بسیاری از آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی نظیر بالا رفتن آمار اعتیاد و پائین آمدن آمار ازدواج جوانان را میتوان در آمار بالای بیکاری جویا شد و این روزها پیدا کردن شغل به یکی از اصلی ترین دغدغههای خانواده ها و مسئولان تبدیل شده است و افرادی حتی با مدرکهای تحصیلی در سطوح عالی بیکار بوده و در جست و جوی کار هستند.
اشتغال پایدار به عنوان بخش جدایی ناپذیر زندگی، همواره مورد توجه بوده و به عنوان یک نیاز ضروری از اهمیت بالایی برخوردار است اما این امر مهم زمانی با پایداری همراه خواهد بود که با مهارت آمیخته شود.
یکی از ارکان توسعه هر کشوری تربیت نیروی متخصص و ماهر است و ترویج آموزشهای مهارتی نقش مهمی در رشد اقتصادی خواهد داشت و رونق تولید و اقتصاد کشور جز با توسعه سرمایه انسانی، تربیت نیروی کار، مولد و خلاق مقدور نخواهد بود.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته، اکثر جوانان یا افراد جویای کار پیش از اینکه به تحصیل در دانشگاه ها و اخذ مدارک رسمی دانشگاهی فکر کنند، به طی دورههای مهارتی و فنی و حرفهای مبادرت میورزند و همین مهارت ها در حد تکنسینی برای ورود آنها به بازار کار کافیست.
آبان ماه ۹۶ قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفهای و مهارتی که با عنوان طرح نظام جامع آموزش و تربیت فنی و حرفهای و مهارتی که از طرف دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود با تصویب در جلسه علنی به تایید شورای نگهبان نیز رسید، اما با وجود بسیاری از زیرساخت ها و قوانین مورد نیاز برای استقرار نظام آموزش های مهارتی در کشور، موضوع آموزشهای مهارتی و فنی وحرفهای آن طور که باید با استقبال جوانان بیکار بوِیژه فارغ التحصیلان دانشگاهی روبرو نشده است.
شهرستان طارم نیز همچون سایر مناطق کشور با معضل بیکاری جوانان بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی فاقد شغل روبه رو است و بسیاری از جوانان این شهرستان تلاش می کنند تا به دنبال کار در ادارات و یا شهرهای دیگر باشند در حالی که با فراگیری مهارت های لازم و مناسب با ظرفیت های شهرستان می توانند با انتخاب شغل مناسب آینده درخشانی را برای خود رقم بزنند.
مهارت آموزی تاثیر بسیاری در رفع بحران اشتغال دارد
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان طارم به مناسبت هفته ملی مهارت و کارآفرینی به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از چالش های امروزی جامعه مشکل اشتغال و نبود مهارت کافی برای فارغ التحصیلان است و مهارت آموزی در بحث کارآفرینی یکی از موضوعات بسیار مهم امر اشتغال به شمار می رود.
علی اصانلو اظهار داشت: مرکز فنی و حرفه ای شهرستان طارم به تبع سیاست های دولت در خصوص اشتغال، بستر مهارت آموزی را با ۷ کارگاه فعال در زمینه های طراحی دوخت و خیاطی، صنایع دستی و قالیبافی، اتومکانیک در بخش بانوان و آقایان، صنایع غذایی، کشاورزی، تاسیسات و کامپیوتر فراهم کرده است.
وی شهرستان طارم را یکی از قطبهای کشاورزی استان زنجان عنوان و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های کشاورزی موجود در این شهرستان، دستگاه خشککن میوه و سبزیجات در این مرکز شبیهسازی و ساخته شد، تا با راهاندازی این دستگاه و برگزاری دورههای مربوط به آن در شهرستان به تدریج از خام فروشی محصولات کشاورزی که سود آنچنانی برای کشاورزان ندارد جلوگیری شود.
اصانلو با بیان اینکه جلوگیری از خامفروشی یکی از سیاستهای کلی دولت است، افزود: با فراگیری و اجرای این حرفه ارزش افزوده محصولات کشاورزی بالا رفته و قیمت محصول به نفع کشاورزان شهرستان خواهد بود.
این مسئول شمار مهارت آموزان این مرکز از ابتدای سال ۹۸ تاکنون را ۲۰۲ نفر عنوان و خاطرنشان کرد: ۱۲۶ نفر از مهارت آموزان این مرکز بانوان و ۷۶ نفر مابقی را مردان تشکیل می دهند که در این میان تعداد ۸ نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز به عنوان کارورزی در حال مهارت آموزی در این مرکز هستند.
رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان طارم اظهار داشت: طبق پیگیری ها و استعلام این مرکز تعداد ۳۰ نفر از مهارت آموزان این مرکز در سال ۹۷ با ایجاد شغل کارآفرینی کرده و تعداد ۲۰۰ نفر نیز تاکنون در قالب اصناف، تفاهم نامه ها و صنایع ساختمان در حال فعالیت هستند.
اصانلو در پایان یادآور شد: طبق سالهای گذشته این مرکز در فصل تابستان سال جاری نیز کلاسهای اوقات فراغت خود را با محوریت مهارت آموزی در دستور کار قرار داده است و از مهارت آموزان شهرستان ثبت نام می کند.
۹۸۸۶/۶۰۸۵
نظر شما