تونل‌های هوای سرد در صحرای منا و عرفات ایجاد می شود

تهران - ایرنا - رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها دمای هوا در عربستان و تهدید گرمازدگی زائران ایرانی بیت الله الحرام تمهیدات لازم برای استقرار تونل هوای سرد برای جلوگیری از ابتلا به گرمازدگی زائران در صحرای منا و عرفات مهیا شده است.

محمد تقی حلی ساز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر افزود: با آغاز ذی الحجه کارهای درمانی زائران شروع و دو بیمارستان صحرایی در عرفات و منا بر پا می شود و اکنون آماده انتقال تجهیزات کامل به این بیمارستان ها هستیم. همچنین با ایجاد تونل های سرد، از گرمازدگی زائران پیشگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: تونل هوای سرد، چادری است که علاوه بر حضور متخصصان و پزشکان، دارای درجه حرارت هوای بسیار پایین است تا دمای بدن افراد گرمازده را به درجه طبیعی دمای بدن برساند و همچنین نوشیدنی‌های بسیار خنک که توسط پزشکان برای هریک از افراد تجویز می‌شود نیز در دسترس این افراد قرار می‌گیرد. این تونل های هوای سرد، در صحرای منا و عرفات به ویژه پس از انجام عمل رمی جمرات پیش‌بینی می‌شود تا تعداد قابل توجهی از زائران ایرانی که مبتلا به گرمازدگی می شوند پس از انتقال آنان به کلنیک‌ و پلی‌کلینیک مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در این تونل‌ها تحت مراقبت قرار بگیرند.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر از ارائه خدمات درمانی و پاراکلینیکی به بیش از ۱۲ هزار رائر ایرانی در کشور عربستان خبر داد و گفت: فقط بیمارستان مکه مکرمه روزانه به بیش از ۵۰۰ نفر از زائرین کشورمان خدمات پزشکی و درمانی تخصصی و فوق تخصصی ارائه می‌کند و بیشترین مراجعات زائران به این بیمارستان به دلیل مشکلات حساسیتی، ریوی، اسکلتی و عضلانی است.

حلی ساز به بیماران بستری شده در بیمارستان مکه مکرمه اشاره و تصریح کرد: ۷۴ زائر در بخش مردان، ۶۸ نفر در بخش زنان و ۳۳۱ نفر نیز در بخش اورژانس بستری شده اند که تنها ۳۲ نفر آنان هم اکنون در بیمارستان بستری هستند و سایر بیماران پس از تکمیل درمان ترخیص و به کاروان های خود بازگشته اند.

وی به ارائه خدمات پاراکلینیکی به بیماران مراجعه کننده به بیمارستان هلال احمر در مکه مکرمه اشاره و خاطر نشان کرد: تا ۱۲ مرداد بیش از ۱۲ هزار مورد خدمات پاراکلینیکی به زائرین ارائه شده که از این تعداد ۹ هزار و ۸۶۱ مورد خدمات آزمایشگاهی، ۲۳۶ مورد اکو و ۴۴۵ مورد رادیولوژِی صورت گرفته است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در تشریح جزئیات عملکرد پزشکان  گفت : تا روز ۱۲ مرداد،   ۱۱۲ هزار و ۲۸۳ ویزیت توسط پزشکان درمطب های مجموعه ها و درمانگاهها انجام شده که از این میان  ۴۵ هزار و ۱۰۶ مورد خدمات پرستاری در مدینه و بیمارستان مکه شامل نوار قلب، قند خون و فشارخون، گچ گیری، تزریقات، پانسمان، سرم تراپی و بخیه به حجاج ایرانی ارائه شده است.

وی با بیان اینکه همه داروهای لازم تا پایان فصل حج تامین شده است و هیچ کمبودی نداریم تصریح کرد: پنج هزار و  ۹۱۱ پاسخگویی به زائران در بخش داروخانه‌ های  مدینه و مکه ثبت شده است و همچنین انجام ماموریت های  مددکاری وامداد و انتقال بیش از سه هزار و ۲۴۹ مورد از جمله تقاضای آمبولانس، انتقال بیمار به مجموعه ها و هتل ها  و بیمارستان های سعودی انجام گرفته است.

حلی ساز اضافه کرد: تاکنون ۱۳ زائر ایرانی دربیمارستان های سعودی بستری هستند و برای پیگیری امور درمانی زائرین در بیمارستان های سعودی نیز پزشکانی داریم که رابطین بین درمانگاه های ایرانی و بیمارستان های سعودی هستند و نسبت به پیگیری روند درمانی بیماران اقدام می‌کنند.

امسال از ایران ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام می شوند که به جز دو بیمارستان مکه و مدینه، چهار مجتمع درمانگاهی در مدینه و پنج مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.

۱۵ پزشک باتجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستان‌های مکه و مدینه مستقر هستند.

در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.

تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است. در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوان‌ترین زائر یک کودک یک ساله و مسن‌ترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است.

میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است. حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha