همه انتظار دارند تا امروز شنبه هشتمین دور این مذاکرات آغاز و مفاد توافقنامه صلح میان آمریکا و طالبان نهایی شود.
خلیلزاد در بدو ورود به پایتخت قطر، در توئیتی از اشتیاق طالبان برای این دور از مذاکرات نوشت.
وی تاکید کرد که آمریکا فقط به دنبال توافق خروج از افغانستان نیست، بلکه برای دستیابی به توافق صلح تلاش می کند.
خلیلزاد یادآور شد که برای رسیدن به یک توافق «خوب»، آماده است.
پیشتر مقامهای آمریکایی به روزنامه واشنگتن پست گفته بودند که پس از توافق ابتدایی صلح با طالبان، ایالات متحده در مرحله اول شش هزار نظامی خود را از افغانستان خارج می کند.
این روزنامه به نقل از منابع خود گزارش داده بود که خروج هزاران سرباز آمریکایی از افغانستان، در ازای برقراری آتشبس و قطع رابطه طالبان با القاعده است.
روز گذشته ،منابع محلی در کابل میزبانی کشور نروژ برای نشست بعدی «میان افغانان» را تایید کردند.
گفته شده است این نشست بعد از توافق صلح میان آمریکا و طالبان برگزار و روی ساختار حکومت آینده افغانستان و تقسیم قدرت میان گروههای درگیر، متمرکز است.
اواخر هفته گذشته نیز، وزارت دولت در امور صلح افغانستان، از تشکیل هیات ۱۵ نفره برای گفت وگوهای میان افغانان خبر داده بود.
«سلام رحیمی»، وزیر دولت در امور صلح گفت: در نتیجه رایزنیهای مستمر و همهجانبه با طرفهای داخلی و تلاشهای جدی دولت، هیات مذاکرهکننده جمهوری اسلامی افغانستان در پروسه صلح، تشکیل شد.
وی تأکید کرد که در تنظیم لیست 15 نفره، تنوع سیاسی، اجتماعی و قومی در نظر گرفته شد تا بتوانند از سوی جمهوری اسلامی و دستاوردهای مردم افغانستان مذاکره کنند.
عدم اطلاع رسانی از جزئیات هفت دور مذاکره میان آمریکا و طالبان ، مقام های افغانستان را آشفته کرده است.
چندی پیش،رییس مجلس سنا افغانستان خطاب به زلمی خلیلزاد گفت: اگر چیزی را از مردم پنهان کنی در مقابلت می ایستیم.
«فضلهادی مسلمیار» اظهارداشت: خلیلزاد به عنوان مامور آمریکا برای صلح افغانستان مسوولیت خود را ادا نکرده؛ اگر به مجلس سنا نمیآید؛ جزئیات مذاکرات با طالبان را با کمیته روابط خارجی این مجلس در میان بگذارد.
نمایندگان مجلس سنا بارها نسبت به مخفی ماندن جزئیات گفتگوهای صلح آمریکا و طالبان از دولت و مردم افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.
سنا معتقد است خلیلزاد، جزئیات گفتگوهای صلح با طالبان را کتمان میکند و مردم افغانستان نمیدانند با سرنوشت آنان چه معاملهای صورت میگیرد.
«عبدالوهاب عرفان» یکی از اعضای مجلس سنا گفت: کتمان کاری توسط خلیلزاد در روند صلح با طالبان وجود دارد و او تمامی جزئیات این گفتگوها را با دولت و با مردم افغانستان درمیان نمی گذارد.
وی افزود: در اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در افغانستان تناقض وجود دارد، زیرا از یک سو دولت این کشور میگوید که خواستار تامین صلح در افغانستان است اما از طرف دیگر «سیگار» (بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای بازسازی افغانستان) میگوید که صلح با طالبان به معنای ختم جنگ در افغانستان نیست.
به گفته عرفان، این تناقضات مردم افغانستان را بیش از پیش نسبت به اراده آمریکا مبنی بر تامین صلح در کشور، نگران کرده است.
نظر شما