حجتالاسلام ناصر خدایاری روز شنبه در آیین گرامیداشت روز خبرنگار در مهاباد اظهار داشت: رسانهها باید خود را باور کرده و آنچنان با قدرت حرکتکنند که به جای وابستگی به سایر قوا قادر باشند آنها را به خود وابسته سازند.
وی با تاکید بر آنکه باید سن رسانههای استان و کیفیت انتشار مطالب آنها مورد مطالعه و پژوهش قرار گیرد، افزود: با گسترش روز افزون فضای مجازی در بین اقشار مختلف نیاز امروز جامعه فراگیری سواد رسانهای است که به عنوان یک ضرورت باید احساس شده و ارتقا پیدا کند.
وی با بیان اینکه خبرنگار باید اقتصادنگار باشد تا توسعه یافتگی در جامعه محقق شود، گفت: مطبوعات و روزنامههای استان باید در زمینه ورود و فعالیت در بورس تلاش کرده و به طور جدی در آن ورود پیدا کنند.
وی اضافه کرد: خبرنگاران استان ما باید پایین بودن فرهنگ مطالعه و خرید کتاب در مقایسه با استان های همجوار را مورد بررسی قرار داده و در خصوص تعداد کم سینماها و بی توجهی به بورس واکنشهای رسانهای نشان دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی با بیان اینکه در خبر تنها سرعت مهم نیست بلکه باید صحت و دقت نیز در آن مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: رسانهها باید در زمینههای مختلف کارشناس و متخصص داشته باشند تا قادر باشند به نیازهای متنوع جامعه در عرصههای مختلف جوابگو بوده و قادر به اعتمادسازی باشند.
وی با تاکید بر امر آموزش خبرنگاران رسانهها افزود: در دنیای کنونی دیگر رسانههای آماتور نمیتوانند جوابگوی نیازهای جامعه امروز باشند از این رو باید خود را با وضعیت در حال تغییر جامعه وفق دهند.
حجت الاسلام خدایاری گفت: رسانهها باید نکتهسنج و دقیق باشند و از پرداخت به مسایل حاشیهای و بیارزش که هیچ سودی برای مردم و جامعه ندارد، خودداری کنند و به هویت ملی و فرهنگ سازی در جامعه بپردازند.
فرماندار مهاباد نیز در این آیین گفت: مسوولان وظیفه دارند برای آگاهی بخشی به جامعه همواره نقدپذیر و پاسخگوی اصحاب رسانه باشند.
ایرج شجاعی افزود: مسوولان و بدنه دستگاههای اجرایی این شهرستان باید با شفافیت فعالیتهای خود را ارایه کنند و در قبال اصحاب رسانه تعامل و جوابگویی مناسبی داشته باشند.
وی ادامه داد: اکنون دنیا بهواسطه قدرت رسانه و سرعت پخش اطلاعات به دهکده جهانی تبدیل شده و رفتار هر انسانی در هر نقطه در کمترین زمان ممکن منعکس میشود.
وی با بیان اینکه قدرت اصلی هر جامعه در گرو قدرت رسانهای آن است، اضافه کرد: حوزههای توانایی و قدرت کشورها از بخش نظامی و اقتصادی جای خود را به دانایی و آگاهی داده و هر جامعهای که آگاهتر باشد برنده و پیشروتر است.
فرماندار مهاباد رسانه را عامل جنگ و صلح در جهان دانست و اشاره کرد: رسانه میتواند با قلم خود هم زمینهساز صلح در جهان و هم شروعکننده جنگ در جهان باشد و از اینرو اهمیت به دنیای رسانه و فضای مجازی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
شجاعی با اشاره به اینکه بعضی از خبرنگاران با نقدهای غیرمنصفانه موجب تخریب نخبگان جامعه میشوند، اظهار داشت: انتقادهای حساب شده و دقیق از مسوولان موجب اصلاح و بازسازی جامعه خواهد شد و به غیر آن سودی برای مردم ندارد.
رییس خبرگزاری ایرنا دفتر مهاباد نیز در این مراسم به نمایندگی از خبرنگاران جنوب استان ضمن انتقاد از فضای رسانهای حاکم در منطقه بیان کرد: نبود نظارت کافی در بر این حوزه و وجود شبهرسانهها موجب شده تا برخی افراد با نام خبرنگار جایگاه آن را زیرسوال ببرند.
منوچهر صمدی با بیان اینکه ورود به حرفه خبرنگاری آسان گرفته شده بیان کرد: همه مشاغل جهان نیاز به تحصیلات و آموزش دارد درحالیکه بسیاری از ملزومات حرفه خبرنگاری برای فعالان حوزه رسانه نادیده گرفته شده و همین امر موجب به بروز مشکلات زیادی شده است.
وی نبود امنیت شغلی و درآمد حداقلی را از دغدغههای اصلی خبرنگاران دانست و اظهار داشت: این قشر همیشه به عنوان چشم و گوش و بازوان دستگاههای اجرایی در حل مشکلات معرفی شدهاند اما مشکلات خود آنها هیچگاه به درستی دیده و شنیده نشده است.
صمدی همچنین با انتقاد از ضعف روابط عمومی دستگاههای اجرایی در تعامل بیشتر با خبرنگاران تاکید کرد: برخی مدیران و مسوولان هم تحمل بسیار کمی در برابر نقدها دارند و با کوچکترین انتقاد خبرنگار را محدود و یا به طرح شکایت علیه وی اقدام میکنند.
در ادامه این مراسم از خبرنگاران شهرهای مهاباد، میاندوآب، بوکان، اشنویه، پیرانشهر، تکاب، سردشت و شاهیندژ با اهدای جوایزی تقدیر شد؛ در این مراسم رییس و نایب رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی، فرماندار و شماری از مسوولان ادارات مهاباد نیز حضور داشتند.
آیین گرامیداشت روز خبرنگار امسال در سه منطقه شمال استان به میزبانی سلماس، مرکز استان به میزبانی ارومیه و جنوب استان به میزبانی مهاباد به صورت مجزا برگزار شد.
در آذربایجانغربی ۱۲۰ نشریه به صورت مکتوب و ۵۴ پایگاه خبری به صورت الکترونیکی مجوز فعالیت دارند و ۳۵۰ خبرنگار نیز فعال هستند.
در هفدهم مرداد ماه سال ۱۳۷۷، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی، به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید که به همین مناسبت شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما