محمدحسن خداممحمدی ظهر سهشنبه در نشست تخصصی" مساحت ایران؛ از دیروز تا امروز" اظهار داشت: موضوع حائز اهمیت، دادههایی است که باید به روز و دقیق باشد تا در اندازهگیری مساحت پهنههای خاکی و آبی تناقضی ایجاد نشود و با دقت بالا مساحت کشور محاسبه شود.
وی ادامه داد: تعیین مساحت کشور با اندازهگیری پهنه جغرافیایی است که در این راستا حاکمیت کشور در نظر گرفته میشود.
برداشت دقیق مختصات میلههای مرزی برای تدقیق مساحت کشور
همچنین در ادامه ابوالفضل بلندیان رئیس پایگاه نامهای جغرافیایی گفت: سازمان نقشهبرداری کشور برای دریافت اطلاعات مرزی با سازمانها و وزارتخانههای مرجع از جمله وزارت امور خارجه، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و وزارت کشور مکاتبه کرده است تا محاسبات مساحت کشور با دقت لازم انجام شود و نواقص مرزهای بینالمللی و تقسیمات کشوری رفع شود.
وی ادامه داد: مدیریت کارتوگرافی و اطلسهای ملی سازمان نقشهبرداری کشور، از سال ١٣٨٠، تولید نقشه رقومی تقسیمات کشوری را با دریافت ١٤٢ برگ نقشه پوششی با مقیاس ١:٢٥٠٠٠٠ از وزارت کشور و رقومیسازی آنها آغاز کرد. پس از دو سال اولین نسخه رقومی خطی یکپارچه از نقشه تقسیمات کشوری در سیستم تصویر لامبرت ایران تهیه شد.
بلندیان تصریح کرد: با ایجاد پایگاه داده مکانی تقسیمات کشوری در سازمان و بههنگامسازی سالیانه آن با اعمال مصوبات جدید، سازمان نقشهبرداری کشور توانسته است گامی مؤثر در تدقیق بیشتر مساحت کشور بردارد.
مساحت دقیق برای صدور سندهای اراضی ضروری است
محمد شیخ علیشاهی، مدیر کل کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز عنوان کرد: برای دستیابی به یک اندازه واحد از مساحت کشور، باید استاندارد کاملی با چارچوبهای فنی سازمان نقشه برداری کشور ملاک قرار گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به تجهیزات و امکانات عصر کنونی، کمی همت میخواهد تا دقت نقشه های کشور را به ٥ سانتی متر برسانیم. توجه به سامانه شمیم و سامانه هدی با تقویت، تعامل و همکاری سازمان نقشه برداری کشور، سازمان ثبت اسناد می تواند به روز ترین نقشه ها را در اختیار داشته باشد.
علیشاهی تصریح کرد: اداره کل کاداستر امور اراضی نیز مدتهاست برای مبارزه با دریاخواری و شناسایی مرزهای آبی کشور، به نقشه های خطوط ساحلی نیاز دارد اما متولی این امر هنوز مشخص نیست. البته هیچ گزینه ای مناسب تر از سازمان نقشه برداری کشور برای این حوزه وجود ندارد.
نظر شما