به گزارش روز دوشنبه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به مناسبت هفته ازدواج یادداشتی را به رشته تحریر درآورده است که متن این یادداشت به شرح زیر است:
امروزه جامعه اسلامی بدون بهرهمندی از نهاد مقدس خانواده، سرزندگی و نشاط لازم را نخواهد داشت و هر نوع پیشرفت در سایه این نهاد گرانسنگ محقق خواهد شد.بی تردید ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج آسان و بههنگام سرلوحه فعالیتهای نهاد نمایندگی مقام مظم رهبری در دانشگاهها است.
در عصر کنونی جامعه جهانی که «هویت» گمشده حقیقی انسانهای سراسر عالم است، اسلام ناب، نهاد مقدس خانواده را بهعنوان اصلیترین پایگاه و عامل هویتساز معرفی نموده است. رشد، تربیت، بالندگی و شکوفایی همه استعدادهای شگرف بشر از زوجیت مرد و زنی شکل میگیرد که قلب و جان و جسم و روح خویش را با هم درمسیر تعالی و زندگی مشترک متعهدانه قرار میدهند. آرامش، عشق، عفت، حیا، وفاداری، مهرورزی، غیرت، امنیت، قناعت، همراهی و همدلی، حمایت و تربیت فرزندان، همه و همه برکات ارزشمندی است که تنها در ازدواجهای آگاهانه، متعهدانه و توام با مهر و محبت یافت میشود.
لذا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خود را مسئول و موظف میداند در راستای اجرایی نمودن منویات و تأکیدات مقام عظمای ولایت مبنی بر ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج آسان و بههنگام برای جوانان دانشگاهی تلاش خویش را مضاعف نماید.
اول ذیحجه یادآور رخدادی شیرین و سرنوشتساز در صدر اسلام است. پیوندی خجسته که در آن بهترین زنان عالم و نور چشم پیامبر(ص)، حضرت صدیقه طاهره(س) به ازدواج پاکترین مردان، سید و مولای مؤمنان، حضرت علی(ع) درآمد. پیوند مبارکی که سرچشمه خیرات فراوان و خاستگاه ستارگان فروزان امامت و هدایت شد و نمونهای درخشان برای سبک زندگی مؤمنانه را به تمامی بشریت ارائه داد که الگوی زندگی جوان مؤمن انقلابی را نیز به خوبی روشن میسازد. چه نیکو و شایسته این روز را در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام «روز ازدواج» نامیدهاند. میثاقی پرفروغ و مقدس که یکی از زیباترین نشانههای خالق هستی و پدید آورنده زیباییها است.
تأکید بر «ازدواج» در آموزههای قرآن و عترت، این امر را بهعنوان یک فریضه عبادی و اجتماعی و یک مطالبه مهم تا آنجا بالابرده که با وجود تأکید ادیان آسمانی بر امر ازدواج، پیامبراعظم(ص) ازدواج را سنت اختصاصی خویش قلمداد نمودهاند. براین اساس یکی از وظایف ارکان نظام جمهوری اسلامی، بهویژه مسئولان ارزشی و انقلابی دانشگاهها این است که با همتی مضاعف، به دستور قرآنی «و انکحوا ایامی» گوش جان داده و با همتی مضاعف موجبات گسترش فرهنگ ازدواج را در میان دانشجویان و دانشگاهیان عزیز بیش از بیش فرآهم آورند.
ازدواجی «بههنگام» که نشاط و امید جوانی را سرمایه زندگی مشترک دختران و پسران مومن و انقلابی قرار دهد. ازدواجی که آراسته به زیور سادگی و توأم با آگاهی و فهم عمیق از امر خطیر ازدواج و مسئولیتهای زوجین است. چه نیکوست جوانان انقلابی و فرهیخته نیز با اعتماد به وعده حمایت الهیِ «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله» برای تشکیل خانواده گام بردارند.
ازدواجی که در کنار تحصیل علم، آرامش روان و پایبندی به ارزشهای انقلاب و خدمت به میهن اسلامی را توأمان دارد. بدون شک ازدواجی با این شاخصهها «میثاقی غلیط» است که دوام و پایداری مثال زدنی را به دنبال دارد و زمینه را برای پرورش فرزندانی که توان زمینهسازی انقلاب مهدوی و شایستگی سربازی آن حضرت را دارند، فراهم میکند.
نظر شما