«مجید وفایی فرد» روز جمعه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا تصریح کرد: چنانچه به رونق تولید میاندیشیم و این مهم را هدف گرفتهایم، ضرورت دارد تا پژوهشهای هدفمند را در دستور کار قرار دهیم.
به گفته وی، بررسیها نشان میدهد توسعه همهجانبه با برنامهریزی و تحقیقات و پژوهشهای کاربردی تحقق پیدا میکند و ابزارهای روز برای سنجش دقیق و موثر میتواند نقشآفرین باشد.
تخصیص بودجه برای تحقیقات بخش معدن
این پژوهشگر گفت: حتی اگر سهم اندکی از بودجه تحقیقات صنایع دیگر از جمله صنایع دفاعی به تحقیقات حوزه معدن اختصاص یابد تخصیص این مهم دستاورد مهمی برای اقتصاد معدن کشور به همراه خواهد داشت.
وی افزود: واقعیت اینکه نگاه به تحقیقات در بخش دفاعی قابل مقایسه با بخش معدن نبوده و دستاوردهای بخش معدن چنانچه موثرتر از عملکرد در حوزه دفاعی نباشد، کمتر نخواهد بود.
وفایی فرد تاکید کرد: چنانچه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی به منظور گذر از تحریم اعتقاد داریم، لازم است برای توسعه تحقیق و پژوهش در بخش معدن سرمایهگذاری به عمل آید.
رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اضافه کرد: برآورد میشود یک دهم بودجههایی که به سایر بخشها اختصاص مییابد، به تحقیق در بخش معدن اختصاص دهیم؛ این امر پیامد شکوفایی را به دنبال دارد.
جمعآوری اطلاعات
وی یاداور شد: یکی از برنامههای مهمی که مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران دنبال میکند، جمعآوری اطلاعات زنجیره معدن و صنایع معدنی است؛ در این زمینه درصدد جمعآوری اطلاعات، ساماندهی و بومیسازی و پژوهش و توسعه فناوری در آن هستیم که در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی دنبال میشود.
به گفته وفایی فرد، موضوعی که این روزها برای بخشهای مختلف آثاری به دنبال داشته، رشد نرخ ارز است و برای مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران نیز این امر رشد هزینهها را موجب شد؛ در واقع سال گذشته قیمت مواد مصرفی، تامین تجهیزات و تعمیر و نگهداری رشد سه تا پنج برابر نسبت به سال ۹۶ به همراه داشت.
وی گفت: واقعیت اینکه برخی تجهیزات مورد مصرف در این مرکز در دایره شمول تحریمها قرار میگیرند و یا در بازارهای خارجی کمیاب، یا در دسترس نیست و نیاز به تامین منابع مالی برای این تجهیزات وجود دارد.
ضرورت همپوشانی وزارتخانههای امور خارجه و صنعت
رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران افزود: مساله ارتباطات برونمرزی برای توسعه همکاری با دیگر کشورها امروز یک فاکتور مهم در روابط بینالمللی محسوب میشود و در این زمینه همکاری و همپوشانی وزارت امور خارجه با وزارت صنعت، معدن وتجارت اهمیت بسزایی دارد.
فعالیت در بخش همکاریهای فناورانه و در ارتباط با آنالیز انواع مواد معدنی برای کشورهای مختلف و نیز توسعه برنامههای آموزشی از دیگر گامهایی است که در این بخش میتوان برداشت و در سالهای گذشته مرکز تجربه برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان معدنی کشورهای عضو اکو را داشته است.
به گزارش ایرنا، رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران پیش از این اعلام کرده بود، سیاست این مرکز دوریگزینی از بنگاهداری و انحصارگرایی است و پارسال حدود ۸۰ هزار نمونه آنالیز انجام شد که در کل در قالب ۳۰ هزار نمونه تحقق پیدا کرد.
نظر شما