۲۶ طرح اقتصادی در خوزستان تسهیلات ارزی دریافت کرده اند

اهواز- ایرنا- رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی از اختصاص بخش عمده ای از تسهیلات ارزی این صندوق به ۲۶ طرح اقتصادی استان خوزستان به ارزش ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار خبر داد.

به گزارش ایرنا مرتضی شهید زاده شامگاه یکشنبه در جلسه مشترک ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و شورای برنامه ریزی استان که در محل سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهارداشت: حمایت هایی که صندوق توسعه ملی انجام می دهد بر اساس برنامه ریزی های است که از سوی دستگاه ها و وزارتخانه ها صورت می گیرد.

وی ادامه داد: صندوق توسعه منابع خود را به طرح هایی اختصاص می دهد که درآمدهای آنها از طریق ارز تامین شده باشد تا بتوانند اقساط تعیین شده را بازپرداخت کنند.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به اینکه این منابع به اشخاص حقیقی و حقوقی اختصاص داده می شود که دارای سابقه توسعه اقتصادی باشند، افزد: طرح هایی که مشمول دریافت منابع صندوق می شوند علاوه بر اینکه باید دارای استاندارد های بین المللی باشند نیاز است که صادرات محور نیز باشند.

اختصاص تسهیلات تکمیلی به طرح های اقتصادی

شهیدزاده همچنین به نوسانات ارزی در کشور اشاره کرد و گفت: بر همین اساس از بانک خواسته شده به طرح هایی که از منابع استفاده کرده اند اما به دلیل مشکلات به وجود آمده تکمیل نشده اند تا سقف ۴۰ درصد تسهیلات تکمیلی ارائه کنند.

وی یکی از مهمترین رسالت های این صندوق را تبدیل منابع به ثروت های اثرگذار و ماندگار در کشور عنوان کرد و افزود: این منابع وقتی که در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد می تواند زمینه ساز توسعه در زمینه های مختلف کشور باشد.

رتبه ۳۰ خوزستان در نسبت سپرده های بانکی به تسهیلات

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان همچنین در بخش دیگری از این نشست به موضوع ارائه تسهیلات اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: در زمینه تسهیلات اشتغالزایی برای استان خوزستان تا کنون ۳۲ درصد از مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال استان اختصاص پیدا کرده است.

نوراله حسن زاده ادامه داد: خوزستان رتبه ۳۰ در نسبت سپرده های بانکی به تسهیلات را دارد که این شرایط به هیچ وجه مناسب نیست.

وی افزود: نرخ بالای تسهیلات از جمله مشکلات فعالان اقتصادی در استان خوزستان است و در این روند می توان گفت بانک ها نیز همکاری های لازم را در اختصاص منابع انجام نمی دهند.

این مقام مسئول در استانداری خوزستان با بیان اینکه از ۳۹۰ طرح اشتغال فراگیر در استان تنها ۱۷۱ طرح موفق به دریافت منابع شدند، اضافه کرد: با توجه به وضعیت منابع و سپرده ها در استان خوزستان لازم است که بانک های خصوصی نیز در ارائه تسهیلات اشتغالزایی با دیگر بانک ها همراه شوند تا روند رو به رشدی در اختصاص منابع مورد نیاز را شاهد باشیم.

سرانه ۳۴ میلیون ریالی بانک های خوزستان در پرداخت تسهیلات

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان نیز در بخش دیگری از این نشست به سرانه ۳۴ میلیون ریالی استان در ارائه تسهیلات اشاره کرد و گفت: در این زمینه خوزستان جایگاه ۲۷ کشور را به خود اختصاص داده است.

امید حاجتی همچنین سرانه تولید ناخالص داخلی (بدون نفت) استان را ۱۲۷ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: باید مولفه پرداخت تسهیلات بانکی در استان ارتقا پیدا کند.

وی گفت: بر اساس تحقیقاتی که مرکز پژوهش های مجلس انجام داده  رتبه استان در این زمینه به هیچ وجه مناسب نیست و این بخاطر عملکرد ضعیف بانک ها است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان به نبود ابزار لازم برای هدایت بانک ها به سمت توسعه استان اشاره کرد و گفت:

حاجتی با بیان اینکه فضای مناسبی در بحث اعطای تسهیلات در خوزستان نداریم، عنوان کرد: در خوزستان ابزار خاصی برای مدیریت سیستم بانکی به منظور کمک به حل مشکلات استان و حرکت در مسیر توسعه را در اختیار نداریم.

وی به ارائه پیشنهاد ایجاد صندوق توسعه منطقه ای پرداخت و گفت: با راه اندازی این صندوق منابعی که از صندوق توسعه ملی اختصاص می باید را مدیریت خواهیم کرد.

۹۹۳۱/۶۰۶۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha