضور پیدا می کنند، افزود: البته احتمال تغییر این ترکیب در هیات همراه رییس جمهور وجود دارد.
وی همچنین در خصوص دیگر برنامه های رییس جمهور در استان آذربایجان شرقی، گفت: شرکت شورای اداری با شرکت افراد موثر استان و افتتاح برخی از طرح ها به صورت ویدئو کنفرانس از دیگر برنامه های سفر سوم رییس جمهور به این خطه است.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به فضای تعامل، همکاری و همدلی در استان و مشارکت مردم و تشکل های مردمی در اجرای طرح ها و توسعه، اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه، قبل از احیا توسط سازمان های مردم نهاد به مطالبه عمومی تبدیل شد و بر این اساس سازمان های دولتی به صورت جدی وارد شدند و دولت کارهای بزرگی در جهت احیا دریاچه انجام داد.
پور محمدی افزود: ۴۵ طرح مهم در حوضه دریاچه ارومیه توسط دولت تدبیر و امید انجام شده است که اکنون تراز اکولوژیکی این دریاچه به بیش از ۱۲۷۱ متر و حجم آب آن حدود پنج میلیارد مترمکعب رسیده است که البته نقش بارندگی ها و رحمت الهی در احیا دریاچه بسیار موثر بوده است.
وی تاکید کرد: یکی از مطالبات استانی از رییس جمهور نیز در این سفر این است که با وجود بهبود شرایط دریاچه ارومیه طرح های احیا رها نشود.
مقام عالی دولت در آذربایجان شرقی همچنین در خصوص وضعیت بخش صنعت و تولید استان، گفت: اگر بگوئیم شرایط صنعت و بخش تولید مطلوب است از حقیقت دور خواهد بود اما به رغم شرایط کنونی و تحریم های ظالمانه، حالت استیصال و روکود در این بخش به چشم نمی خورد و بیشتر واحدهای تعطیل احیا شده اند.
پورمحمدی ادامه داد: مشکلات تامین مواد اولیه، تامین نقدینگی، صادرات، پیمان سپاری و انتقال ارز، رفع شده و مشکل جدی در این خصوص نداریم و تعدیل نیز در صنعت نداشتیم.
از فراز سنگین شرایط تحریم عبور کردیم
استاندار آذربایجان شرقی یادآوری کرد: امسال ۵۰ واحد صنعتی در آذربایجان شرقی ایجاد شده است و ۸۰ واحد نیز طرح توسعه اجرا کردند؛ بر این اساس توانستیم خودمان را با شرایط تحریم تطبیق دهیم و از فراز سنگین شرایط تحریم عبور کردیم.
وی اضافه کرد: اکنون واحد صنعتی مساله دار به آن معنا نداریم؛ یعنی واحد تولیدی که معطل مانده باشد، نداریم؛ البته مواد اولیه یا جایگزین تدبیر شده و مایحتاج خارجی نیز با برگزاری نمایشگاه ها در تهران و عقد تفاهم نامه و تامین آنها توسط شرکت های دانش بنیان و شرکت های داخلی تولید می شود.
پورمحمدی گفت: در کنار همه ظرفیت ها در صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات و زیرساخت ها به عنوان عوامل پیشرفت، عامل انسانی در آذربایجان شرقی به عنوان مردم سخت کوش، کارآمد و نجیب بسیار در توسعه استان موثر هستند که در فضای تعامل، مودت، محبت و همدلی تلاش می کنند.
وی بیان کرد: برخی افراد با کارکردهای نادرست و نگرش های غلط سیاسی جامعه را به سیاه و سفید تقسیم می کنند؛ دامن زدن به اختلافات توانمندی و کارآمدی سیستم را کم می کند که البته در آذربایجان شرقی به علت وجود عوامل مختلف فضای خوب سیاسی حاکم بوده و تاثیرگذاری نماینده ولی فقیه و امام جمعه تبریز در تحکیم این فضا و تقویت روحیه مودت و همفکری بین مدیران نقش بی بدیلی داشته و تاکنون هیچ گونه اصطکاک و تکدر خاطر در استان وجود نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه آذربایجان شرقی امن ترین استان کشور بوده و به دنبال تقویت این فضا هستیم، گفت: زمانی که عامل اصلی در توسعه و ارزشیابی شایسته سالاری و تکیه بر ظرفیت ها باشد، پیشرفت هم بهتر خواهد بود که در آذربایجان شرقی ارزیابی ها نشان می دهد، روند امور در حال بهبود می باشد، اما برخی مشکلات مثل بیکاری ریشه در گذشته داشته و نمی توان آن را در یکسال برطرف کرد، اما به هر حال به دنبال رفع موانع تولید هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بهتر شدن روند مهاجر فرستی از استان کاهش یافته است، افزود: مهاجر فرستی، کاهش جمعیت روستایی، حاشیه نشینی و دوره گردی از مشکلات آذربایجان شرقی بوده، اما با سیاست توزیع متناسب امکانات، رعایت عدالت و ایجاد اشتغال و برخی ظرفیت ها مهاجرت معکوس در حال انجام است.
پورمحمدی یادآور شد: به شدت علاقمند به مشارکت و شفافیت در جامعه هستیم و اصول حکمروایی نیز همین است که اجماع محوری از مهمترین آنهاست، مشارکت مردم و اعتلای آگاهی عمومی نیز موجب ایجاد مطالبات و خواست های منطقی مردم می شود که سیستم را برای کار و فعالیت بیشتر آماده می کند.
وی ادامه داد: کارآمدی سازمان های مردم نهاد، فضای نقد و بررسی و حضور رسانه ها در دولت تدبیر و امید نسبت به دولت های گذشته قابل لمس بوده و موفقیت های خوبی را موجب شده است که مشارکت سازمان های مردم نهاد در احیا دریاچه ارومیه نمونه ای از این مشارکت مردمی است.
به گزارش ایرنا، رییس جمهوری به همراه برخی از وزیران فردا پنجشنبه به منظور افتتاح چند طرح مهم عمرانی و خدماتی به آذربایجان شرقی سفر می کند.
۳۰۹۳/۵۱۸
نظر شما