۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۰۴
کد خبرنگار: 2237
کد خبر: 83424138
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کالاهای انبارهای ثبت نشده قاچاق محسوب می شوند

 رشت- ایرنا- معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت گیلان با اشاره به ثبت شش هزار و 736 انبار در  سامانه جامع انبارهای استان خبر داد و گفت: در صورتی که انباری از واحدهای صنفی در سامانه ثبت نشود، گشت‌های بازرسی و نیروی انتظامی کالای موجود در آن مرکز را به عنوان قاچاق ضبط می‌کنند.

محمود خانزاده  روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ایجاد سامانه جامع  انبارها را در جلوگیری از قاچاق کالا موثر عنوان و خاطرنشان کرد: پرونده متخلفانی که مشخصات کالای خود را در سامانه به ثبت نرسانند به تعزیرات حکومتی فرستاده می‌شود.

وی اضافه کرد:  در صورتی که ارزش ریالی کالاها زیر ۱۰ میلیون تومان باشد ، می‌تواند توسط سازمان تعزیرات حکومتی جریمه شود و  اگر ارزش کالا بالای ۱۰ میلیون تومان باشد به دادستانی سپرده می‌شود که حتی ممکن است برای صاحبان کالا حکم حبس داده شود.

وی با  تاکید بر اینکه با راه‌اندازی سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا میزان قاچاق کاهش می‌یابد، افزود: اکنون به تمام واحدهای تولیدی و عمده فروشان  الزام ثبت آمارهای مربوطه  اعلام شده ، بنابراین  کوتاهی در این امر  و ثبت نکردن آمار مربوطه  تخلف محسوب می‌شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت گیلان  با توضیحاتی درباره سامانه جامع ثبت انبارها تصریح کرد: بر اساس بند ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان صنعت، معدن و تجارت موظف شد تا با همکاری دستگاه‌ها و سایر نهادهای قانونی اقدام لازم جهت ثبت مشخصات تمامی انبارها و مراکز نگهدای کالاها را در یک سامانه مهیا کند.

خانزاده  با بیان اینکه سازمان صمت از سال ۹۶ به دنبال ایجاد یک سامانه ثبت مشخصات کالا بود، یاداور شد: در نهایت از سال گذشته سامانه‌ای تحت عنوان سامانه جامع انبارها و نگهداری کالا (www.nwms.ir)ایجاد و صاحبان انبارها موظف به ثبت مشخصات کالاهای تولیدی یا وارداتی به کشور ، مشخصات مالک کالا، نوع و میزان کالای ورودی و خروجی در این سامانه شدند.

وی هدف از ایجاد سامانه جامع انبارها را شناسایی کالاهای قاچاق و مبارزه با احتکار عنوان و تصریح کرد: در مبحث نخست اولویت کالایی در نظر گرفته شد، به این معنا که اطلاعاتی مانند چگونگی ورود کالاهای ۲۵ گانه‌ای که دولت با ارز چهار هزار و 200 تومانی وارد کشور می‌کند (مانند برنج خارجی، گندم، گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ، ذرت، دانه‌های دامی، انواع کودهای شیمیایی، شکرخام، خمیر کاغذ، چای خشک، تجهیزات ضروری پزشکی، ماشین‌آلات تولید کننده کالاهای اساسی، کمباین و نشاکار برنج و غیره)، چگونگی بارگیری و تخلیه و توزیع این کالاها در این سامانه به ثبت برسند.
خانزاده با تأکید بر  ضرورت اولویت دادن ثبت مشخصات کالاهای ۲۵ گانه در سامانه انبارها توسط هر فردی که مالک مکان، مرکز، انبار سرپوشیده یا رو باز و یا سرپوشیده بدون دیوار است، افزود: تمامی این افراد باید کالاهای خود را که با اولویت کالاهای ۲۵ گانه‌ خریداری شده و وارداتی به کشور با ارز چهار هزار و 200  تومانی را در سامانه جامع انبارها به ثبت برسانند.

وی با بیان اینکه کارکنان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کشور برای کسانی که انبار شناخته شده نداشته باشند بارنامه صادر نمی‌کنند، گفت: این امر بدین معناست که اگر کالایی وارد بندر امام (ره) می‌شود از همانجا باید فهمیده شود که این کالا به کجا حمل خواهد شد.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت گیلان، ساماندهی نبودن کدهای پستی برخی از انبارها در گذشته را یکی از مشکلات توزیع و ثبت مشخصات کالا دانست و گفت: تمامی انباردارانی که کدپستی آنها ساماندهی نشده باید به سامانه جامع انبارها مراجعه کنند و کدهای پستی خود را اصلاح کنند در غیر این صورت کالایی برایشان ثبت نمی‌شود.

خانزاده  تصریح کرد: مردم می توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف، نظیر قیمت نامتعارف کالا، مشاهده احتکار و یا انبارهای ثبت نشده در سامانه جامع نگهداری کالا می‌توانند با تلفن ۱۲۴ ستاد خبری سازمان صنعت، معدن و تجارت تماس بگیرند.

 102 هزار واحد صنفی دارای پروانه در گیلان فعال است.

 7296 /6030

 

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha