۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۲۲
کد خبرنگار: 1932
کد خبر: 83427530
T T
۰ نفر

واکاوی فضای مجازی

حمایت سردار از وزیر

۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۲۲
کد خبر: 83427530
حمایت سردار از وزیر

تهران- ایرنا- اعلام پشتیبانی و همدلی مسوولان سیاسی و نظامی کشور همچون سردار «قاسم سلیمانی» از «محمدجواد ظریف» مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توئیتر قرار گرفت و برخی از مسوولان و فعالان سیاسی در کنار کاربران عادی در این شبکه اجتماعی به بحث و ارائه نظر درباره کارنامه ظریف پرداختند.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا،‌ کاربران شبکه اجتماعی توییتر در ۲۴ ساعت گذشته مسایلی چون حمایت‌های مسوولان از «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه، اقبال شهروندان به خرید نوشت افزار ایرانی و سالگرد صدور فرمان مشروطیت را مورد توجه قرار دادند.

حمایت تمام قد از ظریف

طی دو روز گذشته حضور مسوولان مختلف در وزارت امور خارجه برای حمایت از «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، از جمله «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران، «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی و سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس، مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توئیتر قرار گرفت و آن‌ها با هشتگ «#ظریف» به این موضوع واکنش نشان دادند.

حساب کاربری «پاد» (پایگاه اطلاع رسانی دولت» در توئیتی در همین ارتباط نوشت: «سردار قاسم سلیمانی در دیدار صبح امروز با دکتر محمدجواد ظریف: اقدام امریکا در تحریم شما ثابت کرد که جنابعالی بعنوان مسئول سیاست خارجی کشور، تاثیری عمیق بر افکار عمومی و بویژه مردم آمریکا نسبت به جهالت رهبران این کشور دارید.»

«حسام الدین آشنا» مشاور رسانه‌ای دولت نیز ضمن اشاره به تصویر ملاقات سردار سلیمانی و ظریف، خطاب به مقامات آمریکایی توئیت کرد: «اگر خواستار مصالحه‌اید با دکتر ظریف طرف هستید؛ سردار سلیمانی هم پشتیبان او است. اگر خواستار مبارزه‌اید با سردار سلیمانی طرف هستید؛ ظریف هم پشتیبان او است. می‌دانید چرا؟ چون ملت ایران فقط یک رهبر، یک رئیس جمهور و یک ستاد کل نیروهای مسلح دارد. در ایران از تیم ب خبری نیست. خیالتان راحت».

این دیدار و تصویر آن، مورد توجه بسیاری دیگر از کاربران نیز قرار گرفت. کاربری نوشت: این تصویر، این پیام را به بقیه می‌دهد که وقتی دشمن خارجی داریم، باید اختلافات داخلی را کنار بگذاریم.

اما این ملاقات و همزمانی آن با بحث‌ها درباره سریال «گاندو» که در نقد تیم مذاکرات هسته‌ای پخش شد، به بحث‌هایی در این شبکه اجتماعی دامن زد. «محسن هاشمی رفسنجانی» رییس شورای شهر تهران، در توئیتی به همین موضوع اشاره کرد و در نقد صدا و سیما توئیت کرد: «گاندو تمساحی خاص است که در سد پیشین، در سیستان و بلوچستان زندگی می کند و در روستاهایی فاقد سیستم آب لوله کشی، کودکانی که برای برداشت آب از برکه‌ها می‌روند، قربانی گاندو می‌شوند. مناسب بود صداوسیما بجای ساخت گاندو در تخریب دکتر ظریف، سریالی در مورد محرومیت در سیستان و بلوچستان می‌ساخت.»

کاربر دیگری نیز در توئیتی کنایه آمیز خطاب به گاندوسازان، نوشت: «رهبر انقلاب: بنده هیئت مذاکره‌کننده را امین، غیور، شجاع و متدین می‌دانم. تندروها: نه گاندو یک چیز دیگر می‌گفت! سردار سلیمانی: شما به‌عنوان مسئول سیاست خارجی، تأثیری عمیق بر افکار عمومی و مردم آمریکا نسبت به جهالت رهبران این کشور دارید. تندروها: نه گاندو یه چیز دیگر می‌گفت!»

در توئیت دیگری هم می‌خوانیم: «این عکس قطعا گاندوسازان را ناامید خواهد کرد. ظریف و سلیمانی دو بال دیپلماسی ایران هستند، گاندو سازهای داخلی و کشتی کج کاران خارجی پیام این دیدار را دریافت کردند.»

کاربری نیز به مصاحبه چند سال پیش نویسنده مشهور ایرانی با یک مجله داخلی اشاره کرد و در توئیت خود چنین نوشت: «محمود دولت آبادی گفته بود مملکت هم ظریف می‌خواهد، هم قاسم سلیمانی. اما آن‌ها که ادعایشان گوش فلک را کر کرده، خودشان را پشت یکی مخفی کردند تا دیگری را بزنند و هر روز محتویات ذهن بیمارشان را با توهمی جدید در جامعه پراکندند!»

کاربری نیز که خود را منتقد وزیر امور خارجه می‌دانست، نوشت: «قصدم این نیست که در پازل قهرمان سازی ظریف بازی کنم؛ اما عقلم حکم می‌کند به عنوان یک منتقد ظریف، حال که دشمن ایران اسلامی از وجود او ناخشنود است، پشت او بایستم و بگویم: ظریف تنها نیست.»

اما عدم پخش کامل و مستقیم نشست خبری محمد جواد ظریف توسط رسانه‌ی ملی نیز موجی از انتقادات را در پی داشت. «محمد حسین بادامچی» نماینده مجلس در توئیت اول خود در همین ارتباط نوشت: «ده‌ها شبکه تلویزیونی بیگانه، گفتگوی خبری رییس دستگاه دیپلماسی را به‌صورت زنده پخش کردند؛ اما شبکه خبرِ رسانه ملی به نخ‌نماترین بهانه ممکن این‌ گفتگوی مهم و راهبردی را قطع کرد!! امیدواریم رسانه ملی به منافع ملی توجه کند!!» و در توئیت دوم افزود: «دلیل تحریم ظریف از سوی آمریکا مشخص است او از حقوق ملت ایران و نظام دفاع می‌کند و این به نفع رژیم سیاسی آمریکا نیست اما معلوم نیست سخنان ظریف در داخل کشور، اظهارات ظریف منافع کدام محفل را به خطر می‌اندازد که او را تحریم‌ می‌کنند!!!؟»

«مهدی محمودیان» فعال سیاسی اصلاح طلب، در توئیتی نوشت: نشست خبری وزیر امور خارجه ایران توسط شبکه های فارسی زبان خارجی خارجی در حال پخش هست؛ اما شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی از پخش مستقیم آن خودداری می‌کند. جناب ظریف دنبال گروه بی در خارج مرزها نباش عوامل گروه بی همین جا کنار ما هستند با پیشانی‌هایی سیاه»

اما برخی از اعضای جناح موسوم به پایداری نیز همچنان بر طبل انتقادات خود از وزیر امور خارجه کوبیدند. «حمید رسایی» در توئیتی به اظهارات محمد جواد ظریف اشاره کرد و نوشت: «ظریف: بخاطر نگرانی از۱۴۰۰ مانع کارم نشوید. تعهد محضری می‌دهم سال۱۴۰۰ یادانشگاه هستم یا خانه! جناب! خیلی خودتان را تحویل گرفته‌اید. اگرکسی مانع شما بود، کارتان با آمریکایی‌ها بمرحله فوق محرمانه نمی‌کشید. ۱۴۰۰ نه خانه هستید نه دانشگاه، پشت میز پاسخگویی و محاکمه در محضر ملت هستید.»

در طرف مقابل کاربری به این توئیت پاسخ داد: «جواد ظریف مورد عجیبی است! مخالفانش هم از سفره او ارتزاق می کنند! می‌خواهند دیده شوند، در توییتر او را تهدید می کنند! می خواهند پروژه جنگ‌شان پیش برود، او را تحریم کنند! می‌خواهند به نتانیاهو کد بدهند، به ظریف فحش می‌دهند، می‌خواهند شبکه‌شان دیده شود به او تهمت می‌زنند!»

«سعید جلیلی» رییس پیشین شورای عالی امنیت ملی نیز در توئیتی چنین نوشت: «۶ سال گفتگو با اروپا منجر به صدور حکم‌ جلب رییس جمهور وقت شد. گفتند: شهید آبراهام لینکن پاسخ شنیدند: محور شرارت و امروز ۱۵ مرحله تایید کامل برجام؛ نتیجه‌اش می‌شود: تحریم وزیر محترم امور خارجه حتما نباید هزینه داد تا به یک تجربه رسید !»

اما حضور رییس جهوری در وزارت امور خارجه و دیدار محمد جواد ظریف نیز بی‌حاشیه نماند. «محمود صادقی» نماینده اصلاح طلب مجلس، ضمن اشاره به این جلسه، نوشت: «روحانی در سخنان خود در وزارت خارجه ضمن تأکید بر اصل ششم قانون اساسی (اتکای کلیه امور بر آرای عمومی) به عنوان مبنای مشروعیت تمام مقامات نظام، بار دیگر به صورت سربسته به اصل پنجاه و نهم (همه‌پرسی) اشاره کرد؛ او این بار نیز درباره‌ی موضوع همه‌پرسی توضیحی نداد.»

نوشت افزار ایرانی بخریم

همزمان با برگزاری نمایشگاهی از نوشت افزارهای تولید داخل، کاربران شبکه‌های اجتماعی تلاش کردند تا با بحث درباره این نمایشگاه و با هشتگ‌های «#نوشت_افزار_ایرانی» و «#ایران_نوشت» به بحث درباره این موضوع بپردازند.

بسیاری از کاربران که از مشتریان این نمایشگاه بودند، تاکید کردند که حصولات تولید داخل، مناسب و با کیفیت هستند. کاربری نوشت: «همیشه دغدغه این رو داشتم از اول به دخترم فرهنگ خودمان را یاد بدهم. امروز که رفتم برایش در این نمایشگاه دفتر نقاشی بخرم، طرح‌ها را دیدم و خیلی خوشم آمد. کاملا ایرانی و متناسب بافرهنگ ما هستند.

بسیاری از کاربران نیز تاکید کردند که خرید محصولات ایرانی می‌تواند باعث حمایت از کارگر ایرانی شود. کاربری توئیت کرد: «می‌دانستید اگر لوازم التحریر ایرانی بگیرید، چقدر کارگر ایرانی  سر کار می روند؟ می دانستید با این کار از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌شود؟ چرا وقتی آرش کمانگیرها و رستم‌ها را داریم در ایران دفتر با عکس «سوپرمن» و «بتمن» می‌خرید؟ چرا اینجاها آریایی نمی شوید؟»

کاربر دیگری نیز آورد: «با خرید کالای ایرانی یک کارگر سرکار می‌رود، با سر کار رفتن یک کارگر یک خانواده از مشکلات و خطرات جامعه دور خواهند شد.»

کاربر دیگری نیز ضمن اشاره به وجود محصولات قاچاق در بازار، نوشت: «چهارهزار کارگر ایرانی را ببریم سر کار بهتر است یا  کارگر چینی ؟ مسئله این است.»

برخی کاربران نیز به این موضوع اشاره کردند که بجای خرید محصولات خارجی، بهتر است محصولات داخلی بخریم. کاربری نوشت: «آخر تابستان همیشه برای من پر از ابهام و سوال‌هایی است که چرا ما همیشه دم از وضعیت بد اقتصادی می‌زنیم؛ اما در یکی از بزرگترین خرید و فروش‌های لوازم التحریر این مسائل یادمان می‌رود و به سمت محصولات خارجی می‌رویم؟ از هم اکنون به دنبال خرید نوشت افزار ایرانی باشیم.»

بحث بر سر نگاه شهروندان به کیفیت محصولات داخلی، موضوع دیگر مورد توجه کاربران بود. کاربری نوشت: «ما ایرانی‌ها نباید اجناس داخلی را بی‌کیفیت بدانیم. بهتر است تا جای ممکن از تولیدات داخلی استقبال کنیم تا چرخ صنعت و اقتصاد ما بچرخد.»

کاربر دیگری نیز تاکید کرد: «پولی که به خانه روا است؛ به کشورهای غربی حرام است. پول‌هایتان را در قلک خارجی‌ها نریزید؛ چون هیچ وقت به شما برنمی‌گردد. پس تولید کشور خودمان را بخریم و از آن حمایت کنیم؛ چرا که این حمایت، پر کردن قلک اقتصادی کشور خودمان است.»

روزی که مردم، حاکم شدند

سالگرد امضای فرمان مشروطه، توسط «مظفرالدین شاه قاجار» نیز از دیگر موضوعاتی بود که کاربران شبکه اجتماعی توئیتر، به آن توجه کردند. «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری، در توئیتی، سالگرد این امضای فرمان مشروطه را تبریک گفت و نوشت: « امروز یکصد و سیزدهمین سالگرد پیروزی انقلاب مشروطیت است؛ نخستین تلاش فراگیر ملت ایران برای دستیابی به عدالت، آزادی و پیشرفت. هنوز هم آن تکاپوی علما، روشنفکران و مردم و کامیابی ها و ناکامی های آنان درس ها و پندهای فراوانی دارد. از تاریخ همیشه و همه باید بیاموزند.»

«عباس آخوندی» فعال سیاسی نیز در توئیتی آورد: «آرمان‌های نهضت ضد استبدادی مشروطه هم‌چنان زنده‌اند حاکمیت قانون و اراده‌ی عمومی شهروندی و حقوق شهروندی برقراری دولت ملت مدرن عدالت و عدالت‌خانه آزادی و توسعه‌ی نهادهای مدنی مستقل از قدرت توسعه و آبادانی ایران موفقیت‌ها نسبی است. تحول‌های اجتماعی زمان‌ بر هستند. نباید ناامید شد.»

«مرتضی الویری» رییس شورای عالی استان‌ها نیز توئیت کرد: « ۱۱۳ سال پیش در چنین روزی مبارزات آزادی‌خواهانه مردم کشورمان برای تبدیل شدن ایران به اولین حکومت مشروطه در منطقه به ثمر رسید. مرور مبارزات مدنی مردم نشان می‌دهد «حاکمیت قانون» خواست تاریخی ملت ایران بوده است».

کاربری نیز با اشتراک گذاشتن اعضای اولین مجلس مشروطه، نوشت: تصویری از اولین نمایندگان مردم در مجلس شورای ملی که بدون اتصال به ذات باریتعالی، فره ایزدی و یا داشتن خون پاک شاهنشاهی در ایران وارد قدرت شدند.

کاربر دیگری نیز توئیت کرد: انقلاب مشروطیت به دلایلی به اهدافش نرسید. اما بزرگترین دستاوردش آشنایی مردم با حقوق شان بود؛ برای اولین بار آنها با حاکمیت قانون، آزادی مطبوعات، پاسخگو بودن حکومت و غیره آشنا شدند.

یکی از کاربران نیز به پیام «آخوند خراسانی» در سالگرد مشروطه اشاره کرده و آورد: «درسالگرد مشروطه، این بخش از توصیه‌های آخوند خراسانی، خواندنی است: منسوجات و کالاهای وطنی را ترویج کنید چنانکه پادشاه ژاپن به این طریق عمل نمود. کلید تعالی و ترقی مملکت بسته است به عدم احتیاج ملت از آنچه از خارج وارد می‌شود و بر اثر انجامش، مملکت ژاپن به مراتب عالیه‌ای نائل شد.»

برخی کاربران اما با انتشار تصاویری از مزار شهدای مشروطه و خانه تاریخی باقرخان، نسبت به عدم توجه به این آثار تاریخی ارزشمند، گلایه کردند. 

نورپردازی و روایت داستان مشروطه بر روی ساختمان تاریخی شهرداری تبریز در روز گذشته و به مناسبت این سالگرد نیز مورد توجه کاربران قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha