۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۵
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83424477
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستگاه‌ها در روستاها مدل‌های مختلف توسعه‌ای دارند

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: دستگاه‌های مختلف هر کدام مدل‌های مختلف توسعه‌ای در روستاها دارند لذا باید ابتدا این مشکل آسیب‌شناسی و سپس براساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های روستایی برای اشتغال برنامه‌ریزی شود.

محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در نشست شناسایی ظرفیت‌ها در زمینه توانمندسازی مناطق روستایی استان خراسان جنوبی بر لزوم تهیه سند و چشم‌انداز جامع برای توسعه روستایی تاکید کرد و گفت: تمامی دستگاه‌های اجرایی مرتبط با این موضوع، دارای برنامه هستند اما خروجی‌هایی که بتواند منجر به ایجاد اشتغال و تثبیت جمعیت در روستاها شود، مورد رضایت نیست.

وی تاکید کرد: باید اقداماتی که سال‌های گذشته به منظور توسعه روستایی انجام شده بازتعریف و بازنگری شود، همچنین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در ارتباط با دلایل تخلیه برخی روستاهای استان در سال‌های اخیر کار تحقیقاتی و علمی انجام دهد تا با توجه به وضع موجود بتوان ماندگاری مردم در روستاها را فراهم کرد.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی گفت: این موضوع باید به صورت علمی، پژوهشی و فنی مورد رصد و بررسی قرار گیرد که در این زمینه از توان دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه روستایی برای سرعت‌بخشی نیز استفاده شود.

وی ادامه داد: همچنین سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید از ظرفیت سند آمایشی استان که توسط دانشگاه بیرجند و با مدیریت همین سازمان انجام شده است، بهره‌مند شود.

وی یکی از مشکلات خراسان جنوبی را نداشتن بانک اطلاعاتی و آمار دقیق روستایی دانست و یادآور شد: با توجه به گذشت ۱۵ سال از استان شدن خراسان جنوبی اما هنوز مبنای دقیقی در حوزه آمار و اطلاعات وجود ندارد.

معتمدیان گفت: برای تدوین شناسنامه روستایی در مدت یک ماه با محوریت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی همه دستگاه‌های متولی توسعه روستایی مشارکت کنند تا این کار مهم و زیربنایی در استان به سرانجام برسد.

وی تصریح کرد: اینگونه جلسات باید استمرار داشته باشد و در قالب کارگروه توسعه روستایی با مدیریت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دستور کار قرار گیرد تا سند چشم‌انداز روستایی، تهیه شناسنامه روستایی و تقسیم کار به عنوان یک برنامه اجرایی دنبال شود.

استاندار خراسان جنوبی گفت: هدف از برگزاری این نشست، شناسایی ظرفیت‌های مناطق روستایی استان است که تحقق این مهم نیازمند هم‌افزایی و همکاری بین دستگاه‌های اجرایی مرتبط با خدمات‌رسانی و توسعه روستایی (۲۴ دستگاه) است.

وی با بیان اینکه برای ارایه خدمات در روستاها نباید تداخل دستگاهی ایجاد شود اظهار داشت: در خیلی از روستاها دستگاه‌های مختلف ورود پیدا کرده‌اند در حالی که برخی روستاها نیز فراموش شده و شاید ظرفیت‌ها دیده نشده است.

معتمدیان با بیان اینکه باید دنبال شناسایی شغل‌های جدید در مناطق روستایی باشیم افزود: یکی از اولویت‌ها، اجرای طرح‌های هادی روستایی به عنوان زیرساخت گردشگری است.

وی گفت: همانطور که گردشگری کشاورزی از چند سال پیش در استان آغاز شده است برای سایر حوزه‌ها نیز باید برنامه‌هایی گنجانده و گسترش یابد.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: طی ۱۰ سال در استان خراسان جنوبی یک هزار و ۷۰۰ روستا خالی از سکنه شده است.

وی یکی از ظرفیت‌های اشتغال را توسعه نهضت گلخانه‌ای ذکر کرد و گفت: باید این مهم که مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی نیز است در دستور کار استان قرار گیرد.

معتمدیان ادامه داد: با توجه به وضعیت کمبود منابع آبی اما سطح کشت‌های گلخانه‌ای استان بسیار پایین است به گونه‌ای که معاونان وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان از عملکرد موجود گلایه داشتند.

وی اظهار داشت: آمار و ارقام ارایه دادن دردی دوا نمی‌کند زیرا اکنون نیروی کار دانش‌آموخته در بخش کشاورزی موجود است همچین دولت در پرداخت تسهیلات برای توسعه گلخانه کمک می‌کند و بستر کاملا فراهم است.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha