به گزارش پایگاه خبری المسیره یمن، در بیانیه وزارت بهداشت یمن که به مناسبت سومین سال تعطیلی فرودگاه بین المللی صنعا منتشر شده، آمده است: بیش از ۳۵۰ هزار بیمار که مبتلا به انواع سرطان ها هستند، نیازمندند تا برای درمان به خارج کشور سفر کنند.
این بیانیه افزوده است: تعطیلی فرودگاه صنعا، باعث کاهش شدید داروهای مهم و حیاتی در انبارها وزارت بهداشت یمن یا در بازار شده است.
وزارت بهداشت یمن تداوم تعطیلی فرودگاه صنعا را محکوم کرده و افزوده است که با وجود اینکه این فرودگاه آماده میزبانی از همه هواپیماهای غیرنظامی، هواپیماهای سازمان ملل متحد و نهادهای بین المللی را دارد، اما ائتلاف سعودی اجازه پرواز به این فرودگاه را نمی دهد.
این وزارتخانه در ادامه کشورهای متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی و آمریکا را مسئول کلیه عواقب محاصره این فرودگاه دانسته است.
پیش تر شورای امور پناهندگان نروژ با انتشار بیانیه ای اعلام کرده بود که اقدام عربستان در بستن فرودگاه صنعا واقع در غرب یمن از سه سال گذشته تاکنون ۳۲ هزار یمنی را که نیازمند دریافت درمان های پزشکی در خارج از کشور بودند، به کام مرگ برده است.
چندی قبل «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن در دیدار با «مارتین گریفیس» نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن تاکید کرد که توقف تجاوزات به یمن، پایان یافتن محاصره این کشور و بازگشایی فرودگاه صنعا ضروری است.
عربستان و امارات که از فروردین سال ۱۳۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک آمریکا، به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن فقیرترین کشور عربی آغاز کردند در مرداد سال ۹۵ فرودگاه بین المللی صنعا را تعطیل کردند.
آذر ماه سال گذشته نیز مذاکرات صلحی میان جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن با میانجیگری سازمان ملل در استکهلم پایتخت سوئد برگزار شد.
در این مذاکرات دو طرف به توافقهایی در خصوص استان ساحلی الحدیده از جمله اجرای آتش بس در این استان، و تبادل اسرا دست یافتند، اما این توافقها با توجه به اختلافهای دو طرف بر سر جزئیات آن، به صورت کامل اجرایی نشد.
نظر شما