علیرضا بقالی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پرنده که تازه بالغ شده است به علت نداشتن توانایی کامل برای پرواز در حیاط منزلی در روستای «چالخماز» این شهرستان افتاده بود.
وی افزود: این پرنده توسط اعضای ساکن در این منزل تحویل موسسه زیست محیطی «یامیاشیل» شده بود که اعضای این موسسه نیز آن را به اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان تحویل دادند.
وی اضافه کرد: این پرنده از پرندههای بومی تالاب نوروزلوی میاندوآب است که بعد از حصول اطمینان از سلامت جسمی آن در طبیعت رها میشود.
«بقالی» گفت: روز گذشته نیز یک سر خرگوش توسط طبیعت دوستان این شهرستان تحویل این اداره شد.
وی اظهار کرد: فرهنگ زیست محیطی در میان مردم و دوستداران طبیعت در میاندوآب بخوبی جاافتاده به طوری که در طول هر هفته بیش از ۱۰ مورد انواع گونههای پرندگان و سایر جانوران به این اداره تحویل داده میشود.
وی با قدردانی از دوستداران حیات وحش در اطلاعرسانی به موقع در مورد حیواناتی که دچار آسیب شده یا از زیستگاه اصلی خود خارج میشوند، گفت: با توجه به ممنوعیت و محدودیت شکار و از طرفی کاهش تعداد گونههای جانوری، باید بیش از گذشته مراقب حیات وحش بوده و اجازه ندهیم موجودات زنده از حق حیات طبیعی خود محروم شوند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه پرنده کمیاب یا مصدوم مراتب را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اطلاع دهند.
پرنده «بوتیمار» از راسته لکلکسانان و تیره حواصیلیان است که بیش از ۱۵ گونه از آن تا به امروز شناسایی شدهاند؛ از این نوع پرنده ۲ گونه با نام بوتیمار و بوتیمار کوچک در ایران زیست میکنند.
این پرنده بیشتر در مناطق با پوشش گیاهی نیزاری و فشرده به سر برده و در باتلاقهای پردرخت و نزدیک به آب آشیانه میسازد و از ماهیها، حشرات و دوزیستان تغذیه میکند.
۹۸۷۱/۶۱۸۵/۳۰۷۲
نظر شما