علی درجانی صبح پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا بیان داشت: نرخ حق العمل برای تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج در شالیکوبی های سنتی ۳۷۰تومان و شالیکوبی های مدرن ۴۰۰تومان است.
وی افزود: صاحبان شالیکوبی ها موظفند سبوس و نیم دانه را به شالیکاران تحویل دهند.
درجانی با تاکید بر اینکه نرخ حق العمل کاری باید در شالیکوبی ها در معرض دید گذاشته شود گفت: بازرسان تعزیرات حکومتی، جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و کارشناسان استانداری بر اجرای مصوبه نرخ حق العمل کاری شالیکوبی ها نظارت می کنند.
سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری گیلان برداشت می شود؛ این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود. بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.
طبق اعلام سازمان جهادکشاورزی گیلان؛ هم اکنون در تمامی شهرستان ها برداشت برنج شروع شده و بیشترین سطح برداشت در فومن، شفت، صومعه سرا، املش و رشت است.
بمنظور تسریع در امر برداشت برنج از دو هزار کمباین در سطح شالیزارهای استان استفاده می شود ضمن آنکه حدود ۲۰ درصد از مزارع برنج در مرحله رسیدگی قرار دارند و بر اساس پیش بینی ها، برداشت برنج از مزارع طی هفته آینده به دلیل مطلوب بودن شرایط جوی از سرعت بیشتری برخوردار خواهد شد.
۷۲۹۶/۲۰۰۷/
نظر شما