تصمیم نهایی را به خانواده ام می سپارم

تهران- ایرنا- برادر میترا استاد در خصوص مذاکراتی که در روزهای اخیر با وکلای نجفی داشته گفت: من کماکان نظرم بر قصاص است مگر اینکه اتفاقی بیفتد و کمی وضعیت روحی‌ام آرامتر شود و بتوانم به این موضوع فکر کنم. البته احساس می کنم که اگر با قصاص جان کسی را بگیرم من هم قاتل هستم.

گروه اطلاع رسانی ایرنا در راستای ایفای رسالت آگاهی بخشی به انعکاس برجسته ترین گزارش های روزنامه های مختلف با عناوینی چون تصمیم نهایی را به خانواده ام می سپارم، ناموفق، اما ثابت‌قدم، مخالفت با موتورسواری زنان مبنای حقوقی ندارد، کمیسیون املاکی‌ها متری می‌شود؟، سمفونی رفتگان!، از اصول اصلاح‌طلبی خارج نشده‌ام، تنظیم بازار با سامانه پیامکی، تحریم ظریف در صداوسیما و پیشنهاد خاتمی یک فرصت است پرداخته است در ادامه به بازتاب گزیده ای از این مطالب می پردازیم

تصمیم نهایی را به خانواده ام می سپارم

روزنامه ایران درگزارشی با عنوان تصمیم نهایی را به خانواده ام می سپارم آورده است: محمدعلی نجفی به جرم قتل همسرش میترا استاد، وکیل متهم از روند مثبت مذاکرات برای جلب رضایت اولیای دم خبر داد. حمیدرضا گودرزی اظهار داشت با خانواده مقتول دیدار داشته و برای جلب رضایت آنها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهند کرد. برای اطلاع از جزئیات این مذاکره و تأیید آن خبرنگار حوادث «ایران»، با مسعود استاد، برادر مقتول گفت‌وگویی انجام داد که در ادامه می‌خوانید:

در چند روز گذشته خبر مذاکره شما و خانواده تان به‌عنوان اولیای دم و وکلای محمدعلی نجفی مطرح شده است. آیا شما انجام مذاکرات را تأیید می‌کنید؟

بله. ما تاکنون اجازه ملاقات حضوری به وکلای آقای نجفی نداده بودیم و صحبت‌های ما تلفنی بود. اما برای نخستین بار اواخر هفته گذشته بود که در خانه ما جلسه‌ای با حضور وکلای آقای نجفی، خانواده‌اش و دو نفر از دوستان ایشان برگزار شد. البته این را هم بگویم که در مراسم خواهرم که در مسجد برگزار شده بود، خانواده آقای نجفی هم حضور داشتند.

چه صحبت‌هایی در این نشست مطرح شد؟

بیشتر درباره بخشش و گرفتن رضایت از ما بود و اینکه لذت بخشش بیشتر از انتقام است. همین طور درباره اینکه اصرار داشتند به ما بقبولانند که آقای نجفی قصد قتل نداشتند و این یک اتفاق بوده است.

شایعاتی در خصوص شرایط بخشش و دریافت دیه از سوی شما وجود دارد. آیا بواقع شما برای بخشش درخواست مبالغ میلیاردی کرده‌اید؟

به هیچ عنوان در جلسه ما صحبتی از پول به میان نیامد.

نتیجه این مذاکره چه بود؟

من کماکان نظرم بر قصاص است مگر اینکه اتفاقی بیفتد و کمی وضعیت روحی‌ام آرامتر شود و بتوانم به این موضوع فکر کنم. البته احساس می کنم  که اگر با قصاص جان کسی را بگیرم من هم قاتل هستم.

زمانی که آرام شدید چه شرطی برای بخشش خواهید داشت؟

هنوز در این مورد فکری نکرده‌ام و در صورت رسیدن به آن شرایط تعیین تکلیف را به عهده پدرو مادرم و مهیار می‌گذارم. البته حرف‌های زیادی در رابطه با پول گفته‌اند. ولی آنچه می‌دانم این است که هر تصمیمی بگیرم فقط به رضای خدا فکر می‌کنم. از دوستان هم می‌خواهم اجازه دهند که خانواده مرحومه با آرامش تصمیم بگیرند و از دخالت پرهیز کنند. ‌

ناموفق، اما ثابت‌قدم

روزنامه توسعه ایرانی در گزارشی با عنوان ناموفق، اما ثابت‌قدم آورده است: هفته گذشته خبر ورود گشت‌های ارشاد به مترو پخش شد و اینطور که گفته می‌شود فعالیت این گشت‌ها در ایستگاه‌های مترو شروع‌ شده است. چند روز پیش بود که محسن محمدیان، مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شرکت بهره‌برداری قطار شهری تهران، به‌طور رسمی از استقرار  مأموران گشت ارشاد در ایستگاه‌ها و حتی واگن‌های مترو خبر داد.

طی چند روز گذشته خبرهایی از قول مدیران این شرکت در خصوص فعال شدن گشت ارشاد و فعالیت پلیس بانوان در موضوع بدحجابی در ایستگاه‌های مترو منتشر و پس‌ازآن گزارش‌ شد که از چند روز پیش مأموران زن نیروی انتظامی در ایستگاه‌های مترو به زنانی که حجاب اسلامی را رعایت نکنند، تذکر می‌دهند. آغاز نصب بنرهای ارشادی در ایستگاه‌های مترو سومین مرحله از اقداماتی است که مدیران شرکت بهره‌برداری راه‌آهن شهری تهران و حومه  وابسته به شهرداری تهران برای رعایت حجاب در مترو در پیش‌گرفته‌اند.

به نظر می‌آید طرح‌های مبارزه با بدحجابی تمامی ندارد. پیش‌تر هم برخورد با بدحجابان در فرودگاه، هواپیما، داخل خودرو و کافه‌ها از سوی مسئولان انتظامی کشور اعلام‌ شده بود. برپایی دادسرای ارشاد از سوی قوه قضائیه هم جزو اقدامات اخیر مسئولان در زمینه حجاب است.  

در گزارشی که در سال ۹۴ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی منتشر کرد گشت ارشاد را طرحی ناموفق دانست که باعث ایجاد دورویی و نفاق در جامعه می‌شود و علت اصلی این عدم توفیق را نیز در فقدان مطالبه و خواست عمومی دانست

مخالفت با موتورسواری زنان مبنای حقوقی ندارد

روزنامه اعتماد درگزارشی با عنوان مخالفت با موتورسواری زنان مبنای حقوقی ندارد آورد: یکشنبه سیزدهم مرداد تصویر رای یکی از شعب دیوان عدالت اداری مبنی بر موافقت با صدور گواهینامه رانندگی برای زنان خبرساز شد. در این رای تصریح شده که رانندگی موتوسیکلت قائم به جنس نیست و از همین رو پلیس را موظف کرده برای شاکی گواهینامه صادر کند. صدور این رای با موجی از خشنودی کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بود. شماری از چهره‌های سیاسی از جمله برخی نمایندگان مجلس هم از این رای استقبال کردند. با این حال پلیس از در مخالفت با رای صادره درآمد و اعلام کرد که به این رای اعتراض کرده است. برای بررسی جنبه‌های حقوقی رای صادر شده و واکاوی دلایل مخالفت پلیس با امیر حسین‌آبادی، حقوقدان و استاد دانشگاه گفت‌وگو کرده‌ایم. او در این گفت‌وگو به صراحت از رای صادر در شعبه دیوان عدالت اداری استقبال کرده است.

حسین‌آبادی در این باره گفت: رایی که از سوی شعبه دیوان عدالت اداری صادر شده، از نظر حقوقی پایه‌اش محکم است و ایرادی بر آن وارد نیست. از نظر اجتماعی و از نظر حقوق عمومی هم کاملا منطبق بر قانون اساسی و حقوق شهروندی است. هر جایی که در قانون ممنوعیتی ذکر نشده باشد اصل بر مباح بودن است. از همین‌رو این رای قابل دفاع و مستدل است. در این میان یک مساله به نیروی انتظامی برمی‌گردد که به قانون تخلفات رانندگی استناد کرده است. برداشت راهنمایی و رانندگی از تبصره ۲۰ قانون به نظر من منطبق بر اصول حقوقی نیست. کلمه مردان همان‌طور که در رای آمده نفی زنان را نمی‌کند.

کمیسیون املاکی‌ها متری می‌شود؟

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی با عنوان کمیسیون املاکی‌ها متری می‌شود؟ می نویسد: مجلس در حال بررسی طرحی است که بر اساس آن دریافت کمیسیون مشاوران املاک متری می‌شود. یعنی متراژ ملک مورد اجاره یا فروش هر چه بالاتر برود کمیسیون املاکی‌ها بالاتر رفته و یا با پایین بودن متراژ این کمیسیون نیز کاهش خواهد یافت. این اقدام برای جلوگیری از سودجویی برخی افراد است که برای کسب کمیسیون بیشتر اقدام به فروش منازل مسکونی بالاتر از عرف بازار می‌کنند که این اقدام آنها، در افزایش قیمت خرید و فروش واحدهای مسکونی و همچنین اجاره بها تاثیر مستقیم داشته است.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی، معاملات مسکن حدود ۶۰درصد کاهش یافته که این نشان دهنده آن است که خریداران عملا از خرید مسکن در این شرایط منصرف شده‌اند و این مسئله برای مشاوران املاک زیان است چراکه کاهش معاملات باعث کاهش درآمد بنگاهی‌ها هم می‌شود. در این حال این پرسش مطرح می‌شود که با متراژی کردن طرح اجاره وفروش مسکن جلو سودجویی‌ها گرفته می‌شود؟ آیا این مساله به نفع مشاوران املاک از یک سوی و مردم به عنوان موجر و مستاجر یا خریدار و فروشنده است؟

محمدرضا رضایی کوچی، عضو کمیسیون عمران مجلس در این زمینه گفت: این کمیسیون در حال بررسی تغییر نحوه دریافت کمیسیون مشاوران املاک از ثمن معامله به متراژ مسکن است. از حدود دو سال پیش بازار خرید و فروش و اجازه مسکن در کشور بخصوص کلانشهرها دچار تشنج شده و دولت تاکنون فعالیت جدی برای برطرف کردن مشکلات اجاره نشین‌ها انجام نداده است. ما در مجلس تاکنون بارها این مشکلات را به دولت تذکر دادیم، اما تا دولت لایحه‌ای برای برطرف کردن آن به مجلس ارائه ندهد کار چندانی از عهده مجلس برای این مشکل برنمی‌آید.

سمفونی رفتگان!

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان سمفونی رفتگان! نوشت: تنها صداست که می‌ماند. این را فروغ فرخزاد در دفتر شعر «ایمان بیاوریم به آغاز فصل سرد» می‌گوید و از آن جا که در چند سال گذشته شاهد انتشار آثار جدیدی از خواننده‌ها پس از فوت‌شان هستیم انگار او چندان هم بیراه نگفته است. این روند در شبکه‌های اجتماعی نیز واکنش‌های زیادی را به همراه دارد و گاهی دست‌مایه شوخی کاربران هم قرار می‌گیرد. هرچند این اتفاق درباره خواننده‌های خارجی معروفی مانند مایکل جکسون و پرینس هم صادق است. نکته قابل تامل‌تر این که بیشتر صفحات شخصی این خواننده‌ها، پس از فوت‌شان همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و اخبار انتشار آثار جدید را منتشر می‌کنند. حال که به تازگی خبر رسیده که قرار است آلبوم زنده‌یاد حامد هاکان، دو سال پس از فوتش منتشر شود، نگاهی به سیر این چنینی آثار چند خواننده خواهیم داشت.

ماجرا از این جا شروع شد که یک فعال رسانه‌ای در توئیتر از انتشار آلبوم رسمی حامد هاکان با عنوان «فرشته‌های زمینی»، در نیمه مرداد امسال خبر داد. این در حالی است که او دو سال پیش، در ۳۴ سالگی، بر اثر ایست قلبی درگذشت و هرگز در زمان حیاتش نتوانست آلبومی منتشر کند. گفته می‌شود مخالفت‌های پدر هاکان در این سال‌ها، مانع انتشار آلبوم هاکان بوده و پیگیری خواهر این خواننده و شرکت تهیه‌کننده در صدور این مجوز تاثیر زیادی داشته است. این خواننده در سال‌های ابتدایی کار خود، در چند آلبوم غیر رسمی محسن چاوشی با او همکاری داشت.

محبوبیت برخی خواننده‌ها پس از مرگ ادامه دارد و در برخی موارد افزایش هم می یابد. این محبوبیت باعث می‌شود خانواده خواننده درگذشته به تکمیل آثار وی و انتشار آن‌ها بپردازند. در این بین، شرکت‌ها و تهیه‌کننده‌هایی وجود دارند که به خاطر منافع مالی خود به سراغ خانواده این خواننده‌ها می‌روند و با شعارهایی نظیر زنده نگه‌ داشتن یاد آن خواننده در ذهن مردم، حق پخش و انتشار آثار باقی‌مانده خواننده را می‌خرند و این آثار نیمه تمام را که شاید برخی از آن‌ها تنها اتود یک اثر باشد، بدون توجه به اعتبار خواننده، منتشر می‌کنند. آثاری که بعید بود آن خواننده در زمان حیات خود، آن‌ها را به این شکل منتشر کند.

از اصول اصلاح‌طلبی خارج نشده‌ام

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان از اصول اصلاح‌طلبی خارج نشده‌ام، می نویسد: اصلاح‌طلبان هنوز موضع مشخصی در قبال انتخابات پیش‌رو اتخاذ نکرده‌اند؛ برخی از آنها باور دارند اگر جناح اصلاحات بی‌قید و شرط وارد انتخابات شود، سرمایه اجتماعی و آبروی سیاسی این جناح مخدوش می‌شود و برخی دیگر معتقدند مناسب‌ترین راه برای نیل به توسعه سیاسی، همچنان انتخابات است و اگر اصلاح‌طلبان به هر دلیلی انتخابات را تحریم‌ کنند، شرایط نامناسب‌تر از اکنون می‌شود و از سوی دیگر ممکن است در شرایطی که عرصه بین‌المللی بر ایران تنگ است، حضور حداقلی مردم در انتخابات دست‌مایه سوءاستفاده بیگانگان شود. بهزاد نبوی معتقد به نظریه اخیر است و باور دارد شرکت‌نکردن اصلاح‌طلبان در انتخابات، علاوه بر آنکه باعث روی‌کارآمدن نیروهای تندرو می‌شود، امنیت ملی را نیز به خطر می‌اندازد.

نبوی می گوید: استراتژی یا راهبرد به معنای تحقق اهداف کلی (ایدئولوژیک)، در شرایط خاص زمان و مکان است. آنچه نسبتا ثابت است، اهداف کلی یا اهداف ایدئولوژیک است. آنچه برای من به‌عنوان هدف کلی، پس از دوم خرداد ۱۳۷۶ پایدار بوده، اصلاح‌طلب به‌ معنای تغییر وضع موجود به‌ مطلوب با حفظ اصل نظام و با روش‌های قانونی، مسالمت‌آمیز و تدریجی بوده است که نه در مجلس ششم و نه امروز امیدوارم از آن عدول نکرده باشم. البته شرایط زمانی و مکانی مجلس ششم راهبرد خاص خود را ایجاب می‌کرد که هرگز از چارچوب اهداف کلی اصلاح‌طلبی خارج نشد. اصلاح‌طلبی در مقطع زمانی مجلس ششم اقتضائاتی به‌لحاظ راهبردی داشته و امروز اقتضائات دیگری مطرح است. علاوه‌براین ممکن است انتقاداتی نسبت به عملکرد گذشته خودم هم داشته باشم؛ برای مثال به سیاست انتخاباتی سال ۸۴ و به بعضی تصمیمات در مجلس ششم و سال ۸۸ انتقاداتی دارم. ممکن است همه کارهایمان که در گذشته فکر می‌کردیم صحیح بوده امروز صحیح ندانیم که در اینجا فرصت و ضرورت بحث درباره آنها نیست.

تنظیم بازار با سامانه پیامکی

روزنامه ابتکار در گزارش خود با عنوان تنظیم بازار با سامانه پیامکی می نویسد: گرانی و افزایش قیمت کالاهای اساسی گویا دیگر موضوع چندان عجیب و غریبی در اقتصاد این ‌روزهای ایران نیست. در این میان هم وعده‌هایی برای تنظیم بازار شنیده می‌شود، اما اینکه این وعده‌ها تا چه حد عملی شود خود جای سوال دارد.

مسئولیت تنظیم بازار بر عهده کیست؟ این سوال از گذشته تا کنون وجود داشته است و پاسخ‌های متفاوتی را برای آن مطرح کرده‌اند. عده‌ای دولت را در این زمینه مسئول می‌دانند و در مقابل عده‌ای دخالت دولت‌ها در امور تنظیم بازار را تنها عاملی برای تشدید تنش‌ها می‌دانند. البته باید اشاره کرد که کشورها در گذشته دخالت دولتی‌ها را در چنین اموری داشته‌اند و نتیجه کار به سمت‌وسوی مطلوبت در بازار حرکت نکرده است. اما این مسئله در زمانی که کشور با بحرانی مانند جنگ روبه‌رو است کمی متفاوت می‌شود و رنگ دیگری به خود می‌گیرد. به عبارتی دیگر گویی در آن زمان چاره‌ای جز دخالت دولتیان برای تنظیم بازار نمی‌ماند. اما ما باید توجه داشته باشیم که در حال حاضر کشور با چنین بحرانی روبه‌رو نیست و به گفته برخی از صاحب‌نظران دخالت دولت در امور تنظیم بازار می‌تواند تبعاتی را به دنبال داشته باشد. اخیرا علی ربیعی، سخنگوی دولت از راه‌اندازی نرم‌افزار اعلام قیمت واقعی ۱۰۰ قلم کالا به عنوان ابزاری برای نظارت بر بازار خبر داده است.

حیدر مستخدمین‌حسینی، اقتصاددان با اشاره به مفهوم اقتصاد آزاد در راستای اقدام اخیر برای رصد کردن قیمت‌ها توسط دولت به «ابتکار» گفت: برخی از اقتصاددانان معتقدند که اقتصاد ما آزاد است و شاکله کار باید در اختیار بخش خصوصی باشد. ما باید بدانیم که تا تحقق آمال، آرزو و مدینه فاضله فاصله زیادی داریم. اکنون ۸۰ درصد از اقتصاد ما دولتی است و دولت در سازوکارها و تصمیم‌گیری‌ها حرف اول و آخر را می‌زند. به عنوان مثال در همین حوزه دو خودورسازی، دولت در یکی از آنها ۱۶ درصد و در دیگری ۱۴ درصد سهم دارد اما در آخر تصمیم‌گیری‌ها تمام حرف را دولت می‌زند. بنابراین ما واحدهایی را شاهد هستیم که سهام اکثریت آن فروخته شده اما با اقلیت سهم، دولت تعیین‌کننده مسائل است.

تحریم ظریف در صداوسیما

روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان تحریم ظریف در صداوسیما آورد: در حالی که پخش زنده انواع نشست‌های ریز و درشت خبری، جزو برنامه ها و وظایف همه روزه شبکه خبر صداوسیماست؛ این شبکه از پخش مستقیم نشست خبری وزیر امور خارجه کشورمان که به تازگی توسط آمریکا تحریم شده است، خودداری کرد. این در شرایطی است که نشست خبری محمد جواد ظریف به صورت زنده از شبکه‌های معتبر جهانی در حال پخش بود و سخنان او در مقطع فعلی اهمیت زیادی برای مخاطبان داشت.

الجزیره، فرانس۲۴، یورونیوز و ده‌ها رسانه دیگر اولین کنفرانس خبری جواد ظریف وزیر خارجه ایران را پس از تحریم شدن توسط آمریکا، منعکس کردند. گفتنی است حتی شبکه‌های ماهواره‌ای هم صحبت‌های ظریف را اینترنتی پخش می‌کردند، اما صداوسیما تنها برای نشان دادن سوال «خبرنگار شبکه خبر» و سوال «خبرگزاری فارس» برنامه‌های روتین خود را قطع کرد و از نمایش تمام نشست خبری اجتناب کرد. اقدامات صداوسیما علیه ظریف به همین جا ختم نمی‌شود و آن‌ها اخیرا با ساخت سریال گاندو، توهین‌های زیادی را علیه وزیر خارجه روا داشتند؛ اقدامی که پس از نامه محمدجواد ظریف به مقام معظم رهبری، با واکنش ایشان نیز همراه شد و ایشان تصریح کرد که راضی نیست هیچ توهینی علیه ظریف مطرح شود. با این وجود برخی به بهانه ولایت‌مداری کماکان ظریف را هدف قرار می‌دهند و می‌خواهند او را نزد مردم تخریب کنند.

نعمت احمدی، کارشناس حقوق بین‌الملل به «آرمان ملی» می‌گوید که صداوسیما از آغاز مذاکرات پیشا برجامی در جبهه مخالف دستگاه سیاست خارجی قرار گرفت و علیه مذاکرات و شخص وزیر خارجه به سیاه نمایی و تخریب پرداخت. او تصریح می‌کند: چندی پیش گاندو را ساختند که شخص ظریف را تخریب کنند و تا توانستند به شخصیت او هجمه کردند. این درحالی است که آمریکایی‌ها ظریف را به عنوان سخنگوی نظام در جهان می‌نامند و به سبب منطق و تلاشش او را تحریم‌ می‌کنند. احمدی تأکید می‌کند که وقتی ترامپ می‌گوید در همه مذاکرات ایرانی‌ها پیروز شده‌اند، مشخصا منظورش ظریف است. او معتقد است: برخورد صداوسیما نشان می‌دهد که این رسانه هنوز به بلوغ فکری لازم نرسیده و منافع ملی را دقیق در این زمینه درک نکرده است در نتیجه با تخریب ظریف تلاش دارد منافع جناحی خویش را پیش ببرد. این حقوقدان تصریح می‌کند: هنری کیسینجر ظریف را دشمن قابل احترام می‌داند، مذاکره کنندگان هسته‌ای آمریکایی او را در دفاع از منافع ایران خستگی ناپذیر می‌نامند و آن وقت رسانه‌ای که باید ملی باشد حتی سخنانش را نیز پخش نمی‌کند.

پیشنهاد خاتمی یک فرصت است 

روزنامه همدلی در گزارشی با عنوان پیشنهاد خاتمی یک فرصت است نوشت: از عمده ویژگی‌های برجسته و حائز اهمیت ایران که در کمتر کشوری شاهد آن هستیم، تنوع قومی بسیاری است که آن را از دیگر مناطق جهان متمایز ساخته است. در این میان، نحوه مدیریت ساز وکارهای مرتبط با قومیت و موارد مختص آنها، خود نیازمند دوراندیشی، تیزبینی و برنامه‌ریزی صحیح و متناسب با شرایط روز جامعه است. اما تا چه میزان این کارکرد در کشور به درستی اجرا شده و زمینه‌ساز تعامل سازنده قومیت‌ها با دولت مرکزی است؟ جلال جلالی‌زاده، فعال سیاسی در گفت‌وگو با همدلی، از مختصات امروز قومیت‌ها در ایران سخن می‌گوید.

وی همچنین درباره پیشنهاد محمد خاتمی گفت: پیشنهاد آقای خاتمی موجب وحدت و همدلی بیشتر در ایران می‌شود. ما در طول دوره هشت ساله ریاست جمهوری آقای خاتمی، شاهد وحدت و انسجام بیشتر بین ایرانی‌ها بودیم. من معتقدم افرادی چون سیدجواد طباطبایی باعث رواج افکاری مثل موسولینی و هیتلر می‌شود و نظر آقای خاتمی به فردی مثل ماندلا و گاندی شباهت پیدا می‌کند. من فکر می‌کنم دیدگاه آقای خاتمی نظری است که موجب همبستگی و همدلی بین آحاد ملت ایران می‌شود. ایشان با وجود تجربیات بسیار در مناصب مختلف می‌داند که ایرانی‌ها چه مشکلاتی دارند. نظرگاه پیشنهادی ایشان از وجه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می‌تواند بیشتر ناظر بر حل مشکلات مناطق مختلف کشور باشد. با این وجود عدم توجه به مواضعی از این دست سبب شده در مناطقی چون سیستان و بلوچستان، کردستان یا کهکیلویه و بویراحمد شاهد مشکلات بسیاری میان مردم و نظام باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha