به گزارش پایگاه اینترنتی انگجت، کاوشکر پارکر که متعلق به سازمان فضایی آمریکا (ناسا) است در ماههای گذشته از هر فضاپیمای دیگری به خورشید نزدیکتر شد، آن هم نه یک بار، بلکه دو بار به سمت خورشید شیرجه زد. این کاوشکر به زودی اول سپتامبر (۱۰ شهریور) برای سومین بار به دیدار خورشید خواهد رفت.
این کاوشگر اطلاعات زیادی جمعآوری کرده تا بتوانیم شناخت بیشتری از خورشید به دست آوریم. گروه مأموریت پارکر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی «جانز هاپکینز» در مریلند به تازگی ۲۲ گیگابایت دادههای علمی جمعآوری شده طی این دو ملاقات را دریافت کرده است. این میزان انتقال اطلاعات، ۵۰ درصد بیشتر از چیزی است که انتظار میرفت تاکنون دریافت شود.
محققان پروژه پارکر که در زمین مستقر هستند بلافاصله پس از پرتاب این کاوشگر متوجه شدند که پارکر میتواند میزان بالاتری اطلاعات ارسال کند؛ در حقیقت آنها با آموزش کاوشگر به ارسال دادههای بیشتر، اطلاعات بیشتری از دومین ملاقات پارکر با خورشید در ماه آوریل به دست آوردند.
در آن رویداد، هر چهار مجموعه ابزار علمی پارکر مشغول جمعآوری اطلاعات بودند به همین دلیل محققان گروه مأموریت انتظار دارد ۲۵ گیگابایت دیگر از دادههای علمی را بین ۲۴ ژوئیه و ۱۵ اوت دریافت کند.
محققان گروه ماموریت دادههای دو ملاقات اول را طی امسال برای مردم منتشر میکنند اما پیش از این اتفاق، پارکر سومین پرواز خود را به سمت خورشید انجام خواهد داد؛ این پرواز از تاریخ ۲۷ اوت آغاز میشود و در اول سپتامبر به نزدیکترین فاصله ممکن با خورشید میرسد.
محققان گروه ماموریت امیدوارند که طی چند سال عملیات این کاوشگر، بتوانند اطلاعات لازم را برای کشف برخی از بزرگترین اسرار خورشید از جمله اینکه چرا تاج خورشیدی بسیار گرمتر از سطح مرئی آن است، جمع کند.
کاوشگر خورشیدی پارکر سریعترین ساخته دست بشر است و تنها کاوشگری است که در طول تاریخ توانسته به خورشید نزدیک شود. قرار است این کاوشگر ۷ ملاقات با خورشید داشته باشد که تاکنون دو ملاقات را سپری کرده و در حال آمادگی برای سومین دیدار است.
نظر شما