۱۱ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۷
کد خبر: 83421375
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازارها این هفته را چطور گذراندند؟ 

۱۱ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۷
کد خبر: 83421375
بازارها این هفته را چطور گذراندند؟ 

تهران - ایرنا - دلار در آخرین روز معاملات هفته منتهی به یازدهم مردادماه، ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان شد. سکه ۴ میلیون و ۹۵ هزار تومان معامله شد و بورس روی کانال ۲۵۴ هزار واحدی ایستاد.

بازارها در هفته‌ گذشته روزهای متفاوتی را سپری کردند. اوضاع در بازار طلا و ارز آرام بود اما در بازار خودرو، هر روز قیمت‌ها و اخبار جدیدی منتشر می‌شد. بورس به کانال ۲۵۴ هزار واحدی رسید و اوضاع در بازار مسکن نیز بدون تغییر باقی ماند. 

بازگشت دلار به کانال ۱۱ هزار تومانی 

این هفته دلار در محدوده ۱۲ تا ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان در نوسان بود اما در آخرین روز کاری هفته، از مرز ۱۲ هزار تومان هم عقب نشست. در نهایت روز گذشته، دلار با قیمت ۱۱ هزار و ۹۰۰ تومان به هفته کاری خود پایان داد. 

قیمت سکه نیز در محدوده ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۱۶۴ هزار تومان در نوسان بود. در بازارهای داخلی، کاهش بهای دلار، اصلی‌ترین عامل افت بهای طلا و سکه به شمار می رود. در نهایت در روز گذشته (پنجشنبه)، سکه با قیمت ۴ میلیون و ۹۵ هزار تومان معامله شد. نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب دو میلیون و ۲۱۰ و یک میلیون و ۴۳۰هزار تومان هفته را به پایان رساندند. قیمت سکه یک گرمی نیز به ۹۴۰هزار تومان رسید و در نهایت، قیمت سکه نسبت به هفته پیش تقریبا ثابت بود. 

اما در بازار جهانی، قیمت طلا در معاملات روز گذشته پس از این که بانک مرکزی آمریکا برخلاف انتظارات بازار اعلام کرد قصد آغاز سیکل طولانی از کاهش نرخ‌های بهره را ندارد، سقوط کرد و به پایین‌ترین قیمت در دو هفته گذشته رسید. هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور ۰.۲ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۴۱۰ دلار و ۴۲ سنت رسید.

شاخص بورس روی کانال ۲۵۴ هزار واحدی 

بازار بورس اول هفته را با افت شاخص شروع کرد اما در آخرین روزهای هفته توانست این افت را جبران کند. روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با رشد ۶۱ صدم درصدی، بیش از ۱۵۰۰ واحد افزایش یافت و در کانال ۲۵۴ هزار واحدی قرار گرفت. 

در آخرین روز کاری این هفته،  بیش از ۲ میلیارد و ۵۴۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۹ هزار و ۱۱۴ میلیارد ریال در ۲۵۹ هزار نوبت داد و ستد شد.  همچنین شاخص کل (هم وزن) با ۸۱۵ واحد افزایش به ۶۲ هزار و ۱۶ واحد و شاخص قیمت (هم وزن) با ۵۴۶ واحد رشد به ۴۱ هزار و ۵۷۸ واحد رسیدند. شاخص آزاد شناور نیز با یک هزار و ۳۹۶ واحد افزایش به رقم ۲۸۲ هزار و ۷۷۲ واحد رسید، شاخص بازار اول ۹۳۵ واحد و شاخص بازار دوم سه هزار و ۹۸۸ واحد افزایش داشتند.

در بین تمامی نمادها، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۲۱۱ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۱۵۵ واحد، پالایش نفت تهران (شتران) با ۱۳۵ واحد، پالایش نفت تبریز (شبریز) با ۱۲۹ واحد، پتروشیمی نوری (نوری) با ۱۱۳ واحد و پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۹۱ واحد بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.

هفته پرنوسان خودرو 

بازار خودرو تا پیش از هفته گذشته، چند هفته‌ را آرام و با افت قیمت سپری کرده‌بود. اما در روز سه‌شنبه، این فضا تغییر کرد و قیمت چند محصول ایران‌خودرو افزایش یافت. ایران‌خودرو به سرعت خبر افزایش قیمت ۴ محصول خود را تکذیب کرد اما این خبر، روی افزایش قیمت خودرو طی هفته گذشته موثر بود. 

رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت روز چهارشنبه در همین رابطه گفت:« ‌تولید خودرو پس از نوسان هایی در ماه های گذشته، اکنون به تعادل رسیده و به طور مرتب انجام می شود. ‌قیمت خودرو نیز در هفته های گذشته - به جز روز سه‌شنبه که با مسبب آن برخورد خواهد شد - روند کاهشی به خود گرفته بود.» 

رحمانی ادامه داد:«طی دستوری به سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، افزایش قیمت برخی محصولات یکی از خودروسازان در روز گذشته در دست بررسی است که آیا ناشی از اشتباه سیستمی بوده یا دلیل دیگری داشته است.‌اگر این افزایش قیمت ها برخلاف مصوبات بوده باشد، به شدت با آن برخورد خواهیم کرد و در صورتی که اشکال سیستمی بوده باشد نیز باید دلیل آن بررسی شود.» 

در نهایت در آخرین روز هفته، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بدون افزایش ۸۲ میلیون تومان قیمت خورد. اما  پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با افزایش ۱۴۵ هزار تومانی به قیمت ۸۳ میلیون و ۱۴۵ هزار تومان مبادله شد. ۲۰۷ اتوماتیک ۱۶۲ میلیون تومان ۲۰۷ دنده ای ۹۶ میلیون و ۷۳۸ هزار تومان، پژو ۴۰۵ GLX به قیمت ۷۴ میلیون تومان و پژو پارس اتوماتیک ۱۴۴ میلیون تومان معامله شد. در آخرین روز معاملات بازار خودرو، هایما ۵S  ۲۴۷ میلیون تومان ، وانت آریسان ۵۲ میلیون تومان، دنا معمولی ۱۰۹ میلیون تومان و پژو ۲۰۰۸ به قیمت  ۳۱۰ میلیون تومان خرید و فروش شد. سمند نیز با ۵ میلیون افزایش قیمت معامله شد. 

سراتو مونتاژ ایران، در بازار تهران به قیمت ۲۹۴ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک فول ۹۸ میلیون تومان، تیبا هاچ بک ۵۷ میلیون تومان، چانگان ۱۷۱ میلیون تومان، پراید ۱۳۲به قیمت  ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و رنو ساندرو اتوماتیک ۱۶۹ میلیون تومان قیمت خورد.

کاهش ۶۴ درصدی معاملات مسکن در سه ماهه نخست امسال 

بانک مرکزی در هفته گذشته، گزارش وضعیت مسکن شهر تهران در تیرماه ۹۸ را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، میزان معاملات مسکن در این ماه ۶۴.۴ درصد نسبت به سال قبل کاهش و از طرف دیگر میانگین قیمت خرید نیز ۹۱.۵ درصد افزایش داشته‌است. بر این اساس، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر واحد مسکونی، ۱۳.۳ میلیون تومان بوده‌است. 

در تیر ماه ۹۸، تنها ۴ هزار و ۷۹۰ واحد مسکونی معامله شده در حالی که در تیر ۹۷، ۱۳هزار و ۵۱۴ واحد معامله شده‌بود. مرکز آمار ایران نیز روز سه‌شنبه گزارش شاخص قیمت مصرف کننده را منتشر کرد که حکایت از تورم ۴۰.۴ درصدی داشت. بررسی این گزارش نشان می‌داد که در تورم ماهانه، مسکن نقش اصلی را داشته و سهم آن در تورم خانواده ها در دهک‌های مختلف بین ۴۲ تا ۵۰ درصد بوده‌است.  جالب آنکه سهم مسکن در تورم با ۵۰ درصد، برای دهک اول که کم‌درآمدترین افراد هستند، بیشتر از همه بوده‌است. 

اما در هفته گذشته برخی گزارش‌های میدانی نشان می‌داد که در برخی از محلات و مناطق مصرفی موجران اقدام به تعدیل اجاره‌بهای پیشنهادی در برخی از فایل‌ها کرده‌اند و تعداد فایل‌هایی که هم‌اکنون با سطح معقول‌تر اجاره‌بها در دسترس مستاجران و متقاضیان بازار اجاره قرار دارد نسبت به بازار تیر به‌طور نسبی افزایش یافته است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha