به گزارش روز چهارشنبه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه کمیته سیاستگذاری جایزه بینالمللی علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) به ریاست سید سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
در ابتدای این جلسه گزارشی از روند شکلگیری، اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو برای برگزاری هر چه بهتر این جایزه ارائه شد. جایزه یاد شده بر اساس داوری چهار کمیته علمی هفت نفره اعطا میشود و تلاش بر این است نمایندگان همه کشورهای اسلامی حضور داشته باشند.
در بخش دیگری از این گزارش و در تشریح معیارها و ضوابط اعطای جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) مواردی مانند نو بودن، تابعیت یکی از کشورهای اسلامی، نقش دستاورد علمی در حل مشکلات جوامع اسلامی مورد اشاره قرار گرفت.
در ادامه این گزارش با اشاره به دریافت بیش از هزار طرح در موضوع های مختلف بهعنوان نامزد دریافت جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص)، برگزاری نشستهای هماندیشی در حاشیه مراسم اهدای جایزه با موضوع های متنوع علمی هم مورد تاکید قرار گرفت.
در بخش مربوط به نحوه تأمین مالی این جایزه بر این نکته تأکید شد که منابع مالی جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) از منابع دولتی تأمین نمیشود و این منابع به طور کل از طرف نهادهای غیردولتی علاقهمند به علم و فناوری این جایزه تأمین میشود.
عاملی اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه توان از این جایزه حمایت میکند و اگر نیازی به اصلاح اساسنامه باشد، حتماً انجام میشود.
وی با اشاره به دشواری کار علمی گفت: پیشرفتهای علمی ایران، داوری و اهدای جایزه در حوزه علم را دشوار کرده است. دایره علم و فناوری باید گسترده شده و فضای مجازی را هم شامل شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: جایزه علمی به گیرنده و دهنده جایزه اعتبار میبخشد.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به نظرات ارائه شده در مورد جایزه پیامبر اعظم (ص) گفت: در مورد جایزه بینالمللی پیامبر اعظم (ص) بیشتر تبلیغ شود تا همه جهان این جایزه را بشناسند.
عاملی تاکید کرد: برخوردها با دانشمندان ایرانی و غیرایرانی باید یکسان باشد و نباید به دلیل آنکه جایزه پیامبر اعظم (ص) بینالمللی است، دانشمند ایرانی مورد بیتوجهی قرار گیرد. فرآیند داوری مبنا و پایه غیر قابل مخدوش همه قضاوت هاست و همه استانداردهای علمی جوایز بزرگ باید رعایت و بر تنوع بین المللی جایزه تاکید شود.
وی افزود: معیارها، شاخصها و ضوابط باید همیشه رعایت شود و تحت هیچ شرایطی مخدوش نشود.
عاملی در مورد گزارش دانشگاه های غربی از وضعیت علم و فناوری ایران نیز گفت: این گزارش هر چند ابعاد مغرضانه ای داشت، اما نشان داد پیشرفت علمی و فناوری کشور یک واقعیت است و بر سهم ۲.۷ درصد تولید علم ایران در جهان تاکید کرد.
عاملی:
جایزه پیامبر اعظم(ص) نماد توانایی علمی ایران و جهان اسلام است
۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۳۹
کد خبر:
83428392
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جایزه بینالمللی پیامبر اعظم (ص) نماد و پرچم بزرگ توانایی علمی ایران و جهان اسلام است و شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه توان از این جایزه حمایت میکند.
نظر شما