به گزارش ایرنا؛ پویا طالب نیا روز پنجشنبه در دومین نشست کارگروه منطقه ای ثبت جهانی اورامانات با حضور بخشدار، مدیران میراث فرهنگی و فعالان فرهنگی و نویسندگان حوزه فرهنگی اورامانات، تعامل بهینه انسان و طبیعت را از زیباترین جاذبه های منطقه اورامان برشمرد و افزود: مردم منطقه دوستی با طبیعت و حفظ محیط زیست را در تاریخ خود ثبت کرده اند و صنعت و کشاورزی آنان با کم ترین آسیب به طبیعت رشد داشته است.
او با بیان اینکه مطالعات گوناگون در حوزه های مردم شناسی، معماری و بافت، باستان شناسی و هوارنشینی (ییلاق) برای تکمیل پرونده ثبت جهانی هورامان انجام شده است، گفت: بانک اطلاعات ابنیه روستایی منطقه اورامانات و نیز نقشه های سه بعدی از بافت های باارزش منطقه تهیه شده و برخی در حال انجام است.
وی بیان کرد: بهترین راه برای ترغیب روستانشینان برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز ارایه بسته های تشویقی به مردم است تا بتوانیم فرهنگ استفاده از مصالح بومی را تقویت نماییم.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی، تاریخی اورامانات استفاده از اعتبارات مشارکتی بنیاد مسکن و دهیاری ها را در پیشبرد برنامه های عمرانی حوزه روستایی مثبت ارزیابی کرد و گفت: حفظ بافت تاریخی روستاهای منطقه یکی از مهمترین مولفه ها برای ثبت جهانی اورامانات است.
طالب نیا به ثبت ملی روستاهای اورامانات اشاره کرد و افزود: ملی شدن بافت های روستایی در توسعه گردشگری و معرفی این جاذبه ها به مردم کشور بسیار مهم است و می تواند رونق اقتصادی خوبی را برای مردم به ارمغان بیاورد.
وی اظهار داشت: ثبت جهانی منجر به صدور شناسنامه بین المللی برای اورامانات خواهد شد و گردشگران خارجی را به سمت دیدن این مناطق سوق می دهد.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی، تاریخی اورامانات با بیان اینکه روستاهای اورامانات محور گردشگری روستایی در استان های کرمانشاه و کردستان است، گفت: وجود ۳۰ روستای ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور در حوزه فرهنگی اورامانات نشان از آن دارد که اجلاس جهانی گردشگری روستایی ۲۰۲۰ با محوریت اورامانات است که غنای فرهنگی و جهانی می یابد.
اورامانات به منطقه ای در شمال غربی استان کرمانشاه شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران استان کرمانشاه واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.
به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی است که بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ اثر آن ثبت ملی شده است.
سنگ نگاره و کتیبه داریوش هخامنشی در شهر بیستون تنها اثر ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است.
۳۰۳۳/۸۰۶۶