تسهیلات بانکی برای راه اندازی مراکز مشاوره ازدواج ارائه می شود

تهران- ایرنا- معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، گفت: در وزارت ورزش برای راه اندازی مراکز مشاوره پیش از ازدواج اعتبارات خوبی درنظرگرفته شده است و به کسانی که متقاضی احداث دفتر هستند وام تعلق می گیرد.

مهدی تندگویان روز شنبه در همایش روز ملی ازدواج به مناسبت سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در سالن همایش های سازمان صدا و سیما، اظهار داشت: در مناطق محروم ایجاد دفاتر به جد انجام می شود همانند استان سیستان و بلوچستان  که در حال حاضر چهار مرکز در این استان فعال هستند و همه امور رایگان انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه خیران در امر ازدواج بسیار فعال شده اند، گفت: امسال برای نخستین بار بحث اجماع خیران مطرح شد و در هفته آینده اولین مجمع شکل می گیرد تا از خیران حمایت شود که رغبت و انگیزه آنان افزایش یابد و دولت در کنار آنان قرار گیرد.
تندگویان افزود: در سال گذشته به ازای هر سه ازدواج یک طلاق صورت گرفته است که آمار مناسبی نیست. بر همین مبنا امروز را روز بدون طلاق در کشور عنوان کردیم تا فرهنگ سازی کنیم که طلاق امر قبیحی است. آمار ازدواج هم نشان می دهد ۵۵۰ هزار ازدواج در سال ۹۷ صورت گرفته است که نسبت به سال ۹۶ شاهد کاهش ازدواج هستیم.

وی درباره اعطای وام ازدواج هم گفت: سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان وام ازدواج پرداخت شد که امسال ۳۰ هزار میلیارد وام پرداخت می شود و مدت انتظار پرداخت آن یک ماه است. با این وجود تاثیری در رشد ازدواج نداشته و نشان می دهد تا تغییر نگرش و فرهنگ سازی انجام نشود، اقتصاد چندان تاثیری ندارد.

۴۰۰ مرکز مشاوره برای رونق ازدواج فعالیت می کنند

با اشاره به اینکه اگر ازدواجی درست انجام شود، دستاورد آن پرورش فرزندان صالح است، افزود: تلاش کردیم در راه تسهیل امر ازدواج، دفاتر مشاوره ازدواج را رونق بخشیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس، ۴۰۰ مرکز مشاوره ازدواج در سراسر کشور فعال هستند و در استان هایی که موضوع مشاوره پیش از ازدواج انجام می شود، شاهد کاهش ۲۵ درصدی آمار طلاق بودیم. 
تندگویان با ابراز خرسندی از اینکه مشاوره تخصصی منجر به شکل گیری ازدواج های پایدار شده است، یادآور شد: سازمان نظام روانشناسی در این زمینه گام به گام با وزارت ورزش و جوانان و معاونت امور جوانان این وزارتخانه همراهی کرده است.

مشاوره پیش از ازدواج باید اجباری شود
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در ادامه خاطرنشان کرد: امسال هم به هفتاد مرکز جدید مجوز فعالیت داده شده است. افزایش تعداد دفاتر مساوی است با بهینه شدن امر ازدواج و به همین دلیل معتقدیم امر مشاوره پیش از ازدواج با توجه به شرایط فعلی دنیا و مسایل نوپدیدی که در جهان در حال رخ دادن است، باید اجباری شود.
تندگویان ادامه داد: مشاوره قبل از ازدواج باید به آموزش و پرورش کشیده شود و مددکار اجتماعی در کنار دانش آموز باشد و آنان را نسبت به مسایل ازدواج آگاه کند. چرا که ضرورت دارد مدارس به خانواده محوری روی آورند و از مدرسه محوری دور شوند.
وی تصریح کرد: نیاز است به دانش آموزان هم مهارت های زندگی و هم اشتغال آموخته شود.

نیاز به تغییر باورها در امر ازدواج داریم
تندگویان با بیان اینکه فیلم، سریال، رسانه ملی و شبکه های اجتماعی نقش پررنگی در امر تسهیل ازدواج و بهینه شدن آن دارند، ادامه داد: امسال اتفاق های خوبی در این زمینه شکل گرفته است و شب گذشته برای نخستین بار جشنواره فیلم ازدواج در باغ کتاب افتتاح شد.
وی ادامه داد: بخش عمده ای از کاهش امر ازدواج و بالارفتن سن ازدواج موضوعات و نگرش فرهنگی جوانان به موضوع ازدواج است که در این امر نیاز به فرهنگ سازی در حوزه تعهد در جوانان در امر ازدواج داریم که رسانه، فیلم، سریال و فرهنگ و هنر باید قوی تر عمل کنند تا تغییر نگرش ها به وجود آید.
تندگویان تاکید کرد: پیام ما در جشنواره فیلم ازدواج این است که اگر کار هنری انجام دهیم، بعدها هم به آن پرداخته می شود و مورد استفاده است. پس باید برای بهداشت اجتماعی جامعه کارهای فاخر انجام دهیم تا تغییر نگرش به وجود آید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha