۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۰۹
کد خبر: 83423855
T T
۰ نفر
 تلاش برای آتش بس در ادلب سوریه مهم ترین دستاورد نشست آستانه

بیروت– ایرنا- برخی از شخصیت های سوری در گفت و گو با ایرنا دیدگاه های خود را در خصوص برگزاری سیزدهمین نشست آستانه در شهر نورسلطان قزاقستان بیان کرده و تلاش برای برقراری آتش بس در استان ادلب در شمال غرب سوریه را مهم ترین دستاورد نشست خواندند.

این دور از مذاکرات آستانه روزهای ۱۱ و ۱۰ مرداد ماه با حضور نمایندگان دولت سوریه و مخالفان آن، نمایندگان کشورهای ضامن (ایران، روسیه،  و ترکیه) و برخی نمایندگان سازمان های بین المللی نظیر سازمان ملل و کمیته جهانی صلیب سرخ در شهر نور سلطان پایتخت قزاقستان برگزار شد.

 " مهند علی " نماینده مجلس سوریه در ارتباط با این نشست به خبرنگار ایرنا گفت : سیزدهمین نشست آستانه یکی از راه هایی است که دولت سوریه از آن برای ملزم کردن ترکیه به تعهدات خود استفاده می کند.

وی در توضیح این مطلب گفت: ترکیه بخش زیادی از خاک سوریه را اشغال کرده است و همه از نقش آن در تجاوز به سوریه مطلع هستند زیرا مرزهای خود را به روی گروه های تروریستی مسلح باز گذاشت و سلاح در اختیار آنان قرار داد.

این نماینده سوری تاکید کرد: دولت سوریه با استفاده از راه حل های سیاسی و دیپلماتیک و از طریق نشست آستانه در تلاش است تا ترکیه را ملزم به تعهدات خود کند.

** آشتی ملی در سوریه

" خیام الزعبی " استاد روابط بین المللی دانشگاه الفرات سوریه نیز در گفت گو با خبرنگار ایرنا این دور از گفت وگوهای آستانه را مهم ارزیابی و تصریح کرد: مذاکرات اخیر شامل حل و فصل فراگیر بحران سوریه بود به این معنی که دولت سوریه با آتش بس در ادلب به شرط عقب نشینی تروریست ها تا عمق ۲۰ کیلومتری منطقه کاهش تنش بر اساس توافق سوچی تاکید دارد.

اجلاس سوچی شهریور ماه ۱۳۹۷ بین سران دو کشور روسیه و ترکیه برای توافق در خصوص ادلب برگزار شد و با توجه به  تعهدات ترکیه در ارتباط با تحویل سلاح ها از سوی تروریست ها همچنان به خاطر تمرد آنان از درخواست های ترکیه بی نتیجه مانده است.

این استاد دانشگاه سوریه با تاکید بر اینکه بیشترین پیروزی ها برای سوری ها، پیروزی های حاصل از آشتی های ملی در مناطق مختلف این کشور است، تصریح کرد: اهالی استان های مختلف سوریه به ویژه ادلب دولت را به مبارزه با تروریست ها و نابودی گروه های افراطی فراخوانده اند و این مسئولیت دولت سوریه است که به تروریسم در هر شکلی از آن در ادلب پایان دهد.

اکنون توقف درگیری در استان ادلب در شمال غرب سوریه و ۱۱ درصد از خاک این کشور مشروط بر اجرای توافق سوچی است. بر اساس این توافق تروریست ها باید حدود بیست کیلومتر از عمق خط منطقه کاهش تنش در ادلب عقب‌ نشینی کرده و ضمن تحویل سلاح‌ های سنگین و نیمه‌ سنگین فقط سلاح های انفرادی همراه خود داشته باشند.

در همین حال "احمد طعمه" رئیس هیأت مخالفان سوری در سیزدهمین نشست آستانه نیز در اظهاراتی که از شبکه الجزیره پخش شد با زدن اتهاماتی به دولت سوریه در ارتباط با اجرای توافق سوچی ابراز امیدواری کرد که به زودی کار تشکیل کمیته قانون اساسی نهایی شود. وی تشکیل این کمیته را گام مهمی در حل بحران دانست.

بر اساس اعلام وزارت خارجه قزاقستان به عنوان میزبان نشست آستانه، گروه های مذاکره کننده در این دور از نشست بر سر تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی سوریه و آتش بس در استان ادلب در شمال غرب این کشور به توافق رسیدند.

"بشار الجعفری" رئیس هیات سوری شرکت کننده در نشست های آستانه نیز ضمن استقبال از بیانیه پایانی این نشست درباره سوریه تاکید کرد که این بیانیه از نظر محتوای سیاسی و وضعیت موجود، برای سوریه بهتر است.

وی تصریح کرد که شاهد اجرای صادقانه و بی طرفانه توافق سوچی از سوی ترکیه نبودیم؛ توافقی که بر عقب نشینی گروه های تروریستی تا عمق بیست کیلومتری و خارج کردن سلاح های سنگین و متوسط تاکید دارد.

نماینده سوریه در جریان برگزاری نشست آستانه نیز با توجه به ابتکار عمل ارتش این کشور در مناطق شمال غرب،  آتش بس در ادلب و عقب نشینی ترکیه را مطرح کرد.

هیات روسی شرکت کننده در نشست آستانه هم تاکید کرد که اکنون توپ در زمین گروه های مسلح است که یا آتش بس را بپذیرند و یا منتظر تبعات آن باشند که به منزله ادامه عملیات نظامی ارتش سوریه تحت پشتیبانی متحدان این کشور است.

 چهاردهمین نشست آستانه نیز قرار است مهر ماه آینده (اکتبر) برگزار شود. بر اساس توافق صورت گرفته در نشست سیزدهم آستانه با توجه به دستاوردهای مثبت این نشست قرار است دو نشست دیگر تا پایان سال میلادی جاری برگزار شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha