حسن جلالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این میزان زمین قرار است بیش از 600 تن محصول سیر برداشت شود.
وی اضافه کرد: راندمان کشت سیر در سال جاری نسبت به سال گذشته بهبود یافته و به طور متوسط از هر هکتار 10 تن سیر برداشت می شود.
وی با اشاره به اینکه سیر تولیدی در این شهرستان ارگانیک است، ادامه داد: به همین علت بازار خوبی در انتظار سیر تولیدی در این منطقه است.
جلالی گفت: این شهرستان بیش از 38 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که 28 هزار هکتار آن آبی و مابقی آن دیم بوده و قیمت مناسب محصول در بازار، وجود زمین های حاصل خیز و داشتن شرایط خوب آب و هوایی در منطقه کشاورزان را به کاشت سیر ترغیب کرده است.
وی افزود: انتقال تجربه های ارزنده و کارشناسی مهندسان جهادکشاورزی و برگزاری کلاس های ترویجی و راهنمایی برای کشاورزان این شهرستان در تغییر ذائقه کشت سیر به جای دیگر محصولات کشاورزی موثر بوده است.
به گزارش ایرنا، چالدران در شمال آذربایجان غربی قرار دارد و از جمله شهرستان های محروم استان به شمار می رود.
شهرستان چالدران 50 هزار نفر جمعیت دارد و کشاورزی عمده محل درآمد مردم این شهرستان است؛ این شهرستان حدود 200 روستا در 2 بخش مرکزی و دشتک دارد.
سیر از سبزی هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد و انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود.
سیر هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده می شده و حداقل سه هزار سال در طب چین کاربرد داشته است.
مصریان، بابلیها، یونانیها و رومیها از سیر برای موارد شفابخش استفاده می کردهاند و در جنگهای جهانی اول و دوم نیز از سیر به عنوان ماده ضد عفونی کننده برای پیشگیری از قانقاریا استفاده شده است.
در طول تاریخ، سیر در سرتاسر دنیا برای درمان ناراحتی های مختلف شامل فشار خون بالا، عفونتها و مارگزیدگیها استفاده شده و اهمیت و خواص زیاد سیر در احادیث اسلامی نیز مورد توجه بوده است.
در حال حاضر از سیر برای کاهش میزان کلسترول و کاهش خطر بروز بیماری های قلبی - عروقی و نیز برای بهره مندی از خواص ضد میکروبی آن استفاده می شود.
8137/2093
نظر شما