نقوی حسینی: از نظر من داشتن گرین کارت، همان دوتابعیتی است!

تهران - ایرنا - سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه قانون در برخورد با افراد دارای گرین کارت و تابعیت سکوت کرده تاکید کرد: از نظر من گرین کارت همان دوتابعیتی است. اقامت هم به همین جهت هم به فرد داده می شود، اقامت موقت هم به همین جهت است.

«سید حسین نقوی حسینی» عضو کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی از جمله افرادی است که تا پیش از این بارها در مصاحبه‌های خود درباره ابعاد نگران کننده محتویات لیست موسوم به دوتابعیتی ها هشدار داده  بود که مدعی بودند حاوی اسامی ۱۰۰ مدیر ارشد دولتی و غیر دولتی  تابعیت مضاعف، اقامت یا گرین کارت دارند. با انتشار این لیست توسط جواد کریمی قدوسی، مسئول کمیته تحقیق و تفحص، بسیاری از نگرانی هایی که توسط وی بیان شده بود بلاوجه به نظر آمد. به همین دلیل به سراغ او رفتیم تا دلایل این اختلاف را جویا شویم.

ادعای من ملاک کار کمیته نبود

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که در مصاحبه های قبلی خود مدعی بود افراد مندرج در لیست مذکور را مدیران ارشد دستگاه های مختلف در بر می گیرد، در پاسخ به علت طرح این ادعا گفت: کسی نگفته است که تحقیق و تفحص درباره مدیران ارشد است. کمیته تحقیق و تفحص عنوان دارد و در آن چنین اطلاقی برای مدیران ارشد وجود ندارد. ادعای من هم ملاک نیست.

وی افزود: گروه تحقیق و تفحص از حدود یک میلیون و خرده ای پرونده موجود که به عنوان پرونده دوتابعیتی در مجموعه نهادها مختلف وجود دارد، تعدادی از آن ها را توانست بررسی کند که در نهایت به تعدادی رسید که یا دو تابعیتی هستند و یا گرین کارت یا اقامت دارند. آن ها را هم کاملا در گزارش خودش تقسیم بندی و مجزا کرده  و ایرادات کار را گفته است.

به لحاظ امنیتی فرقی بین این تابعیت و اقامت نمی‌بینم

 عضو فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی درباره علت کنار هم قرار گرفتن مسئله تابعیت با اقامت در گزارش کمیته تحقیق و تفحص گفت: به لحاظ امنیتی فرقی بین این تابعیت و اقامت نمی‌بینم، اما به لحاظ حقوقی نیز این مفاهیم تعریف نشده‌اند.

وی وجود موادی در قانون مدنی در تعریف تابعیت و همچین وجود قانون ورود و اقامت اتباع خارجه در ایران را برای تمایز قائل شدن میان این مفاهیم ناکافی دانست و افزود: ما در ایران قانونی در مورد این که فردی ایرانی تابعیت مضاعف بگیرد، داریم که می گوید اگر کسی برود این کار را انجام دهد تابعیت ایرانیش لغو است. اما در مورد این که یک ایرانی برود گرین کارت آمریکایی بگیرد یا اقامت کشور دیگری را بگیرد تعریف مشخصی نداریم.

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از دلایل ایراد به تشخیص افراد دوتابعیتی این است که قانون فقط صرفا دوتابعیتی را مدنظر قرار داده است. گرین کارت یعنی سیتیزن (Citizen )آمریکایی،  در تعریف دوتابعیتی نیست. اقامت که همان شهروند است در این قانون نیست. اقامت موقت نیست. من همیشه گفته ام آقای علوی وزیر محترم اطلاعات به این دلیل می‌گوید که ما مدیر دوتابعیتی نداریم، چون از موضع قانون به مسئله نگاه می کند. قانون فقط راجع به دو تابعیتی تاکید دارد.

نقوی حسینی با اشاره به اینکه قانون در برخورد با افراد دارای گرین کارت و تابعیت سکوت کرده و باید قانون جامعی نوشته شود تا تکلیف مشخص شود، تاکید کرد: از نظر من گرین کارت همان دوتابعیتی است. اقامت هم به همین جهت هم به فرد داده می شود، اقامت موقت هم به همین جهت است.

از محتوای لیست اطلاع نداشتم

وی در پاسخ به این سوال که در لیست نهایتا نام ۴ یا ۵ مدیر ارشد وجود داشت اما چرا وی در اردیبهشت ماه سال ۹۷ در گفت و گو با خانه ملت ادعا کرده بود ما خودمان هم باورمان نمی‌شد که این تعداد از افراد در این جایگاه‌های حساس دو یا چند تابعیتی هستند، گفت: من اولا از محتوای لیست اطلاع نداشتم. لیست افرادی که نام برده بودند را در کمیسیون شنیدم. در آن لیست کارمند داریم، مدیر ارشد هم داریم و این که شما هم از مصاحبه های من تصور اشتباهی داشته اید به من ربطی ندارد. اما از نظر من اگر یک مدیر ارشد هم دو تابعیتی باشد برای جمهوری اسلامی خیلی زیاد است و من هم گفتم که مدیران ارشدی در آن لیست هستند که آدم تعجب می‌کند.

این عضو کمیته تحقیق و تفحص از مدیران دوتابعیتی درباره علت طرح نام رئیس جمهور به عنوان یک مدیر دوتابعیتی توسط ابوالفضل ابوترابی عضو دیگر این کمیته در حالی که در لیست منتشر شده چنین اتهامی متوجه رئیس جمهور نشده است، گفت: اعضای لیست امید در خصوص لیست مصاحبه می‌کردند و روی آن مانور می‌دادند حالا آقای ابوترابی یک مصاحبه کرده ولی اصلاح طلبان نام آقای روحانی را بردند، آقای رحیمی و دیگران مصاحبه کرده اند.

کریمی قدوسی مجبور به انتشار لیست اسامی شد

وی خاطرنشان کرد: لیست هم بنا نبود منتشر شود، از کسانی که در کمیسیون بسیار تاکید داشت که نباید منتشر بشود آقای کریمی قدوسی بود. اما اصلاح طلبان گفتند چرا رئیس جمهور دوتابعیتی است و دیگران. هرچه آقای کریمی قدوسی گفتند که بنا نیست اسامی اعلام شود، توجهی نشد. در نهایت آقای کریمی قدوسی هم گفتند حالا که شما میروید مصاحبه می‌کنید و اطلاعات اشتباه می دهید، من لیست را به رسانه ها می دهم. یعنی ایشان مجبور شد.

نقوی حسینی در خصوص عدم تکذیب اظهارات ابوالفضل ابوترابی درباره متهم ساختن حسن روحانی، توسط رئیس یا دیگر اعضای کمیته تحقیق و تفحص نیز گفت: مگر ما مسئول مصاحبه افراد هستیم؟ مگر ما باید مصاحبه ابوترابی را تکذیب می کردیم، دولت تکذیب کند.

ممکن است کسی که گرین کارت داشته آن را پس داده باشد

در مصاحبه های گذشته نقوی حسینی مدعی شده بود کاملا مشخص است افراد داخل لیست، تابعیت یا اقامت چه کشوری را دارند و حتی تاریخ گرین کارت آن‌ها هم موجود است، اما در لیست اسامی منتشر شده توسط کریمی قدوسی، اسامی به گروه افرادی که «ظن قوی» در موردشان وجود دارد یا «شواهد و قرائن» حکایت از تابعیت، اقامت یا گرین کارت آن ها دارد تقسیم شده اند.
وی درباره تناقض میان ادعاها و مستندات منتشر شده توضیح داد: مستندات موجود است و در ۵۰۰ صفحه به مراکز ذیربط ارائه شده است. این دسته بندی بالاخره برای این بوده که ما دقت لازم را انجام داده باشیم. ظن قوی معنایش این است که یک آقایی گرین کارت داشته اما ممکن است گرین کارت را لغو کرده باشد و وزارت خارجه اطلاعاتش را نداشته باشد.
در صحن علنی روز سه شنبه اول مرداد جواد کریمی قدوسی در واکنش به درخواست علیرضا رحیمی از رئیس قوه قضائیه مبنی بر پیگیری اتهام به رئیس جمهور اقدام به انتشار لیست اسامی کرد که مدت ها توسط وی و برخی دیگر از اعضای کمیته تحقیق و تفحص مدیران دو تابعیتی به عنوان لیستی از مدیران ارشد دارای تابعیت مضاعف در رسانه ها مطرح می شد.
پیش از این ایرنا در گزارشی به محتوای لیست و حواشی پیرامون آن پرداخته است. (در اینجا) همچنین علیرضا رحیمی نیر در گفت و گویی با ایرنا مسئله طرح وجود نام رئیس جمهور در لیست توسط خود را تکذیب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha