۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۵
کد خبرنگار: 1932
کد خبر: 83425815
T T
۰ نفر

واکاوی فضای مجازی،

ابراهیم در اسارت

۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۵
کد خبر: 83425815
ابراهیم در اسارت

تهران- ایرنا- وخامت حال شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر جنبش اسلامی نیجریه در حصر خانگی، باعث شد تا کاربران شبکه اجتماعی توئیتر، با ایجاد یک طوفان توئیتری نسبت به تداوم حصر وی اعتراض کنند.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،‌ کاربران شبکه اجتماعی توییتر در ۲۴ ساعت گذشته مسایلی چون وضعیت جسمانی وخیم «شیخ ابراهیم زکزاکی»، ملاقات «مجتبی ذوالنور» رییس کمیسیون امنیت ملی و سفیر انگلیس و برگزاری دادگاه متهمان فساد ارزی  را مورد توجه قرار دادند.

فریادی برای آزادی شیخ مجاهد

کاربران شبکه‌های اجتماعی توئیتر با برپا کردن طوفان در شبکه‌های اجتماعی، به تداوم حصر شیخ «ابراهیم زکزاکی» اعتراض کردند و خواستار آزادی وی شدند. این کاربران از هشتگ‌هایی همچون «#زکزاکی»، «freezakzaky#»، «freezakzakyfortreatment#»، «#شیخ_زکزاکی»، «#زکزاکی_آزمون_انسانیت» استفاده کردند.

بسیاری از این کاربران از بی‌توجهی رسانه‌های غربی و معیارهای دوگانه حقوق بشری کشورهای غربی به شدت انتقاد کردند. کاربری نوشت: «توجه بسیار ناچیز رسانه‌ها به شیخ زکزاکی معیار امروز جهان در زمینه "اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید" است. بیش از پیش عیان شد که افسار رسانه‌های مدعی استقلال و آزاداندیشیِ بدون مرز جهان، در دستان استعمارگران آزادی هست، نه آزادگان ضد استعمار.»

کاربری نیز نوشت: «نزدیک دو هفته است که جمعی از مسلمانان مقیم لندن در کنار سفارت نیجریه در اعتراض به ادامه زندان شیخ زکزاکی خواستار آزادی او هستند. همین؛ گفتم بدانید چون هیچ رسانه‌ای این حرکت‌ها را پوشش نمی‌دهد.»

کاربر دیگری نیز نوشت: «شیخ زکزاکی سند مجسم حقوق بشر آمریکایی است در عصر مدّعی فرهنگ و تمدن».

یکی از اساتید دانشگاه نیز آورد: «تاریخ شیعه هماره به خود بالیده است از وجود بیدارگران مجاهدی چون شیخ زکزاکی که بر خطّ سرخ شهادت، استوار و پایدار گام برداشته‌اند! و ننگ بی‌امان بر مدّعیان دروغین حقوق بشردوستانه که تنها بر مطامع سیاسی خود جامه‌ی حقوق بشری می‌پوشانند!»

فتاوی شیخ زکزاکی نیز از دیگر موضوعات مورد توجه کاربران بود. بطور مثال کاربران به فتوای شیخ زکزاکی درباره «قمه زنی» اشاره کردند. کاربری در همین ارتباط نوشت: «زکزاکی به شیعیانش دستور داد به جای قمه زنی خون خود را به رایگان اهدا کنند تا خون شیعه در رگهای همه جاری شود با یک تیر دونشان زد اول اینکه تصور جهانیان از شیعه را دگرگون کرد ودوم اینکه مذهب شیعه را گسترش داد»

مظلومیت شیعیان در طول تاریخ نیز موضوع دیگری بود که بسیاری از کاربران به آن توجه کردند. کاربری نوشت: «ای وای بر اسیری کز یاد رفته باشد». کاربر دیگری نیز چنین نوشت: «جرمش چیست؟ روشن کردن دل میلیونها انسان در مقابل ظلم».

کاربری نیز با تلمیحی تاریخی، چنین آورد: «جرم شیخ زکزاکی چه بوده است که چند سال است با گلوله در تن در زندان هارون الرشید زمان است، دلیل سکوت اهل کوفه چیه؟!»

در توئیتی می‌خوانیم: «اگر شیخ زکزاکی را تنها بگذاری و حمایتشان نکنی، به احتمال زیاد زمان صدر اسلام هم در مقابل شکنجه مسلمانان ساکت می‌ماندی». کاربر دیگری نیز به ظهور امام زمان (عج) اشاره کرد و نوشت :«اگر نسبت به شیخ زکزاکی‌ها بی تفاوت بودیم، مدعی منتظر بودن نباشیم.»

کاربرانی نیز از بی‌ثمر بودن این اقدامات علیه شیعیان سخن به میان آوردند. کاربری توئیت کرد: «فرضاً یک نفر را زندانی و شکنجه کردید. با تفکر شیعه چه می‌کنید؟ همه ما زکزاکی هستیم»

کاربری نیز چنین نوشت: «اسلام مرز ندارد. آسیا باشد یا آفریقا ایران باشد یا نیجریه شیخ زکزاکی را دربند کنید با تفکرش چه می‌کنید؟ او شاگرد خمینی است.»

در توئیت دیگری نیز می‌خوانیم: «بیداری سرکوب شدنی نیست. شیخ زکزاکی همچون ستاره ای در ظلمت شب، راه را بر پویندگان راه حقیقت روشنایی بخشید.»

مقایسه سرنوشت «شیخ نمر» روحانی شیعه عربستانی که به دست دولت سعودی به شهادت رسید و شیخ زکزاکی نیز از دیگر موضوعات مورد توجه کاربران بود. کاربری آورد: آقایان مسوول نگذارید اتفاقی که ناعادلانه و بیشرمانه رقم زدند و منجر به شهادت شیخ باقر النمر شد. برای شیخ زکزاکی تکرار شود.

دیدار جنجالی نماینده و سفیر

ملاقات «مجتبی ذوالنور» نماینده مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون امنیت ملی و سفیر انگلیس و تصویر منتشر شده از این جلسه، موضوعی است که در ۲۴ ساعت گذشته، کاربران شبکه اجتماعی توئیتر با هشتگ‌های «#ذوالنور» و «#سفیر_انگلیس» به بحث درباره آن پرداختند. در حالی که کاربران از ملاقات رییس کمیسیون امنیت ملی و لبخند وی در تصاویر منتشر شده، انتقاد داشتند، حجت الاسلام ذوالنور، در توئیتی به انتقادات پاسخ داد و نوشت: «در دیدار با سفیر انگلیس با استدلال و منطق ثابت کردم توقیف کشتی آن‌ها توسط ایران قانونی و توقیف کشتی ایران توسط آنها غیرقانونی بود. وقتی مراوده می‌کنید، می‌خندید؛ دلیلی ندارد که اخم کنید، ضمن اینکه انگلیس جزو کشورهای قطع رابطه شده با ایران نیست و دلیلی نداشت که با حالت قهر برخورد کنم». «حسام الدین آشنا» مشاور رسانه‌ای دولت اما در توئیتی کنایه آمیز ضمن اشاره به همین اظهارات، نوشت: «درس اول».

تصویری که از ملاقات رییس کمیسیون امنیت ملی و سفیر انگلیس در صفحه شخصی این نماینده منتشر شد.

انتقاد از «استانداردهای دوگانه» از جمله موضوعاتی بود که بسیاری از مخاطبان به آن اشاره کردند. کاربری ضمن اشاره به توئیت این نماینده اصولگرا گلایه کرد و نوشت: «کلا بحث این است که اگر فرضا یکی از دولت کنونی عینا برخورد شما را می‌کرد و عینا مانند شما "با استدلال و منطق" با سفیر انگلیس بحث می‌کرد، موضع شما چه یا چه‌ها می‌بود؟»

کاربر دیگری نیز با اشاره به همین مطلب نوشت: «خنده مهم نیست، این که چه کسی با چه کسی بخندد مهم است .ذوالنوری باشد با سفیر انگلیس، اشکالی ندارد، اگر اصلاح طلب این کار را بکند به هزار اتهام می‌نوازندش. امان از این استانداردهای دوگانه!!»

در توئیت دیگری می‌خوانیم: «آقای ذوالنور مشکل ملاقات شما نیست. مشکل معیارهای دوگانه شما است. مشکل آنجا است که شما و همراهانتان افرادی را به خاطر یک مصاحبه با بی‌بی‌سی از هستی ساقط می‌کنید اما خودتان انگلیسی‌ها را تنگ در آغوش می‌گیرید. مشکل آدرس غلطی است که می‌دهید!»

کاربری نیز در توئیتی کنایه آمیز آورد: «هر وقت کسی با سفیر انگلیس یا مقام خارجی گفت‌وگو می‌کرد؛ به ندرت پیش می‌آمد که از سوی آقای ذوالنور متهم به جاسوسی نشود. خبر منتشر شد که ذوالنور با سفیر انگلیس دیدار کرده است. خدای ناکرده، نکند که آقای ذوالنور خودشان را هم متهم به جاسوسی کنند؟ چون بعید نیست».

کاربری نیز یادآوری کرد: «عجب! جناب ذوالنور مگر شما جزء آن دسته از دلواپسانی نبودید که «محمد جواد ظریف» را متهم به دیپلماسی ناکارآمد خنده می‌کردید؟چه شده که خودتان هم وارد گود دیپلماسی خنده شده‌اید؟ برای ظریف بد است برای شما خوب؟آن هم انگلیس؟»

نحوه برخورد رییس کمیسیون امنیت ملی با سفیر انگلیس نیز موضوع دیگری برای انتقاد کاربران به وی بود. کاربری در همین ارتباط آورد: «آقای ذوالنور امام در دیدار وزیر خارجه شوری چطور برخورد کرد؟ دست هم نداد. اصلا هم نخندید. بدتر از همه توجیه شما است. بیاد داشته باشید مواضع سابقتان را.»

در طرف دیگر اما برخی کاربران از این نماینده مجلس و اقدامات او دفاع کردند. کاربری نوشت: «ذوالنور بنا به مسئولیتی که داشته با سفیر انگلیس دیدار کرده است. اگر در این دیدار ذوالنور قدرت و صلابت ایران را به سفیر گوشزد کرده و به یادآوری کرده که به دولتش بگوید که با دم شیر بازی نکند، اتفاق بسیار مبارکی است.»

کاربر دیگری نیز از نفس دیدار دفاع کرد و در توئیت خود آورد: چرا انقدر همه چیز را از دید جایگاه وطرف سیاسی می‌بینیم. من به شخصه بسیار خرسندم از دیدار ذوالنور با سفیر انگلیس. تعامل به نظر من در شرایط فعلی درست ترین کار است .به خصوص وقتی ایشان جایگاه سیاسی رییس کمیسیون امنیت ملی را دارند.

کاربر دیگری نیز نوشت: «جناب ذوالنور! پس اینک که به یمن دستیابی به یک مسئولیت ملی به منطق قرآنی «أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ» پی‌برده‌اید و فلسفه لبخندهای دیپلماتیک ظریف را درک کرده‌اید، این رویه را تمام و کمال در روابط خود با موافقان و مخالفان سیاسی به کار بگیرید تا رستگارشوید!»

واکنش‌ها به برگزاری دادگاه متهمان ارزی

برگزاری دادگاه متهمان ارزی و حضور «احمد عراقچی» معاون سابق بانک مرکزی در این دادگاه در جایگاه متهم، موضوعی بود که مورد توجه کاربران قرار گرفت و آنان با هشتگ‌های «#عراقچی» و «#بانک_مرکزی» به بحث در این ارتباط پرداختند.

برخی کاربران به ساختار غلط موجود در نظام بانکی کشور اشاره کرده و مدعی شدند تا زمان وجود برخی مشکلات ساختاری، چنین محاکماتی بی‌فایده خواهد بود. کاربری نوشت: جلسه محاکمه احمد عراقچی برگزار شد. این اقدام کار خوبی است. اما تا زمانی که ساختار غلط اداری در کشور هست و می شود قانون را دور زد، نباید توقع داشت دیگر با امثالی این افراد روبه‌رو ‌نشویم.»

کاربری نیز ضمن اشاره به تحریم‌ها نوشت: اولین جلسه دادگاه احمد عراقچی برای بحران ارزی سال ۹۷ برگزار شد. باید قبول کرد که تحریم بیرونی اثر نمی‌گذارد؛ وقتی مدیران ارشد اقتصادی ما، کمیت‌شان نلنگد!»

عدم پخش تصاویر واضح از این دادگاه توسط صدا و سیما نیز از دیگر موضوعات مورد انتقاد کاربران بود. کاربری با اشاره به گزارش صدا و سیما، نوشت: «این گزارش صداوسیما است از دادگاه بانک مرکزی، متهم را فقط از پشت نشان می‌دهد! چرا؟ چه تفاوتی دارد؟ چطور اسمش را می‌برید و عکسش را نه؟!»

کاربر دیگری نیز به پخش همین تصاویر اشاره کرده و نوشت: چرا تصویر احمد عراقچی را تلویزیون نشان نداد؟ چرا تن احمد عراقچی لباس مجرمین نیست؟

گلایه از تاخیر در برگزاری دادگاه نیز از جمله مواردی بود که کاربران به آن انتقاد داشتند. برای مثال، کاربری نوشت: پارسال گوشت را در بازار آزاد فروختند. امسال متهم را بازداشت کردند. پارسال بحران ارزی اتفاق افتاد؛ اما امسال تازه دادگاه برگزار شده است..

انتصاب متهم این پرونده به عنوان معاون بانک مرکزی نیز از دیگر موضوعاتی بود که کاربران به آن اشاره کردند و معتقد بودند که انتصاب فردی بدون تجارب مربوط در یک حوزه کاری، می‌تواند منجر به بروز چنین مشکلاتی گردد. کاربری در همین ارتباط آورد: محاکمه جای خود، نباید روشن شود اینها با کدام معیار و مقرراتی به این درجات رسیده‌اند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha