۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۹
کد خبرنگار: 2536
کد خبر: 83429323
T T
۰ نفر

اصولگرایان و دو ملاقات پرماجرا

۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۴۹
کد خبر: 83429323
اصولگرایان و دو ملاقات پرماجرا

تهران- ایرنا- بسیاری از چهره های اصولگرا می گویند مردم دیگر اقبالی به اصلاح طلبان ندارند. برخی می گویند همپایه اصلاح طلبان، شانس اصولگرایان نیز برای جلب آرای جامعه زیاد نیست. در این میان، زمزمه های افتراق میان تشکل های اصولگرا همچنان به گوش می رسد و ماجرای ملاقات احمدی نژاد و قالیباف هم هنوز ادامه دارد.

به گزارش روز چهارشنبه شانزدهم مردادماه گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، مطبوعات و رسانه های کشور در آخرین گزارش و تحلیل های خود به کش و قوس های درونی اصولگرایان، امکان ائتلاف میان جریان های سیاسی، عوامل دخیل در مشارکت عمومی در انتخابات و ... پرداختند. در این میان، ملاقات یکی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با اعضای شورای وحدت اصولگرایان و نیز «محمود احمدی نژاد» با «محمدباقر قالیباف» مورد توجه ویژه رسانه ها قرار گرفت.

جامعه روحانیت و هشداری به اعضا تکرو

به گزارش «خبر آنلاین» آیت‌الله «محمدعلی موحدی کرمانی» رئیس شورای مرکزی «جامعه روحانیت مبارز» به حجت الاسلام «سیدرضا تقوی» یکی از اعضای این تشکل روحانی، درباره شرکت در جلسات شورای وحدت بدون هماهنگی با جامعه روحانیت، هشدار داده است.

روزنامه «اعتماد» در این باره نوشت: گویا سیدرضا تقوی، یکی از چهره‌های حاضر در این تشکل روحانی در جلسات شورای وحدت حضور پُررنگی دارد. سیدرضا تقوی با شرکت در جلسات شورای وحدت بدون هماهنگی با جامعه روحانیت، تلاش کرده خود را وارد سازوکار انتخاباتی شورای وحدتی‌ها کند؛ حضوری که چندان به مذاق اعضای جامعه روحانیت مبارز خوش نیامده و آن‌طور که شنیده‌ها حکایت دارد، حتی هشدار موحدی کرمانی را هم در پی داشته است.

«اعتماد» این پرسش را مطرح ساخته که با گذشت ۲ سال از انتخابات ۹۶ با پیدا شدن سر و کله تشکلات جدید برای به وحدت رساندن اصولگران، باز علامت سوال متوجه جامعه روحانیت مبارز است؛ آن هم با این مضمون که قرار است در این میدان چه نقشی را ایفا کنند؟!

ملاقات احمدی نژاد و قالیباف هنوز پررنگ است

دیروز روزنامه «سازندگی» مدعی شد قالیباف و احمدی‌نژاد اولین دیدار خود را ده ماه پیش انجام دادند. به نوشته «سازندگی» یک نماینده مجلس، می گوید: احمدی‌نژاد و قالیباف امسال سه دیدار انتخاباتی داشته‌اند.

امروز این روزنامه تکذیبیه دفتر قالیباف را منتشر کرد و به نقل از آن نوشت میان این دو چهره سیاسی تنها یک دیدار در نارمک صورت گرفته است.

این ملاقات جدا از تایید و تکذیب های اینچنینی همچنان مورد توجه رسانه ها است. «غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی» نایب‌رئیس فراکسیون مستقلین در این باره به «آرمان ملی» گفته است: آقای قالیباف در حال جمع‌کردن مجموعه‌ای در نواصولگرایی است، اما می‌داند که به‌تنهایی نمی‌تواند در انتخابات پیروز شود لذا به سبد رای آقای احمدی‌نژاد نظر دارد، در صورتی که احمدی‌نژاد خیلی زرنگ‌تر این حرف‌ها است و آن شخص ۸۴، ۸۸ و ۹۲ نیست که سبد رایش را ببخشد.

«جوان آنلاین» هم پیوند این دو چهره را ناممکن دانسته و تحت عنوان « هیچ نخ و سوزنی قالیباف را به احمدی‌نژاد نمی‌دوزد!» آورده است: خبر دیدار احمدی‌نژاد با قالیباف در رسانه‌ها به گونه‌ای منعکس شده که گویی قالیباف به دنبال ائتلاف با احمدی‌نژاد علیه لاریجانی است. این تحلیل نادرست فقط از سه دسته بر می‌آید: اول، عده‌ای که دنبال مشروعیت بخشی مجدد به احمدی‌نژاد هستند. دوم، عده‌ای که احمدی‌نژاد و قالیباف را نمی‌شناسند و سوم عده‌ای که از حضور احمدی‌نژاد و قالیباف در انتخابات آینده بیم دارند.

«محمدرضا باهنر» در این باره به «ایسنا» گفته است: از سمت اصولگرایان و لایه‌های دیگر این جریان، گرایشی به نقش احمدی‌نژاد در انتخابات اسفندماه وجود ندارد و اصولگرایان هیچ کاری با وی ندارند.

با این حال «آفتاب یزد» در تحلیلی آورده است: هیچ بعید نیست آقای احمدی نژاد و قالیباف به عنوان دو سیاستمدار که میل به قدرت روی پرده دارند بخواهند با همکاری هم به قدرت برسند و این از نظر علم سیاست هیچ ایرادی ندارد و ناپسند نیست چرا که سیاست یعنی کسب قدرت.

در این میان خبرگزاری «فارس» کوشیده است در تقابل با اصلاح طلبان، حمایتی جانانه را از قالیباف به عمل آورد. در بخشی از یادداشت این خبرگزاری می خوانیم: به نظر می رسد که کارگزاران مانند بقیه اصلاح طلبان، قالیباف را برای ١٤٠٠ یک گزینه جدی می دانند چرا که پس از سیل تخریب ها هنوز قالیباف، قالیباف است. و اکنون در جریان افول جریان های رسمی سیاست، گفتمان دولت قوی و مقتدر و کارآمد دوباره به صدر بازخواهد گشت و چنین تغییری در فضای سیاسی کشور حتما مطلوب اصلاحات نخواهد بود. برای شروع کردن بازی ١٤٠٠ هنوز خیلی زود است.  

اصولگرایان؛ جوانگرایی یا واگرایی؟

امروز روزنامه «شرق» با اشاره به موضع گیری و اظهارنظرهای اخیر چهره های اصولگرا از تداوم اختلافات میان طیف ها و چهره های مختلف این جریان از جمله «علی لاریجانی»، موئتلفه ای ها، اعضای جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا)، یاران پیشین احمدی نژاد و ...  و در پایان گزارشی با عنوان « دفع حداکثری یا جذب حداقلی؟ نگاهی به سیاست اصولگرایان درباره برخی یاران» چنین نتیجه گیری کرد «اصولگرایانی که دغدغه وحدت و ائتلاف دارند گویا چندان دغدغه‌مند حضور علی لاریجانی و طیف نزدیک به او در میان خود نیستند.»

«شرق» همچنین به بررسی کارنامه سیاسی «مرتضی آقاتهرانی» دبیرکل «جبهه پایداری» پرداخت و با اشاره به کشمکش های درونی اصولگرایان برای بستن لیست انتخاباتی، به نقش آفرینی پایداری ها در رقابت میان چهره و طیف های اصولگرا مثل احمدی نژاد لاریجانی و حداد عادل پرداخت و نوشت: آنها طرح‌واره‌ای دارند به نام «انتخاب اصلح». سال ۹۲ انتخاب اصلحشان لنکرانی و بعد جلیلی بود. حالا هم آقاتهرانی می‌گوید که دلیلی ندارد، اگر ببینم دوستان [در انتخابات مجلس] دنبال اصلح نیستند، به آنها آره بگوییم. معتقد است که اگر سال ۹۴ هم آن لیست را تأیید کرده‌اند یک‌بار بوده که خواستیم یک‌بار این را تجربه کنیم که چطور می‌شود. در سال ۹۸ کار خودمان را می‌کنیم و دنبال اصلح می‌رویم.

با این حال برخی اصولگرایان همچنان بر وجود همگرایی در این جریان تاکید دارند. به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان»، «مهدی چمران» عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی در مراسم روز خبرنگار تصریح داشته که برخی می‌گویند جبهه مردمی شکست خورده، حرف اشتباهی است که برای تضعیف جایگاه ما می‌زنند، ما حرکت جدیدی با نظم و سازماندهی جدی را شروع کردیم و در این راه به کمک‌ اصحاب رسانه نیاز داریم.

خبرگزاری «تسنیم» به نقل از «غلامعلی حداد عادل» نوشته است: شخصاً وارد انتخابات ۹۸ نمی‌شوم. وی تصریح داشته اصولگرایان ضمن استفاده از باتجربه ها باید به سمت جوانگرایی بروند. وی بیان داشته پنجاه درصد شورایی که برای مجلس تشکیل داده‌ایم جوان هستند.

«انتخاب» این بخش از سخنان حداد عادل را منعکس ساخته که احمدی‌نژاد در تمام دوران هشت ساله خود حتی یک بار هم نگفت که اصولگرا است و از همان اول راه خود را از اصولگرایان جدا کرد و ما هم مدام با وی درگیر بودیم چون از اجرای برخی مصوبات مجلس خودداری می‌کرد.

اصولگرایان می گویند مردم به اصلاحات اقبالی ندارند

«محمدرضا باهنر» چهره سیاسی اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه دوشنبه گفت وگویی تلویزیونی صورت داده که در بسیاری از رسانه ها بازتاب یافته است. وی گفته است اصولگراها ظرف سه سال و اندی سال گذشته در مجلس و ظرف ۶ سال گذشته در دولت جایگاهی برای مانور نداشتند و اگر عملکردی در کشور اتفاق افتاده است، عملکرد جریان اصلاح‌طلبی است. بنابراین وضعیت به گونه است که رضایت عمومی وجود ندارد. می‌توانیم بگوییم مردم در انتخابات اسفندماه رویکرد خوشی به اصلاح‌طلبان ندارند.

این اظهارات باهنر البته بی پاسخ نماند. به گزارش «عصر ایران»، «محمد علی وکیلی» در مورد اظهار نظر  محمدرضا باهنر در مورد اینکه  مجلس آینده، مجلسی اصول‌گرا خواهد بود گفت: در آستانه مجلس دهم  و انتخابات ریاست جمهوری  آقای باهنر از این پیشگویی ها داشت و مردم خلاف این پیشگویی ها عمل کردند و پیشگویی های وی خلاف از آب در آمد.

همچنین به گفته جعفرزاده ایمن آبادی، به اصولگرایان مطلبی را گوشزد می‌کنم که این‌قدر از بابت پیروزی در انتخابات خوشحال نباشند؛ چراکه فکر می‌کنم دچار شوک بزرگ انتخاباتی شوند و شرایط همیشه این‌گونه نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، «اسدالله بادامچیان» دبیرکل «حزب موتلفه اسلامی» در نشست خبری مرتبط با روز خبرنگار گفته است: این دولت یک دولت حزبی نیست بلکه یک دولت با گروه خاص است؛ ان‌شاالله این دوره تلاش کنیم یک دولت حزبی با برنامه‌های گوناگون کشور را اداره کند و مسلما مشکلات هم کم خواهد شد. به گفته وی این دوره مردم به دنبال این جناح و آن جناح نیستند بلکه دنبال مجموعه‌ای هستند که با قدرت مشکلات را حل کند و اهل حقوق نجومی، زد و بند و غیره نباشد.

انتقاد از اصلاح طلبان البته تنها منحصر به چهره های اصولگرا نیست. به گزارش «انصاف نیوز»، «احسان شریعتی» نویسنده و استاد فلسفه دانشگاه، در یادداشتی تلگرامی درباره‌ی انتخابات آتی نوشته است: ارتقای سقف و سطح خواست‌های عمومی اما، به حدّی رسیده است که بتوان اذعان داشت که اصلاح‌طلبی تاکنونی درون‌حکومتی قادر به پاسخ‌گویی و ارضای این میزان از نیازمندی و حقوقی مطالبات و اجتماعی نیست.

گزینه ائتلاف میان جریانات سیاسی

به گزارش «ایسنا»، «محمدرضا تابش» نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در دیدار جمعی از خبرنگاران بر ضرورت ائتلافی عمل کردن در انتخابات آینده و ائتلاف بین اصول‌گرایان و اصلاح طلبان تأکید کرد.

همچنین در گفت وگوی نایب‌رئیس فراکسیون مستقلین با روزنامه «آرمان ملی» می خوانیم: من معتقدم اصلاح‌طلبان اگر به‌تنهایی در انتخابات شرکت کنند شکست خواهند خورد. در این شکی نیست. لذا باید با جریان‌های همسو ائتلاف کنند، برای همه نیز سهم قائل شوند و این تمامیت‌خواهی از روحیه اصلاح‌طلبان خارج شود.

ضرورت های مشارکت

مشارکت حداکثری در انتخابات هدفی است که اغلب چهره ها و جریانات سیاسی از آن سخن می گویند. به گزارش خبرگزاری «ایرنا»، «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری امروز با اشاره به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و نقش دولت در این زمینه گفت: یکی از مهمترین راهبردهای دولت در سال ۹۸ در بخش سیاست داخلی، برگزاری انتخاباتی پرشور با حضور گسترده مردم است.

 «سیدمصطفی هاشمی طبا» نامزد انتخابات دوازدهم ریاست جمهوری به روزنامه «همدلی» گفته است: اینکه رای دادن حق هر شهروندی است‌، یک بحثی است که اینکه باید فضا را به گونه‌ای مدیریت کنیم تا مردم انگیزه مشارکت داشته باشند. در واقع اگر مردم پیش خود بگویند در هر شرایطی مشکلات‌شان باقی می‌ماند و خدای ناکرده به این ذهنیت برسند که سیستم به فکر آنها نیست، به خود اجازه پشت کردن به صندوق‌های رای را می‌دهند.

روزنامه «اعتماد» یادداشتی را از «شهاب‌الدین بی‌مقدار» نماینده اصلاح طلب تبریز منتشر ساخته که در آن می خوانیم: اگر انتخابات مثل دوره اول شود، بسیار عالی خواهد بود. یعنی اگر شورای نگهبان صلاحیت‌ها را با منطق احراز کند و تنها کسانی که در دادگاه‌ها پرونده دارند، کنار گذاشته شوند و نظارت با دقت و عالی صورت گیرد، انتخابات بسیار خوبی برگزار خواهد شد و به تبع آن، مجلس کارآمدی هم تشکیل می‌شود. در حال حاضر، مجلس تحت سایه شورای نگهبان قرار دارد؛ نمایندگان مسائلی را که در جلسات خصوصی بیان می‌کنند، در صحن علنی اظهار نمی‌کنند چرا که ملاحظه می‌کنند که مبادا توسط شورای نگهبان در دوره آینده ردصلاحیت شوند. همچنین ردصلاحیت‌ها عملا بر میزان مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha