خلیل آقایی روز دوشنبه در حاشیه سومین جشنواره روز ملی جنگلبان و تقدیر از جنگلبانان نمونه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در کشور برای هر ۴۰ هزار هکتار یک نیرو داریم که بسیار کم است در عین حال افزود: در مناطقی همچون مناطق هیرکانی برای هر هزار هکتار یک نفر نیروی حفاظتی وجود دارد.
وی تصریح کرد: تلاش شده در سال جاری ۵۴۴ جذب شوند اما با این پروسه زمانی کم امکان جبران کمبود نیرو وجود ندارد و حفاظت عرصه باید به مرم واگذار شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور تاکید کرد: باید برای حفاطت از جنگل ها و منابع طبیعی به سمت محلی کردن حفاظت و اقتصاد مقاومتی حرکت کرد و از نیروی عظیم مردمی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: اگر فرهنگ حفظ و نگهداری منابع طبیعی وجود داشته باشد سرعت عملکرد در این زمینه بالا می رود.
آقایی با یبان اینکه، رهبر معظم انقلاب هیچگاه حمایت های معنوی و مادی خویش را از منابع طبیعی کشور دریغ نکرده اند خاطرنشان کرد: موفقیت های خوبی در سال های گذشته کسب شد اما در مقابل عظمت منابع طبیعی و نیاز های مردم کار اندکی بوده است.
وی تصریح کرد:در سال گذشته ۷۰۰ میلیارد تومان در عرصه منابل طبیعی در قالب ۳۵۰ حوزه و ۶ هزار قطعه طرح انجام شده است و در سال ۱۳۹۸ نیز برنامه ریزی شده تا بیش از هزار هکتار طرح آبخیزداری در ۱۰ هزار نقطه اجرایی و ۶۵۰ حوزه آبخیز اجرایی شود که در ۹۰ درصد شهرستان ها در حال اجرا و در هفته دولت افتتاح می شود.
آقایی عنوان کرد: طبق بند ب ماده ۲۹ محلی کردن اقتصاد مقاومتی در عرصه های منابع طبیعی الزامی است که در سال جاری به عنوان پروژه اساسی با همکاری مردم در روستاها در حال اجرا است.
رئیس سازمان جنگل ها اظهار کرد: حفاظت از جنگل ها را به شرکت های طرف قرارداد سپرده ایم تا پاسخگوی قطع درخت و قاچاق چوب باشند. همچنین طرح جایگزین جنگل ها که تا پایان سال ۱۳۹۸ به قوه مقننه و دولت ارائه می شود وطرح جایگزین طرح تنفس اجرایی خواهد شد.
وی همچنین اظهارکرد: طرح های مرتع داری در سال جدید توسعه یافته و ۲۰۰ هزار هکتار در سال جاری بذرکاری، کپه کاری و احیا می شود. همچنین در سال جاری بالای ۱۰ میلیون هکتار جنگل کاداس می شود و میزان کاداس از ۵۰ میلیون هکتار افزایش پیدا می کند.
آقایی همچنین گفت: خشکیدگی بلوط زاگرس به دلیل عدم رطوبت بوده و بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای حفظ دخیره رطوبت و ذخیره گاه های زاگرسی هزینه می شود.
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری با بیان اینکه، حفاظت از عرصه های جنگلی ۴ استان هیرکانی و ۱۱ استان زاگرسی در سال جاری با قدرت بیشتری پیگیری می شود، تاکید کرد: در سال جدید کل جنگل هیرکانی با ۲ میلیون و ۷۳ هزار هکتار به طور کامل حفاظت می شود و عرصه به قاچاقچیان به طور کامل تنگ خواهد شد.
نظر شما