قابلیت تصمیم گیری برای ۹۰ درصد پروژه های اقتصادی در استان ها وجود دارد

کرمانشاه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌ جمهوری گفت: حدود ۹۰ درصد از پروژه های اقتصادی به کمتر از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارند و این بدین معناست که در خود استان ها می توان برای آن ها تصمیم گیری کرد و نیازی برای ارسال آن ها به تهران جهت تعیین تکلیف وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید شیرکوند عصر شنبه در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: ۱۰ درصد باقیمانده نیز که به بیش از ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارند باید قبل از ارسال کاملا طرح توجیهی آن ها آماده و سپس به تهران ارسال شود تا در سریعترین زمان ممکن روی آن تصمیم گیری شود.

وی ادامه داد: اجرای طرح های بزرگ اگر با کار کارشناسی همراه باشد و توضیحات لازم در خصوص چگونگی اجرا و کارکردهای آن در زمان بهره برداری به مرکز ارسال شود هم پاسخ بهتری به آن داده می شود و هم سرمایه گذاران معطل نمی مانند.

شیرکوند تصریح کرد: بنابراین مسئولان استانی باید سعی کنند با مدیریت استاندار و یا معاونین ایشان پروژه های زیر ۳۰ میلیارد ریال را در خود استان مدیریت و از ارسال آن ها به مرکز کشور خودداری کنند.

معاون اقتصادی معاون اول رئیس جمهوری در ادامه اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی را یک ضرورت برشمرد و گفت: هرقدر در اجرای این طرح ها موفق تر عمل کنیم شرایط اقتصادی کشور را در برابر تحریم ها بهتر کرده و عملا پاسخ محکمی به این اقدام ناجوانمردانه دشمنان داده ایم.

وی با تاکید بر اینکه میان اقتصاد مقاومتی و ریاضتی فاصله های بسیاری وجود دارد، گفت: در اقتصاد ریاضتی افراد جامعه برای زنده ماندن تلاش می کنند اما در اقتصاد مقاومتی تلاش می شود که بتوان تحریم ها را دور زد و در شرایط سخت دست به اقدامی زد که بتوانی برنامه ها را عملیاتی کرد.

شیرکوند در ادامه و با اشاره به گلایه برخی مدیران کشوری از کمبود اعتبارات برای اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی، گفت: اقتصاد مقاومتی معنایش این نیست که آزادانه و با فراغ بال برای اجرای طرح ها اعتبار اختصاص داد و اگر شرایط این کار فراهم بود که نامش را چیز دیگری می گذاشتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: در اقتصاد مقاومتی بیش از هرچیز دیگری نیاز به خلاقیت مدیران در شرایط سخت و دشوار اقتصادی داریم که بتوانیم با وجود کمبود منابع راهی برای برون رفت از مشکلات و اجرای به موقع طرح ها پیدا کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه برای اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی نیاز به شجاعت بیشتر مدیران داریم، گفت: بسیاری از آن ها برای آنکه از پاسخگویی به نهادهای نظارتی در امان باشند حاضر به ریسک کردن و اقداماتی فراتر از وظایف تعریف شده خود نیستند و همین باعث شده تا اجرای برخی پروژه ها به مشکل بربخورد.

شیرکوند به نقش بانک ها در اجرای پروژه های اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و گفت: آن ها در این قضیه هم متهم به حساب می آیند و هم راه نجات، هرچند عموم مدیران بانکی همکاری خوبی در اجرای پروژه ها دارند که جای قدردانی دارد.

معاون اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس جمهوری همچنین به ظرفیت های کرمانشاه نیز اشاره کرد و گفت: این استان در صادرات و واردات می تواند نقش بسیار زیادی در کشور ایفا و باعث رونق اقتصادی برای کل کشور باشد.

وی در پایان گفت: استاندار کرمانشاه و مجموعه مدیریت استان باید با همفکری و تلاش شبانه روزی زمینه اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی را فراهم کنند که خوشبختانه این کارها در حال انجام است و آقای بازوند توانسته شرایط همدلی خوبی در این استان ایجاد کند.

۷۴۵۸/۸۰۶۶