پژوهشها و مطالعات همواره موید این مطلب هستند که بیکاری و نداشتن شغل مناسب یکی از مهمترین دلایل ارتکاب جرم از سوی افراد است. به اعتقاد صاحبنظران یکی از راههای موثر در کاهش آسیبهای اجتماعی تقویت حرفهآموزی در جامعه است و همانطور که در ابتدای انقلاب سوادآموزی جزو رسالتهای انقلاب بود ولی اکنون باید تمرکز بر مهارت آموزی باشد.
سازمان فنی و حرفهای به عنوان متولی بحث مهارت آموزی در کشور، آموزش گروههای هدف همچون افراد جویای کار، دانشجویان، فارغ التحصیلان، زنان سرپرست خانوار، سربازان و زندانیان را رسالت خود میداند و ارائه آموزشهای مهارتی را جزو اهداف این سازمان میدانند.
مدیر کل دفتر راهبری اجرای آموزش سازمان فنی و حرفهای روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در این خصوص گفت: آموزش به زندانیان از دیرباز در دستور کار سازمان آموزش فنی و حرفهای بوده است.
«حبیب عرفان منش» افزود: ماهیت این آموزشها به این ترتیب است که سازمان زندانها برای اقدامات تربیتی در برخی از زندانها، کارگاههای آموزشی ذیل برنامههای تربیتی تنظیم کردند که یک بخش آن مربوط به مهارت آموزی است.
وی ادامه داد: این کارگاهها با سرمایهگذاری زندانها و بخشی از آنها نیز با مشارکت سازمان فنی و حرفهای تجهیز شدند و امکانات آموزشی در آنها لحاظ شده است و در اکثر موارد با اعزام مربیان از سازمان دورهها اجرا میشود.
مدیر راهبری سازمان فنی و حرفهای تصریح کرد: سعی شده دورههایی برنامهریزی شود که اثربخشی بهتر و کاربرد داشته باشد و آموزشها متناسب با فرصتهای شغلی داخل زندان همچون خیاطی، صنایع ساختمان، تاسیسات، تابلو، اتومکانیک و از این موارد باشد.
وی بیان کرد: در بحث آموزش مهارت زندانیان زن نیز باید توجه ویژهای شود و میتوان طراحی دوخت و صنایع دستی را به این افراد ارائه کرد.
عرفان منش اظهارداشت: در سالهای اخیر در تامین مربی محدودیت داریم و به دنبال راهکارهایی هستیم تا این مشکل را به کمک افرادی که در زندانها هستند برطرف کنیم.
وی درباره اعتبارات اختصاصی در بحث آموزش زندانیان گفت: با توجه به منابع محدود سازمان زندانها در بحث آموزش، سازمان فنی و حرفهای به کمک منابع داخلی به دنبال اعزام مربی و مواد مصرفی برای آموزشهاست که البته این محدودیتها روی کمیت و کیفیت آموزش نیز تاثیر میگذارد.
مدیر راهبری سازمان فنی و حرفهای گفت: در سالهای اخیر ۹۳ تا ۹۴ درصد بودجه سازمان فنی و حرفهای صرف هزینههای پرسنلی میشود و فقط پنج تا ۶ درصد بودجه برای بقیه برنامهها همچون تامین ساز و برگ مهارت آموزی هزینه میشود در حالی که تامین این ملزومات نیازمند هزینههای گزافی برای تامین مواد آموزشی است.
نظر شما