۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۱۰
کد خبر: 83427645
T T
۰ نفر
موزه‌ها وقایع دوران مشروطه را زنده نگه می دارند

تهران - ایرنا- مدیرکل موزه‌ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی سازمان میزاث فرهنگی به نقش موزه‌ها در زنده نگه داشتن وقایع تاریخی دروان مشروطه پرداخت و افزود: یکی از رسالت های موزه‌ها در مسائل اجتماعی، بازسازی حقیقی وقایع بر اساس اسناد و مدارک به جای مانده است.

«محمدرضا کارگر» در ویژه برنامه سالروز صدور فرمان مشروطه، واقعه فتح تهران و نمایش یکصد و ده سالگی تابلوی «فتح تهران» از آثار نمایشی کاخ صاحبقرانیه که در مجموعه نیاوران برگزار شده بود، به نقش موزهها در زنده نگه داشتن وقایع تاریخی پرداخت و افزود: یکی از رسالت های موزه ها در مسائل اجتماعی، بازسازی حقیقی وقایع اجتماعی بر اساس اسناد و مدارک به جای مانده است تا به کمک آن، یک جریان حقیقی و شرایط یک گفتمان دائم در موزه ها شکل بگیرد. شاید موزه های مرتبط با وقایع مشروطه بهترین مکان برای تحقیق و شناخت افراد از این واقعه است چراکه موزه ها می توانند وقایع مشروطه را بدون هیچگونه سانسور و واسطه ای زنده نگاه دارند.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در ادامه اردشیر صالح پور پژوهشگر مجموعه نیاوران، را پایگاه موزه مشروطیت دانست و گفت: مجموعه نیاوران را باید از دو باب پایگاه موزه مشروطیت دانست، چراکه فرمان مشروطه در کاخ صاحبقرانیه این مجموعه به امضاء رسیده و دلیل دوم تابلوی فتح تهران است که ۱۱۰ سال از عمر آن می گذرد و این تابلو در این مجموعه قرار دارد.
وی تابلوی ارزشمند فتح تهران را به عنوان یک سند تاریخی از این رویداد معرفی کرد و پس از ذکر اتفاقاتی که بعد از امضای فرمان مشروطه در ایران به وقوع پیوست، به روایت این واقعه تاریخی در سال ۱۲۸۸ خورشیدی بر اساس این اثر هنری پرداخت.
مشروطه پاسخ به نیا جامعه بود
سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم) در ادامه این نشست، قانون را مهمترین ثمره انقلاب مشروطه دانست و افزود: نکته مهمی که در اینجا مطرح می شود این است که مشروطه پاسخ به نیاز جامعه به قانون بود. بعد از انقلاب مشروطه از طریق قانون به موضوعات مختلف رسیدگی می شد. بنابراین از سال ۱۲۸۵ تا ۱۳۰۵ افرادی با دیدگاه قانون مدارانه رشد کردند.

در این نشست  جزئیات دو واقعه انقلاب مشروطه و فتح تهران از زبان استاد سید عبداله انوار محقق و تهران شناس برجسته کشور روایت شد.

در این ویژه برنامه با حضور محمدرضا کارگر مدیرکل موزه ها و اموال منقول فرهنگی تاریخی، سید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه های ایران (ایکوم)، سید عبداله انوار محقق و تهران شناس برجسته، اردشیر صالح پور پژوهشگر و مؤلف کتاب «فتح طهران»  محمود منیعی بنیانگذار انجمن دوستداران تهران و جمعی از پژوهشگران و علاقه مندان به میراث و هویت تاریخی شهر تهران به میزبانی امیر رضا شریف نیا مدیر مجموعه نیاوران در سالن کنفرانس این مجموعه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha