۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۸
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 83432036
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرنوشت ناتمام حدود ۶۰۰ طرح صنعتی در مازندران

۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۸
کد خبر: 83432036
سرنوشت ناتمام حدود ۶۰۰ طرح صنعتی در مازندران

ساری- ایرنا- ایجاد صنایع در مازندران تا کمتر از دو دهه پیش به مانعی به نام کشاورزی بودن استان برخورد کرده و پس زده می شد، امروز بر اساس گزارش‌های رسمی مسئولان به جایی رسیده است که ۵۹۶ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در استان وجود دارد و احتمالا تا پایان امسال به بهره‌برداری می رسند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، تا قبل از سال های دهه ۸۰ ، استان مازندران به خاطر شرایط ویژه ای که متصور بود از جمله برخورداری از محیط زیست شکننده و داشتن زمینه تولیدی کشاورزی ، در تنگنای قواعد و قوانین زیست محیطی قرار داشت و از غافله  صنعتی شدن جاماند، ولی در سال های اخیر تلاش و تکاپو برای ایجاد و استقرار واحدهای صنعتی در مازندران رونق گرفت و هرچند در مسیر راه متولیان اجرای این واحدها با مشکلاتی مواجه هستند .

روند طولانی صدور مجوز از سوی نهادهای مرتبط و کمبود زمین در شهرک های صنعتی از جمله مسائلی است که صنعتگران مازندران با آن درگیر هستند و به همین دلیل هم رئیس جدید سازمان صمت استان که اخیرا نیز معارفه شد کوتاه کردن زمان صدور مجوز و پیگیری اتمام طرح ها با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد تا پایان امسال را جز برنامه های اولویت دار خود اعلام کرد.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران روز یکشنبه در تشریح برنامه ها برای اجرایی شدن این روند به خبرنگار ایرنا گفت : ۵۹۶ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در این استان وجود دارد که ارزش سرمایه ای آنها سه هزار میلیارد تومان است.

علیرضا یوسف نژاد بودجه مورد نیاز برای تکمیل این طرح ها را یکهزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با بهره برداری این تعداد طرح با پیشرفت فیزیکی بالا ، زمینه اشتغال ۱۸ هزار نفر فراهم می شود . 

وی مدت زمان اجرای طرح های صنعتی این استان را به نسبت دیگر نقاط کشور بالا دانست و گفت : میانگین مدت زمان بهره برداری یک طرح صنعتی سه تا چهار سال است که این میزان  در مازندران در برخی واحدها حتی به یک دهه هم می رسد . 

یوسف نژاد گفت : با توجه به وضعیت مالی از نظر کارشناسان اقتصادی اجرای یک طرح صنعتی در مدت سه یا چهار ساله می تواند معادلات توجیه اقتصادی را برهم بزند حال آنکه اجرای برخی از طرح ها فراتر از این مدت نیز است .

یوسف نژاد کمبود و یا نبود زمین در محدوده شهرک های صنعتی مازندران را از دلایل تاخیر در اجرای طرح های صنعتی مازندران برشمرد و گفت : با توجه به کشاورزی بودن اراضی و یا پوشش جنگلی در استان ، سرمایه گذاران و مجریان طرح های صنعتی با مشکل مواجه هستند . 

مازندران ۳۹ شهرک که حدود یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در آنها فعالیت می کنند.

وی به پیگیری برای اختصاص زمین استقرار واحدهای صنعتی اشاره کرد و گفت : برای این منظور قرار است یکهزار هکتار زمین در منطقه غرب مازندران در قالب بانک زمین برای مهم اختصاص یابد تا سرمایه گذاران معطل در این زمینه مشکلشان برطرف شود .
یوسف نژاد همچنین طولانی شدن روند صدور مجوز از سوی سازمان های مرتبط و یا پرداخت منابع مالی از سوی شبکه بانکی را یکی از عمده ترین دلایل تاخیر در اجرای طرح های صنعتی مازندران برشمرد و گفت : سرمایه گذارانی که به دلیل نبود زمین در شهرک های صنعتی متحمل این روند طولانی اداری می شوند، با اختصاص زمین های بانک زمین روند اجرایی کوتاهتری را طی خواهند کرد.

معاون صمت مازندران همچنین ازاولویت داشتن واحدها با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد از منابع مالی همچون رونق تولید ، تبصره ۱۸ و صندوق توسعه ملی به عنوان بخش دیکر حمایت برای به سرانجام رسیدن این طرح ها عنوان کرد. 

۲۰۹۶/۱۶۵۴

 

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha