به گزارش ایرنا، ناصر حضرتی روز پنجشنبه در جلسه آمایش سرزمینی جنوب آذربایجانغربی که با حضور فرمانداران شهرهای جنوب استان به میزبانی مهاباد برگزار شد، افزود: برای رفع محرومیتزدایی، امکانات و منابع باید در شهرهای ۱۷ گانه این استان به صورت عادلانه توزیع شود و برای کمرنگ کردن این موضوع برنامههایی در اسناد کوتاه مدت و بلندمدت به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به تدوین سند آمایش سرزمینی آذربایجان غربی، بیان کرد: در قالب این سند بالادستی، شرح جامعی از استان، تحلیل وضع موجود، ملاحظات مختلف در بخشهای متنوع با توجه به ویژگیهای استان در حوزههای اقتصاد کلان، سیاست، فرهنگ، اقتصاد و محیط زیست مورد تدوین قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این سند ظرفیتها، توانمندیها، نقاط قوت و ضعف هر شهرستان به صورت ویژه شناسایی شده و رفع موانع توسعه استان در راستای حرکت رو به جلو تدوین خواهد شود.
وی تاکید کرد: طرح آمایش سرزمینی به عنوان نقشه راه توسعه آذربایجان غربی باید همراه با کار کارشناسی دقیق، مطالعه عمیق بر طبق آمارها و اطلاعات به روز و با استفاده از همه ظرفیتها باشد که بر این اساس فرمانداریها باید نهایت همکاری و هماندیشی را در راستا داشته باشند.
مشاور طرح آمایش آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: در این سند استفاده بیش از حد و استفاده کم از برخی منابع بر اساس ظرفیتهای هر منطقه شناسایی شده تا علاوه بر جلوگیری از تخریب محیط حداکثر بهرهوری را داشته باشیم.
محمود اولاد با اشاره به از همگسیختگی و نبود دسترسی کافی همه شهرها به مرکز استان، اضافه کرد: یکی از مهمترین مشکلات این استان، چندپارچه بودن و استفاده از ظرفیت نزدیکی به آذربایجان شرقی در برخی شهرهای شمال استان است که عایدی خاصی برای استان ندارد و بیشتر تجارت آنها با استان آذربایجان شرقی انجام میشود.
وی اظهار داشت: آذربایجانغربی از سه کریدور نزدیک به خود شامل کریدورهای تهران _ بازرگان، تهران _ مهران و تهران _ بندر ماهشهر بیبهره بوده و سود خاصی برای این استان ندارند که باید کریدورهای جایگزین تعریف شده یا سهم استان از کریدورهای موجود افزایش یابد.
فرماندار پیرانشهر نیز در این جلسه با اشاره به نقاط قوت این شهرستان گفت: با توجه به وجود منابع آبی کافی و اینکه پیرانشهر در حوزه آبریز دریاچه ارومیه قرار ندارد گسترش باغات میتواند زمینه توسعه منطقه را تحتتاثیر قرار دهد.
سیدعلی ترابی رونق گیاهان دارویی را از ظرفیتهای پنهان پیرانشهر دانست و عنوان کرد: وجود پوششهای گیاهی غنی و فراوان میطلبد به صنعت گیاهان دارویی بیشتر توجه شود و از سویی دیگر صنعت زنبوداری نیز از ظرفیت بالایی در این منطقه برخوردار است بطوریکه همواره رتبه برتر تولید عسل مربوط به پیرانشهر است.
وی نزدیکی پیرانشهر به مرز تمرچین را از دیگر نقاط قوت این شهرستان عنوان کرد و گفت: صادرات سالانه یک میلیون تن کالا به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار و ارزآوری بسیار خوب برای کشور دارد که باید بیشتر مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
فرماندار سردشت نیز در این جلسه به ظرفیتهای این شهرستان اشاره و عنوان کرد: وجود اماکن طبیعی و دیدنی از جمله آبشار، چشمههای طبیعی و طبیعت بکر سردشت در کمتر جای استان دیده میشود که با فراهم کردن زیرساختهای مناسب گسترش خواهد یافت.
اقصی نخشیپور ضمن انتقاد از بودجههای تخصیص یافته به این شهرستان تاکید کرد: با توجه به شرایط جغرافیایی و کوهستانی بودن منطقه بیشتر اعتبارات پروژههای عمرانی صرف خاکبرداری و دیوار حایل میشود در حالیکه این معضل در سایر شهرهای مسطح وجود ندارد.
وی وجود ضریب ۲۳ درصدی بیکاری در سردشت را هم نگران کننده دانست و بیان کرد: مهاجرت جوانان از روستاها به سطح شهر و یا عزیمت به سایر شهرهای دیگر به علت نبود شغل و منبع درآمد میتواند چهره شهری را عوض و مشکلات عمدهای را در آینده برای این شهرستان به وجود آورد.
در ادامه این جلسه علاوه بر ارایه ظرفیتهای شهرهای نقده و اشنویه توسط فرمانداران این شهرها برای اجرا در قالب طرح آمایش آذربایجان غربی، از نظرات اندیشمندان، صاحب نظران، مدیران و کارشناسان هر شهرستان نیز استفاده شد.
طرح آمایش سرزمین از جمله اسناد بالادستی است که در راستای شناسایی ظرفیتها، قابلیتها و نیازهای هر منطقه برای توسعه و شکوفایی تدوین میشود و نقشه راه توسعه به شمار میرود.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/
نظر شما