نماینده پارلمان لبنان: آمریکا صاحب بزرگترین ارتش جهان با کوچکترین عقل راهبردی است

بیروت- ایرنا- "محمد نصرالله" نماینده پارلمان لبنان ضمن اشاره به تهدیدهای آمریکا علیه ایران و سپس دعوت به گفت وگو اظهار داشت: آمریکا بزرگترین ارتش جهان اما کوچکترین عقل راهبردی دنیا را در اختیار دارد.

نصرالله که عضو دفتر سیاسی جنبش امل لبنان است، امروز (شنبه) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، جمهوری اسلامی ایران را صاحب قدرت بازدارندگی دانست و تصریح کرد: آمریکا با تحریم ایران بزرگترین خدمت را در حق آن انجام داد زیرا ایران در پرتو تحریم ها دستاوردهای زیادی را در سطوح مختلف به ثمر رساند.

 رئیس سابق هیئت اجرایی جنبش امل لبنان همچنین ضمن اشاره به تاثیرگذاری زیاد رژیم صهیونیستی بر سیاست های آمریکا تصریح کرد: به دلیل همین تاثیر شاهد مواضع ضد و نقیض آمریکا هستیم به این معنی که گاهی به جنگ تهدید می کند و گاه خواستار گفت وگو می شود.

نصرالله ابراز همچنین ابراز امیدواری کرد که کشورهای عربی به این باور برسند که ایران دشمن آنان نیست و بر این اساس با آن وارد گفتگو شوند.

نماینده پارلمان لبنان با اشاره به مشکلات داخلی لبنان در سطوح مختلف سیاسی و خدماتی از جمله مشکل انباشت زباله آن را یک مشکل بی سابقه در جهان برشمرد و تاکید کرد که با انسجام و وفاق ملی باید در مسیر حل و فصل مشکلات و تحقق منافع لبنان گام برداشت.

در زیر، متن کامل این مصاحبه آمده است:

محمد نصرالله در خصوص راههای کاهش تنش بین آمریکا و ایران اظهار داشت: بی تردید دشمن صهیونیستی نقش زیادی در متشنج کردن روابط آمریکا و ایران دارد زیرا به خوبی می داند در منطقه کشوری به نام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که قدرت آن فراتر از این است که از سوی قدرت دیگری به زانو در آید، امروز ایران صاحب قدرت بازدارندگی است و در جلوگیری از تجاوزات همیشگی اسرائیل به کشورهای همسایه سهیم است.

اسرائیل همچنین می داند، مقاومت در لبنان از حمایت اساسی و راهبردی ایران برخوردار است از همین رو به ایفای نقش شوم علیه آن رو آورده است.

به عبارت دیگر، در آمریکا دو دیدگاه وجود دارد؛ یکی دیدگاه آمریکایی و دیگری دیدگاه صهیونیستی که هر دو در داخل ان کشور با یکدیگر در کشمکش هستند با این حال به هیچ وجه نمی توان حضور صهیونیستی در صحنه قدرت آمریکا را کوچک شمرد، بلکه بر عکس صهیونیست ها بر تصمیمات آمریکا تاثیر بسیار زیادی دارند از همین رو شاهد مواضع مختلف آمریکا هستیم به این معنی که یک بار از جنگ صحبت می کند و یک بار اعلام می کند به دنبال جنگ نیست.

نصرالله ادامه داد: تهدید آمریکا به جنگ علیه ایران، فقط در حد تهدید است، زیرا آمریکا مانند همه دنیا به خوبی می داند جمهوری اسلامی ایران به قدرتی تبدیل شده که نمی توان به سادگی در مورد حمله به آن تصمیم گرفت، چرا که قدرتی دارد که با استفاده از آن می تواند پهنه بزرگ جغرافیای اطراف خود را تحت تاثیر قرار دهد از همین رو هر کس به فکر تجاوز به ایران برآید به ویژه آمریکا، زیان بزرگی متحمل خواهد شد.

از سوی دیگر اروپا می تواند در آرام کردن فضای متشنج و احتمال جنگ در منطقه با ایران، نقش مهمی ایفا کند.

نکته مهم اینکه اکنون ضامن اصلی عدم وقوع جنگ با ایران، قدرت این کشور است، اگر ایران کشور ضعیفی بود حتما پیش از این جنگ علیه آن رخ داده بود و به فردا موکول نمی شد.

این نماینده پارلمان لبنان در ادامه درخصوص مشکلات آمریکا تاکید کرد: امروز ایالات متحده با ضعف بزرگی روبه رو است؛ برخی تصویر می کنند آمریکا به دلیل اینکه بزرگترین قدرت نظامی جهان را در اختیار دارد، صاحب قدرت است، اما برعکس، ایالات متحده بزرگترین قدرت نظامی جهان و کوچکترین عقل راهبردی جهان را در اختیار دارد و به همین دلیل شاهد شکست های پی در پی سیاسی آن در نقاط مختلف دنیا و در تمام جنگ هایی هستیم که آمریکا خود را گرفتار آن کرد.

به عنوان مثال آمریکا در دو دهه اخیر با عنوان خاورمیانه جدید وارد جنگ هایی در این منطقه شد، از جمله اشغال افغانستان و عراق و نیز تلاش برای برخی اقدامات علیه لبنان به منظور تسلط بر سراسر منطقه، اما این اقدامات شکست خورد و آمریکا چهار هزار سرباز خود را از دست داد و هزاران میلیارد دلار ضرر کرد و پس از آن طرح سیاسی جدیدی به نام بهار عربی را در پیش گرفت که تاثیر مرگبار و ویرانگری داشت و امروز نیز نقشه جدیدی به نام معامله قرن را مطرح کرده است که مرده به دنیا آمد و به هیچ وجه موفق نخواهد شد.

تمام این موارد بیانگر این است که آمریکا فاقد زیربنای فکر سیاسی است که بر اساس آن بتواند حاکمیت خود را بر جهان حفظ کند. آمریکا امروز به سمت همان جایگاهی می رود که انگلیس پیدا کرد؛ کشوری که روزی سرزمین های زیادی را در اختیار داشت، اما اکنون بر مساحت کوچکی حاکم است و آمریکا نیز امروز بخش زیادی از دنیا را تحت سلطه دارد، اما با اشتباهات پی در پی در سطوح مختلف اقتصادی، امنیتی و نظامی، شکست هایی در انتظارش است که موجب می شود فقط در محدوده جغرافیایی خود محدود بماند.

** هزینه گفتگو با ایران کمتر از به چالش کشیدن آن است

نصرالله تاکید کرد: اشتباهات آمریکا روز به روز بیشتر می شود و در این میان  هزینه گفتگو با ایران بسیار کمتر از به چالش کشیدن آن است.

یکی از مهم ترین خدمات آمریکا به ایران، تحریم آن بود، چرا که ایران در پرتو تحریم ها به یک کشور بزرگ صنتعی و جزء هشت کشور نخست صنعتی دنیا تبدیل شد و امروز به عنوان یک کشور صاحب قدرت و تکنولوژی فضایی و دانش نانو و هسته ای مطرح است.

با این توضحیات امیدواریم کشورهای جهان به این باور رسیده باشند که جمهوری اسلامی ایران دشمن آنان نیست؛ از نظر ما ایران به دنبال زیاده خواهی در کشورهای عربی نیست بلکه برعکس چنان در کنار مسائل مهم و نخست عربی یعنی قضیه فلسطین ایستاد که هیچ کشور دیگر عربی این کار را نکرد.

** دشمنی با ایران توجیهی ندارد

اکنون هیچ توجیهی برای دشمنی با ایران بر اساس این ادعا که تهران به دنبال زیاده خواهی در جهان عرب است، وجود ندارد.

نصرالله تصریح کرد: گشایش اخیر در روابط امارات با ایران یک نشانه مثبت است و شخصا آن را می ستایم و معتقدم گشایش روابط عربی و ایرانی کم هزینه تر از جنگ بین عرب ها و ایران است و همه می دانند چنانچه روند امور به سمت جنگ برود، جهان عرب توان جنگ با ایران را ندارد. جهان عرب با تمام قدرتی که در اختیار دارد نتوانسته است مقاومت در یمن را شکست دهد پس چطور به دنبال جنگی فراتر از آن است؟

در این شرایط امیدواریم کشورهای عربی و ایران بر اساس اصول همسایگی و حفظ حقوق تمام طرف ها و بر اساس قوانین بین المللی وارد گفتگو شوند و اطمینان داریم ایران هیچ موضع خصمانه ای علیه هیچ کشور عربی ندارد و کشورهای عربی با درک این موضوع خود را از زحمت پرداخت هزینه های بی حاصل با عنوان اینکه ایران خطری برای آنان است، نجات می دهند و می توانند این پول ها را برای اقتصاد و منافع خود هزینه کنند.

نصرالله در مورد پیشنهاد کمک ایران به لبنان در امور زیربنایی و تسلیحاتی گفت: عدم پذیرش این کمک ها به این دلیل است که ایران تحت تحریم قرار دارد و تعامل لبنان با آن در این مرحله چه بسا موضع منفی جامعه جهانی علیه لبنان را به دنبال داشته باشد و لبنان قدرت مقابله با جامعه جهانی را ندارد، اما زمان این موضوع را حل خواهد کرد.

** عادی سازی روابط با اسرائیل، اشتباه راهبردی و تاریخی است

نصرالله در بخش دیگری از این مصاحبه در خصوص روند عادی سازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی گفت: متاسفانه عرب ها امروز با عادی سازی روابط با دشمن اسرائیلی مرتکب اشتباه راهبردی و تاریخی شده و به موضوع اصلی یعنی قضیه فلسطین پشت کرده اند.

عادی سازی روابط با دشمن یعنی اعتراف به موجودیت رژیم صهیونیستی که این برای قضیه فلسطین کشنده است و به معنی عدم به رسمیت شناختن حق بازگشت فلسطینی ها است؛ امیدواریم گشایش روابط عربی با ایران مقدمه گشایش کامل روابط دو طرف تا روشن شدن همه مسائل و رسیدن عرب ها به این باور باشد که این دشمن صهیونیستی است که خطر راهبردی نه فقط برای فلسطین بلکه برای امت عرب به شمار می آید.

نصرالله تصریح کرد: پرچم این رژیم دارای یک قطعه سفید با دو خط آبی است که به نیل و فرات اشاره دارد؛ صهیونیست ها معتقدند مرزهای اسرائیل از نیل در مصر تا فرات در عراق است که لبنان، سوریه و اردن را نیز شامل می شود.

امام موسی صدر روزی اعلام کرد، همکاری با اسرائیل حرام است زیرا شر مطلق است؛ ما بر این اساس و بر اساس تمام معیارها گشایش روابط عربی با اسرائیل و عادی سازی روابط با آن را خطری برای اقتصاد کشورهای عربی و آینده آنان می دانیم.

وی در بخش دیگری از این مصاحبه در مورد درخواست ریاست جمهوری لبنان مبنی بر تفسیر ماده ۹۵ قانون اساسی این کشور گفت: این ماده ضامن توازن ملی و برابری در تعیین برخی پست های مهم و درجه اول بین مسیحیان و مسلمانان در لبنان است؛ امروز برخی مساوات بین همه گروهها در تصدی این پست ها را خواستارند از همین رو رئیس جمهوری در راستای حفظ وفاق ملی، مجلس را به تفسیر این ماده و توضیح آن فراخواند.

به هر حال لبنان از بحران تصویب بودجه نجات یافت و اکنون نیز ما تلاش می کنیم برای مشکلات موجود راه حلی پیدا کنیم که ضامن انسجام بین تمام طرف های لبنانی باشد.

لبنان با مجموعه مشکلاتی در زمینه تامین برق، آموزش، بهداشت و بحران انباشت زباله ها روبه رو است که حل وفصل همه این مشکلات نیازمند انسجام دولت با سایر گروههای تاثیرگذار در کشور به منظور تسهیل عملکرد دولت است.

این نماینده پارلمان در خصوص موضع حزب الله در قبال  مجموعه مسائل و مشکلات کنونی در لبنان گفت: مقاومت به دنبال ثبات سیاسی در کشور است و آرامش و ثبات در لبنان را به نفع خود و همه می داند تا در این شرایط بتواند فارغ از سایر مسائل برای مقابله با دشمن اسرائیلی آمادگی داشته باشد زیرا مقاومت اسرائیل را شکست داد و اکنون این رژیم به دنبال انتقام از لبنان است از همین رو منافع مقاومت ایجاب می کند که کشور از ثبات و آرامش برخوردار باشد.

وی در خصوص برخی اخبار مبنی بر خطر بازگشت جنگ داخلی به لبنان نیز گفت: جنگ داخلی به لبنان باز نخواهد گشت و هیچ کس به دنبال آن نیست اما جنگی از نوع دیگر در جریان است که ناشی از فساد اداری گسترده در کشور است، از همین رو باید به دنبال برون رفت از این جنگ به نفع نسل های آینده باشیم.

نصرالله همچنین در مورد تحریم های آمریکا علیه حزب الله گفت: این تحریم ها تاثیری ندارد زیرا مقاومت از مدت ها قبل فکر آن را کرده بود، اما در مورد تاثیر آن بر لبنان باید گفت شاید از نظر برخی موجب تضعیف وجهه اقتصاد لبنانی شود که این نیز تاثیر چندان مهم و بزرگی نیست.

** آمریکا دچار جنون سیاسی شده است

تحریم های آمریکا به دور از معیارهای اخلاقی و سیاسی و نیز دیپلماتیک قابل قبول است؛ به عنوان مثال آمریکا در طول یک هفته وزیر خارجه ایران را مورد تحریم قرار می دهد و در همان هفته او را به ملاقات دعوت کرد؛ این یک دیوانگی سیاسی غیر قابل قبول است که موجب می شود آمریکا اعتبار خود را در تصمیم گیری های کلی در سطح جهان از دست بدهد.

نماینده پارلمان لبنان در خصوص  دشمن اسرائیلی و تجاوزات آن به لبنان نیز اظهار داشت: اسرائیل اعتراف کرده و می داند که مقاومت در لبنان از قدرت بازدارندگی و برقراری توازن راهبردی با آن برخوردار است و چنانچه این رژیم به فکر تجاوز به لبنان برآید، مقاومت می تواند پاسخ دردناکی به آن بدهد از همین رو اسرائیل در چنین تصمیمی مردد است.

وی در مورد "ولید جنبلاط" رهبر حزب سوسیال ترقیخواه لبنان و اختلافاتی که وی با حزب دموکراتیک این کشور پیدا کرده و اینکه آیا او در نظر دارد از در جدیدی وارد صحنه سیاسی لبنان شود؟ گفت: چنین اخباری را می شنویم اما تا زمانی که آن را به چشم نبینم مورد تایید نیست، امیدوارم عملکرد همه سیاستمداران لبنانی بر اساس منافع و نه بر اساس مسائل طایفه ای و مذهبی باشد، زیرا هرچه در مسائل طایفه ای بیشتر پیش برویم دو دستگی و ضعف در کشور نیز بیشتر می شود. ما طرفدار دولت مدنی و برابری حقوق شهروندان صرف نظر از وابستگی های طایفه ای و نژادی و منطقه ای آنان هستیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha