این موسیقی فرهنگ شفاهی مردم ایران را در طی قرنها حفظ کرده و آن را از گزند حوادث و تطاول ایام نگاه داشته و بر دوشِ باکفایت ناقلان و راویان موسیقی نواحی، این بارِ امانت را تا روزگار جدید به دست ما رسانده است. این ناقلانِ پُرمایه و فروتن و بیادعا ودایع تاریخی و ادبی و حکمی و فرهنگی را بهشکل تمثیل و حکایت و قصه، درقالب موسیقیای زیباو عمیق و دلنشین و بیپیرایه، پاس داشته و به ما منتقل کردهاند.
گاهی این پندار بر زبانها میآید که رشتۀ پیوندِ ما با موسیقیِ اصیلِ نواحی و اقوامِ ایران گسسته است؛ آخرین حاملانِ آن موسیقی از میان رفتهاند و دستِ ما از آن فرهنگ کوتاه است. امروز، کارِ درخشان شما عزیزانِ جوان، نغمههایِ سازی و آوازیتان در سیزدهمین جشنوارۀملی موسیقی جوان، بخش «موسیقیِ نواحی»، نشان داد که این موسیقی زنده و بالنده است و به لطفِ خدا و همتِ شما، پاینده خواهد ماند.
تازهرویانِ نواحی ایران، از دختر و پسر، با دستان کوچک، امّا چابکِ خود گواهِ این بالندگی و پایندگیاند. این توفیق نتیجۀ همت و پشتکارِ شما و رنج و تعلیمِ استادانتان است. آنچه مایۀ پایداری و پیشرفتِ شما در این راه خواهد شد درکِ مقامِ شاگردی است؛ یعنی اینکه علاوه بر آموختنِ فن موسیقی، معرفت را نیز از استادانِ جهاندیده و ناقلانِ این فرهنگِ موسیقایی بیاموزیم.
موسیقی قومیِ ایران، آیینۀتمامنمایِ فرهنگ و اعتقاداتِ مردمِ این سرزمین
۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۳۲
کد خبر:
83432183
احمد صدری| دبیر دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران
تهران- ایرنا- موسیقی قومیِ ایران، آیینۀتمامنمایِ فرهنگ و اعتقاداتِ مردمِ این سرزمین است.موسیقیِ نواحی، با قدیمیترین الحان و نغمهها و بهواسطۀملازمت با اقوام و اقلیمهایِ رنگارنگِ ایرانزمین، صافیترین جلوهگاهِ ایرانیان و هویتِ تاریخیِشان است.
نظر شما