به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی آلهاشم روز پنجشنبه در جلسه ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجانشرقی بر لزوم توجه جدی به این فریضه الهی در جامعه تاکید و اضافه کرد: تذکر لسانی وظیفه همگانی است اما امر به معروف و نهی از منکر شرایطی دارد که فرد آمر به معروف و ناهی از منکر باید خود اول این موضوع را بشناسد سپس اقدام کند، چون اسلام دین منظمی است و تنها تعداد مشخصی از انسانها را برای این کار مسئول کرده است.
وی اظهار داشت: اگر ما امر به معروف و نهی از منکر را از ادارات، سازمان ها و نهادهای دولتی شروع کرده و آنرا رعایت کنیم، خود به خود این مساله مهم اجتماعی و فرهنگی به بیرون از ادارات و میان مردم راه پیدا خواهد کرد.
آلهاشم با اشاره به اینکه منکرات علاوه بر بدحجابی، معضلاتی مانند اسراف و برخورد بد با ارباب رجوع را نیز شامل می شود، یادآوری کرد: باید همه دست به دست هم دهیم تا برای ایجاد جامعه سعادتمند فریضه امر به معروف و نهی از منکر را اجرایی کنیم که در این رابطه نقش رسانهها، آموزش و پرورش و دانشگاهها و دستگاههای اجرایی بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی یکی از معیارهای ارزیابی مدیران دستگاههای اجرایی را اهمیت دادن به عفاف و حجاب و تکریم ارباب رجوع دانست و ادامه داد: باید در این زمینه نظارتهای دقیق و بررسیهای عمیق به انجام برسد.
به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجانشرقی نیز در این نشست بر لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر تاکید و اضافه کرد: قانون اساسی جمهوری اسلامی برگرفته از شرع اسلام است و ارتقای جایگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر یکی از مسائلی است تا مردم بتوانند از مسئولان نظام مطالبهگری کنند و این فریضه یک حرکت آگاهی بخشی و فرهنگسازی است.
عابدین خرم، آموزش سازمانهای مردم نهاد برای مطالبهگری را از رویکردهای این ستاد بیان کرد و افزود: از این طریق میتوانیم از ظرفیت عظیم و ارزشمند این بخش نهایت استفاده را میبریم و به عنوان مثال آموزش پایهای برای کودکان در مدارس و کودکستانها در دستور کار ماست تا از این بخش مسئولیتپذیری کودکان را برای ادامه سعادت و سلامت جامعه افزایش دهیم.
وی گفت: اگر اصلاح وضع جامعه را از ادارات و دستگاهها شروع کنیم مردم نیز خود اقدام به این کار خواهند کرد که البته بسیاری از ادارات در این بحث موفق عمل کردهاند و جای تقدیر دارد.
۳۰۷۷/۳۰۳۸
نظر شما